АПРИЛчето шава ли, шава и мама с усмивки дарява - Тема 11

• 28 543
  • 775
  •   1
Отговори
# 405
Аз съм писала и преди, но от помпите Медела аз съм много, много доволна.
Имам ръчна, имам и на ток.
Казвала съм и преди - сина ми не засука и седем месеца цедих кърмата и давах с шише.
Благодарение на тази помпа, поддържах кърмата толкова време.
Защото едно е да цедиш, друго е бебето да суче.
Всяка помпа не може да изцеди толкова кърма, колкото бебето ще може.
Да не кажа - никоя!
Моята Медела работи и на батерии, и съм я ползвала в много екстремни ситуации.
Та ако мога да си позволя да дам съвет - добра инвестиция е, особено за първо дете и особено, ако има проблеми с кърменето.Ако всичко върви по план - едва ли има нужда чак от такава помпа.

# 406
За болничните и аз от новата с-ма нямам нищо, а и в сайт ни вест, ни кост.
За лигавицата нормално е да се подува през бременността и аз така почнах, даже както се оплаках започнах и да хъркам, но 2 нощи спя на 2 възглавници и ММ каза, че не ме е чувал, което е Ок, че ми беше жал за него, а и така сега и аз се чувствам по-добре, щом я махна все едно някой ми слага тапи в носа.  Crazy
Шишетата аз мисля да заложа на Авент, стерилизатор имаме вече-както и помпа за кърма.
Ихаааа, честит да ми е 7 месец, дано всичко да е нормално занапред при всички ни  Praynig Hug Praynig

# 407
Аз съм писала и преди, но от помпите Медела аз съм много, много доволна.
Имам ръчна, имам и на ток.

Карамел, би ли споделила кои са моделите на ръчната, съответно и на тази на ток. Предполагам, че ще е интересно и за други по-неориентирани мами като мен Simple Smile Мерси.

# 408
И аз не съм мигнала цяла нощ ...  ooooh! Освен киселините ми се появи и нова екстра - сърбеж по цялото тяло. Направо ме побърква, не минава и цяла нощ се чеша като крастава ...  Shocked
Не си меря кръвното вкъщи, само понякога у нашите, ама то си ми е все нормално и никога те ме е тревожило.  Peace
Двоумим се и ние още между две имена и сигурно ще реша като ида да раждам чак ...  hahaha
Маце, моят болничен е от 28 декември до 30 януари и в сайта дори още не пише, че се обработва. 100% ще изтече преди да ми го изплатят и в такъв случай, ако ми го изплатят в началото на февруари, най-вероятно ще е целият ...  Peace
Шишета и помпа няма да купувам.  Peace

# 409
shmatkofel разбира се  Laughing Laughing
Първоначално купих тази http://ohoboho.net/pompa-za-izcejdane-na-karma-rachna-dvufazna-n … calma-medela.html като не предполагах какво цедене всъщност ме чака  Laughing След като ми се подуха ръцете от 7 пъти помпане на денонощие поне по 30-40 мин., купих тази http://ohoboho.net/pompa-za-izcejdane-na-karma-elektricheska-min … ctric-medela.html.
Разлика в количеството кърма, която изкарват двете не видях.Просто с едната става много бързо и лесно, с другата не съвсем.
Но пак казвам, ако всичко с кърменето върви по план, първата върши предостатъчна работа.

# 410
  • Пловдив
Ооо пак темата с имената  Rolling Eyes Ние си имаме име и всичко беше рози, понита и дъги, докато не се стигна до един разговор на мъжо и майка му "ама то името започва с баща й буквите и баща ти ще си помисли, че е кръстено на него"  Banghead Banghead Banghead Banghead Та явно трябва да правя събрание и за 1864 път да обяснявам за вижданията относно кръщаването  Shocked
Искам да попитам и нещо за 45д. болничен - как се издава - предварително, със задна дата или трябва на самия ден? Извинявам се за простия въпрос, но до сега не ми се е налагало да се сблъсквам с такова нещо.

# 411
  • Sofia
Здравейте, момичета   bouquet
И на мен снощи не ми отваряше нещо сайта  newsm78

Carry, welinity, dilyanad, браво за добрите новини от прегледите!  Hug
Аз не съм виждала бебка от почти 3 седмици и вече нямам търпение. Имам чувството, че коремът ми расте с всеки изминал ден. Много започва да ми тежи, а килограмите си вървят  #Crazy

За съня - явно снощи не ни е било вечер на повечето. Аз заспах към 11, много уморена от работа, обаче едни сънища, едно нещо... ooooh! въртях се. Ставах 2-3 пъти и сутринта като се събудих всичко ме болеше, все едно някой ме е бил...

Ние име сме избрали много отдавна и се радвам, че беше единодушно.
Шльоки, много неприятна ситуация. Няма ли начин да ги разубедиш да не сменяте името...

