Отговори
# 90
Ана, не съм се сблъсквала с такъв проблем, но днес на консултацията бебето което беше с нас при педи имаше начални признаци и чух че му предписа калций. Можеш да попиташ и вашата лична за това. Също доста смъмри майката, че храни много бебето си (с по 180мл 6 хранени) и за това е започнал този проблем.

# 91
Здравейте маминки,да ви е честита темичката,аз отдавна не съм писала ,но сега се включвам с едно питане,че малко ми е притеснено Sad Поради ли псата на шествалентната ваксина през есента личната почна да ни ваксинирва по стария имунизационен календар т.е. сложи ни 2-я прием на хепатит Б и имаме един прием на Пентаксим(петвалентна).Тези дни обаче като ходихме на консултация ни сложи шестаксим,каза че вече ги има налични и са спрели пентаксима,обясно,че нянма проблем че има един прием преди това на хепатит Б,просто трябва да има по-голямо разстояние между ваксините!!!!Питанката ми е има ли друг такъв случей,че с това имане и нямане на ваксини вече ни побъркаха значи,много съм ядосана #2gunfire #2gunfire #2gunfire

П.С и аз съм плевенска мама и съм навита за среща,само малко да се стопли,може да мръднем и в Кайлъка-там е чудесно и направиха нови площадки идеални са като за мен-мама с по-голямо детенце!!!

I nie sme taka,spokoino Simple Smile I az ne moga ve4e da ima shvana shemite s tezi vaksini

# 92
Нов ден на колко месеца е било това бебче с рахита че като изчисля 180 милилитра по шест хранения са 1080 милилитра. Това не е ли нормално. Никол яде по 120 милилитра но има седем хранения и са 840 мл за денонощие а понякога яде и повече. По колко изяждат вашите бебенца за денонощие

# 93
Точно на 3 месеца. Педи обясняваше на майката за не повече от 150мл. И дори и да има едно хранене от по 180 примерно вечер, трябва друго да го компенсира с 110-120.

# 94
Че то бебето като е гладно кво да го прави. Аз и давам на Никол колкото иска ако иска повече няма да я държа гладна я. Немога да схвана тия доктори уж казват хранете на поискване па после ти се карат.

# 95
Стига по-бавно информацията до мозъка кога се е напълнил корема като се храни бързо (именно от шише), затова и става прехранване. Ако храненето е продължително (20-30 минути, както е и правилно), няма да стане. Литър мляко за бебе на 3 месеца си е много.
За рахит - витамин Д можеш да даваш по 2 капки. Масажите и гимнастиката са много важни, затова наблягай на тях - по-чести и по-продължителни.

Последна редакция: чт, 22 яну 2015, 08:29 от kle0patra

# 96
Здравейте, мами, честита ни темичка   bouquet
Отдавна не съм се включвала. Честита месечинка и рожден ден със закъснение на всички, които съм пропуснала  Hug

Относно храненето- тъй като в момента провеждам едно неприятно лечение в болница и лекарите ми забраниха да кърмя малкия една седмица, аз се позаинтересувах за храненето с ам. Та четох, че количеството мляко за 24ч трбва да е 1/7 от теглото на детвто. В нашия случай, Ясен е 7кг и излиза, че трябва да пие по литър за денонощие. Сега му даваме по 150мл през 3-4 часа, като огладнее, като нощнотоо ядене е 120мл. Някой път не изяжда всичко, но си се храни ок.
В момента се цедя през 2-3 часа освен докато съм в болницата и няма как там, че съм на системи. Молете се за мен и стискайте палци да не съм го отбила за тази седмица... Много ме е страх. Въпреки че в слъчая здравето на мама е по-яажно, за да е до бебо, не ми се искаше да спирам да го кърмя Sad Дано засуче след седмица, дано  Praynig

# 97
Каткута стискам палци всичко с теб да се оправи и бебче пак да си суче. А по твойта логика колкото е по дебеличко бебето трябва повече да яде тоест хранене според килограмите а не според месеците. Аз пък току що прочетох че трябва да изяжда за деня по 140 милилитра на всеки половин килограм от теглото му което ми се струва абсурдно. Други пишат да се дава на бебето колкото иска и когато поиска.  Четох че и към сто грама мляко се добавят месеците примерно бебе на три месеца трябва да яде 130 мл. което е пак относително. Аз затова си бая на акъла си че като се зачета в разни статии и всеки си пише квото му хрумне и треската ме лови Simple Smile

