АПРИЛчето шава ли, шава и мама с усмивки дарява - Тема 11

• 28 587
  • 775
  •   1
Отговори
# 390
Добро утро  Hug
И моето дете е в отбора с вирусите, усещам, че и аз съм тръгнала на там.
Много ми отслабна имунитета още през първата бременност и така си остана.
Нищо не ме подминава.
Поне за детето открих един имуностимулант,който при него действа след безкрайно лутане и купуване на какво ли не.Сега кара вирусите много по-леко.

Виждам, че говорите за шишета.
Предният път започнах със стъклените на Чико.
Доволна бях, но на мен специално ми беше малко неудобно това стъкло.
След като бебето порасна и искаше вече сам да държи шишето, минах на Авент.
Доволна бях и от тях.Нормално обаче при стерилизиране леко се захабяват.
Средно на два месеца съм сменяла шишета, защото пластмасата замирисва, става една такава...абе захабяват се.
Сега съм решила да пробвам Томи Типи първоначално.Харесват ми, дано са ми удобни.
Още не съм купила де.Гледам,че има и такива с тръбички против колики, но не знам колко вършат работа.

# 391
Добро утро и от мен!
Карамел,кажи кой имуностимулант ползваш за детенце.Аз доста неща съм ползвала и сякаш дава ефект само Имунобора.

# 392
  • София
Привет момичета! Днес съм на ЖК и нямам търпение да видя бебка колко е пораснала, не съм я виждала 3 седмици.
Днес е петък и вместо да се радвам се ядосвам, че и утре сме на работа Sad Много е готино да почиваш, но после заработването е много тегаво  Simple Smile

И аз не му с кефя на спешния в Токуда. Майките от София, къде си водите децата при спешност?
Веднъж сме ходили в Токуда и са супер зле, сигурно няма и да повторя. За съжаление не само докторката в спешния ами и явно тази в отделението, защото се консултираха и снимаха детето (без да има признаци за нещо на дробовете), че чак и пневмония видяха. Искаха да ни вкарват, но като казах, че сме контактни с варицела отказаха и слава богу. После в Александровска казаха, че детето е мръднало и има лека сянка от това и за това са си помислили пневмония  #2gunfire. Оказа се, че отит с гнойна ангина и така... За ИСУЛ също не бих ходила на спешен, там с каквито оплаквания да отидеш изписват АБ и не пускат ПКК и CRP. Отделно има супер много хора. Даже УНГ и педиатърката са ни казвали ако може и не се налага да не ходим на спешен в ИСУЛ. Напоследъх при спешни ситуации (много си харесваме и държим на педиатърката, но все лош късмет екшъна става петък следобяд, събота или неделя) ходим в http://www.1dkk.com/ - частна е и е скъпичко, за това и направих Допълнително здравно на щерката и всичко ни е безплатно. Не са денонощно, но не почиват почивните дни и до сега като сме ходили все адекватно и бързо са реагирали.

# 393

Aз съм много доволна от шишетата Томми Типи, на мен и помпата ми е такава, та пак ще си купя от тях, за да мога да си я ползвам. Други не съм пробвала, но ние се кърмихме и честно казано не ми се е налагало да опитвам други марки.  Чела съм, че е по-добре да се ползват стъклени шишета, особено за деца който са на Ам и за неща, които престояват в шишето, като водата ( ако давате), с баткото до захранването не пиехме, а след това направо от чаша с накрайник, та за сега ще взема 2 шишета, колкото за помпата, евентуално.

# 394
Добро утро, момичета   bouquet
Отдавна не съм писала, но от утре вече съм в отпуска, а след това, живот и здраве, в 45 дневния болничен, така че се надявам да съм доста по-активна. За сметка на това ви чета ежедневно Simple Smile
Да се похваля и аз - вчера бях при моя доктор в Шейново. Момата ни е 1100 грама и се развива в нормите, всичко й е наред, пу-пу. Само дето си стои с главата нагоре, което и аз усещам отлично като почне да ме рита в пикочния мехур Grinning
Прегръщам всички ви. Болните и тези с болни дечица - да се оправяте бързо и безпроблемно  Hug

# 395
  • София
Добро утро!
И аз се ококорих към 7, но се повъртях още в леглото до към 8...

Измислихте ли всички име, таткото само ме пита, щяло да остане без име горкото, ако продължаваме да се ослушваме  Wink
Ние бяхме измислили едно име, ама сега май ще го сменяме =)
На мен и двете много ми харесват, така че общо взето ми е все тая, но точно бях свикнала с едното и сега минахме на второто... ще трябва да свиквам и с него тепърва.

Май само аз не си меря кръвното Simple Smile Нямам идея колко е, по принцип съм с ниско, но не съм имала оплаквания, чувствам се добре... Док последния път тръгна да ми го мери, ама нещо се замотахме и така...

# 396
  • Бургас
Аз също не си меря кръвното. Мери го доктора на ЖК. Име имаме още преди да знаем какво е. Бяхме подготвили и двата варианта. Но аз си и викам бебето,като говоря за нея ,за да не се издам пред някой Simple Smile. Който има няколко приготвени имена и не може да реши да тегли чоп Simple Smile. Така съдбата ще реши вместо него  Laughing
Снощи със зор си легнах в 02.00 и тая сутрин в 7 бях кукуряк. Ужас !

# 397
megi791 точно за Имунобора с бета глюкан става въпрос.
Много, много съм доволна.
Има и за възрастни, но не знам дали може да се пие по време на бременност.

Аз кръвно меря всеки ден по два пъти, понеже съвсем в началото имах проблем с високо кръвно и бях на хапчета.Сега всеки ден ми играе кръвното - ту е нормално, ту е ниско и веднъж в месеца вдигам 140 примерно, но аз се чувствам много, много зле и за мен е високо.

# 398
Гледам сте захванали темата със съня... Така да ми липсва 1 триместър, защото тогавя спях като пън..дори и праве можех да заспя Grinning А сега не стига, че едвам заспивам амии това ранно събуждане ме убива! Май трябва да се настроя, че следващите най-малко 2 год. Ще е така..

# 399
  • София
Привет момичета  Hug
Аз не пиша много често защото компютъра ми се развали, а през телефона ми е доста неудобно да пиша и само чета Simple Smile
Аз кръвно меря по-редовно от както започнаха да ми се подуват краката, но за сега е по-скоро ниско, дано така да си остане  Praynig

Относно спешните кабинети в София, на нас ни се е налагало само един път и ходихме във Вита. Имат лаборатория и бяха много бързи, а и съм много доволна от самия лекар (д-р Масларски), но не знам дали още работи там.

Болестите - ние за сега сме здрави (пу пу), но синът ми обикновенно се разболява около март месец, не знам на какво се дължи това, но е така всяка година. Иначе първата година в яслата (но беше много мъничък и още му растяха зъбките) целия сезон беше болен, изгълта какви ли не химии - антибиотици, витамини, имуностимуланти, имуномодулатори и т.н..... на края спрях всички химии, минахме на хомеопатия и от тогава не съм купувала никакви синтетични витамини от аптеките и той е много по-здрав. Не съм сигурна обаче, че се дължи на хомеопатията, може би просто премина този период. То като се влезне в серията с антибиотиците и след всеки такъв имунитета се срива и пак болести, и пак антибиотици .... ужас беше, надявам се никога да не минаваме отново през това  Praynig Друг е въпроса че половината от тези имунонещо си.... дето му изписваха какви ли не лекари, в последствие разбрах, че се дават по схема и определено не по начина по който на нас са изписвани, което може би е причината да не са подействали, но ....

Шишетата - с баткото започнах с авент и много се разочаровах, след това минахме на стъклените на Чико, бях доволна. Сега бях решила да купя отново такива, но видях стъклените на Нук и колебая между двете.

Име и ние имаме за момиченце още преди да се роди баткото  Heart Eyes

Стана много дълго, за това спирам  Blush

# 400
  • София
Туф и аз се урочасах със спането, на пресекулки спа, сънувам глупости, много е тегаво.

За Токуда в спешното ходих един път , пълен ужас, не дъм доволна. Сега до нас има Грийнберг, снахата дава дежурства там, и ми е спокойно понеже ми е буквално на две крачки от нас , в паркинга на блока.

Ние взехме целия комплект на Томи Тийпи, със стерилзатори, нагреватели висчко, ще видим дали ще сме доволни. Чудя се каква да е помпата само, в Щерев били на Медела та искам да ги тествам там пък после да реша.

Име имам аз ама ММ си прави майтап с мен, знам че до последно ще се майтапи с мен. Wink

Някой от новата система с болнични има ли изплатен такъв? Моя е за 35 дни и св чудя наведнъж или на няколко пъти го изплащат?

# 401
  • София

Някой от новата система с болнични има ли изплатен такъв? Моя е за 35 дни и св чудя наведнъж или на няколко пъти го изплащат?

Аз си чакам още болничния от декември,иначе имам издаден и от 05.01. Яко обаче съм яхнала метлата,защото тъпата им система не работела и нищо не обработвали.

# 402
Да се похваля аз от вчерашната ФМ, че снощи не можах въобще да вляза във форума  - 1380гр , 33.5 см, всичко си му е ок - бъбреци, сърце, мозък, отговаря си до ден на термина, само дето е все още косо с главата нагоре... ама се успокоявам че има още време.
Пообиколихме магазините с ММ, че от захлас за малко да закъснеем за часа Simple Smile. Купихме му малко дрешки, но шише каквото търся - стъкло на д-р Браун не намерихме. Сега обаче ми се струва че пижамките и бодитата които му купихме уж са най-малкия номер, а ще са му огромни. Сега обмислям да поръчам от Tesco newborn, ама ще видим дали ще се наканя.
Взехме и леглото, но време за сглобяване няма.. Иначе цяла нощ сънувам как го обличам и събличам Simple Smile
ЩО се отнася до съня - тия 2 седмици ММ беше отпуска и проблем със съня нямам, даже последните дни се налага да ставаме рано - в 9 часа, и е някаква мъка... Sad

# 403
  • София
На мен пък от две нощи насам сякаш ми се стеснява лигавицата в носа и не мога да дишам, та дишам през устата и изсъхвам като гъба  Tired  Не знам на какво се дължи, на сух въздух ли..
Име аз си имам също  Heart Eyes  Още малко ми остава да навия таткото  Sunglasses
Шише взех на Томи Типи-150мл, колкото да не е без хич, но нещо много широко ми се струва, дали ще е удобно да хващане..
И аз реших да вземем легло от Икеа и гардеробче също, всеки ден като стана и решавам, че днес ще отида да си го купя и все се разколебавам и си казвам, че има време  Laughing
Аз не смея да си изхарча последния преведен болничен, че някъде четох, че сега ще ги бавят много, даже до март  Close  Shocked

# 404
  • софия
Здравейте, момичета.Вчера бяхме на консултация и бебка тежи вече 1220гр. baby_neutral
Име за момиче имаме, таткото хареса моите варианти, но аз все още се колебая между два newsm78.

Общи условия

Активация на акаунт