# 412
Ооо пак темата с имената  Rolling Eyes Ние си имаме име и всичко беше рози, понита и дъги, докато не се стигна до един разговор на мъжо и майка му "ама то името започва с баща й буквите и баща ти ще си помисли, че е кръстено на него"  Banghead Banghead Banghead Banghead
Ооо аз вече минах през тези разговори с първи и последни буквички...макар да смятам, че това няма да е края!!!!  Името си го бяхме избрали сигурно една година преди да забременея и то с ясната идея, че няма са е кръстено на никого....ноооо после се оказа, че първата буквичка съвпада с тази на свекърва ми! ММ като ухили една усмивка и щях да го оставя без зъби!!! Та на всички припомних да нямат такива илюзии с буквички и прочие!  

За болничния-заради новата система моята лекарка каза, че трябва да е точно на деня!

# 413
  • Пловдив
O аз няма да го сменя, ама аман от простотии  Grinning Дори някои да почне да ми говори за смяна - вече с голямата ножица започвам. По принцип ако реша да го кръщавам на баща ми, той има прекално хубаво име, за да се лигавя с буквички и подобни  Grinning  Аз като цивилизован човек за пореден път ще си обясня и толкоз. И двамата с таткото харесваме името, а това е най-важното.

# 414
  • Бургас
Шльоки,ама какви са тия обяснения? Ако ние като родители сме решили да как да кръстим детето няма да даваме обяснения ни на баби, ни на ддядовци, ни на учинайки, ни на сульо, ни на пульо.
Мацето от кога до кога ти е болничния? Васето щом е до 30 януари,преди да изтече месеца няма да ти го преведат. Гледате на коя дата вие подаден болничния и от там броите 15 работни дни. Досега толкова дълго аз не съм чакала,сега да видим как ще е .

# 415
Искам да попитам и нещо за 45д. болничен - как се издава - предварително, със задна дата или трябва на самия ден? Извинявам се за простия въпрос, но до сега не ми се е налагало да се сблъсквам с такова нещо.
Аз доколкото си спомням - на деня, от който почва.  Peace

# 416
  • София

Мацето от кога до кога ти е болничния? Васето щом е до 30 януари,преди да изтече месеца няма да ти го преведат. Гледате на коя дата вие подаден болничния и от там броите 15 работни дни. Досега толкова дълго аз не съм чакала,сега да видим как ще е .

От 26.12 до 29.01 май  newsm78 предали са го на 14.01, демек на 30.01 са 15 работни дни, ма сега с тия слухове заради новата система се притеснявам...

# 417
първо да си кажа мнението за болничните:НЯМА ЛИ ЕДИН ТЕРОРИСТ ДА ИМ СЛОЖИ НЕщО ТАМ ПО-СИЛНО В ТОВА НОИ smile3516 smile3515 smile3511 smile3514последния ми превод е на 04.11.2014 #2gunfireзамотали ми следващия боничен и счетоводителката го преподаде на 15.01.2015 заедно с последния,който и занесох на нея.дано ги получа докато родя!!!имам ,обаче и един ,който е подаден на 15.12.2014 и на него пише,че се обработва ooooh!колко по 15 дена им са нужни на тия хора за да го обработят?!нямам думи,пълна олигофрения.оправдания само си намират:празници били,нова система (неработеща)имали....ама като си искат осигуровките,си ги искат навреме,нали?ох,подпалих мотора пак #2gunfireза спането,много съм зле и аз съм на 2 възглавници,иначе не мога да дишам,нещо младежите ми натискат дияфрагмата и немога да си разгърна дробовете.киселини имам почти всяка нощ.нищо не помага.новата ми екстра е растройство(извинявам се),предполагам от големите дози магнезии,на които съм от 3 дни.от целодневното лежане всичко ме боли,но най-лошо е нощем,не си намирам място.тая сутрин в 5.30 ММ,като стана за работа,ми разтрива врата,раменете и гърба,че не можех да се обърна.е,това е от мен .намрънках се! smile3516

# 418
Здравейте мами , бих искала и аз да се включа в новата темичка. Относно болничните и аз имах забавяне , но се обадих на главния г-н които отговаря за тези обезщетения в НОИ в гр. София. Г-н Манолов , които беше много любезен , само си казваш ЕГН-то и той проверява какво се случва и ти казва колко пари  и кога ще си ги получиш. Ако някой реши , ето това му е тел. номер 0882/187798 
На мен веднага ми изплатиха закъснелия от ноември месец , а този за декември ме увери , че ще ми го изплатят във вторник.  Wink

# 419
Аз доколкото си спомням - на деня, от който почва.  Peace
Ами ако се пада да почне в събота (както е в моя случай)? И аз имам точно същата чуденка... Съмнявам се някой лекар от ЖК по ЗК да се дигне събота заради моя болничен, още повече, че се пада 28.02 и са 4 почивни дни до 03.03...

Общи условия

Активация на акаунт