# 98
Ние папкаме по 150мл че  и малко повече на 3-4 часа през деня...всичко си изяжда с апетит. 5 500 тежи

# 99
  • Варна
Според мен си зависи, кое бебе как усвоява млякото, било то кърма или АМ. Моята Яна стана току що на 3 месеца и не може да поеме повече от 110 мл кърма. Наложи ми се да и давам АМ по едно време и там резултата беше същия, т.е. обикновено хапва по 90-100 мл на ядене, като сутрин и вечер стига 110 мл. Това е доста под милилитрите за възрастта и, но си наддава доста добре и е вече 6 кг пухкаво, здраво момиченце (на майка си ще прилича, каквото хапне ще и се лепи на дупето Simple Smile). От друга страна синът ми, който е почти на 6 г вече, ядеше постоянно, когато беше бебе, а през цялото време беше под долната граница за тегло за момчета. Но пък си беше едно много живо детенце и не се спираше изобщо. Е, порасна си без проблем , жив и здрав да ми е! До ден днешен яде добре, но не качва килограми. А щерката е на обратно. Човечета са си, всяко с неговите си особености.

Та мисълта ми е, че милилитрите са ориентировъчни и това, че нечие бебе не влиза в дадени граници не значи, че нещо му има. Мисля, че лекарите се презастраховат и понякога говорят глупости наизуст. Как може да прецениш дали детето има рахит само като го погледнеш? Не съм лекар, но ми се струва пълен абсурд да твърдиш подобно нещо и да си толкова уверен, че даже да не назначиш допълнителни изследвания.

# 100
относно храненето и аз вече се побърках , ние наддава по килограм на месец и предния месец док. ми се скара , че съм в прехранвала давах и по 165 на 4 ч. като ядеше само по 4 пъти на ден , но трябвало да яде най - много по 140 мл. и ме накара да и намаля милилитрите , че и се разширявал стомаха , ама как да стане като тя си яде , та този месец давам по 150 мл. и повече водичка , след няколко дни ставаме на 4 месеца и мисля да и ги увелича , защото определено не и стигат

# 101
  • ...в най-дългото очакване на щастие...
Чета ви от доста месеци. Да се включа и аз за храненето.
В момента пие по 150 мл. АМ, 4 пъти на ден. Давам и зеленчуково пюре, но количеството си е 140-150 общо. Хапва по 60-70 мл. пюре и до 150- мляко. Каша от 3 дена-пак по тази схема. До преди 2 седмици повече от 120 мл. не искаше и пак беше на 4 пъти хранене.Инцидентно съм давала и 5то хранене, но не го отразяваше с повече от 50-70 мл. Сама не иска повече. Не я будя нощем- заспива към 20.00-21.00 ч. и сутрин към 8.00-9.00 яде. Определено не е ящно дете, но си е в норма- роди се 3080, сега е 6500 и 63 см.

Последна редакция: чт, 22 яну 2015, 14:35 от betray

# 102
И аз си мисля че докторите си говорят наизуст и се презастраховат. Лар както ти е казала докито че прехранваш според мен това са пълни глупости за бебе което яде само четири пъти си яде сбсолютно нормално и дали ще пие вода или мляко то стомаха пак поема същото количество. Ако е възможно стомах на бебе да се разшири при положение че бебето само определя колко да яде и не е наливано нарочно докато спи или по някакъв друг начин. Аз всъшност незнам как може да се прехрани бебе Никол като се наяде по никакъв начин неможеш да я накараш да яде още. Тя яде малко по 110-120 милилитра но яде седем пъти. Имаше период когато ядеше страшно много но то беше след боледуването и сякаш наваксваше а и за приода от две седмици дръпна пет сантиметра и явно е имала интензивен разтеж.

# 103
  • Плевен/Пловдив
Здравейте и от мен. Никол вчера навърши 3 месеца. На 20.10 ни биха първата ваксина - препоръчаха ни да сложим на двете крачета от тези лепенки http://apteka.framar.bg/30006730/%D0%BA%D1%83%D1%83%D0%BB-%D0%BF … D1%83%D1%80%D0%B0
Обаче в 3 часа през нощта бебка вдигна Т - над 38 градуса. С панадол и тези лепенки  свалих, но вчера на месечинката и беше направо  #Crazy мрънкане , само на ръце и на цицка. Днес сме по-спокойни. Въпреки, че ваксините били по- добри и т.н. моите и двете деца реагират с висока Т. независимо, че бяхме залепили тези лепенки.
 По-колко ядем на ден не знам ние сме на поискване. Вече сме - 6200кг. и сме високи 61 см.
Да попитам: Някой от вас слагал/давал ли е Ротарикс ваксината??? Дали има странични реакции от нея newsm78

# 104
и аз съм на това мнение , че всяко бебче си занае колко да яде , как да го държиш гладно , Емма като изпие шишето и реве , като и дам водичка след това изпива още двайсетина милилитра иначе не спира  да реве .
Ще и дам да си яде колкото и се иска и това е . Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт