За изневярата

• 111 275
  • 1 610
  •   1
Отговори
# 60
Не се забравя лесно. И помни , че веднъж простиш ли , ще има и втори път! ( с малки изключения)  Peace

Това важи почти за всичко в живота, а в любовта е още по-болезнено.

# 61
  • Бургас
Аз винаги ще се чудя как може човек да си легне спокойно до другия,който е изневерил...Така могат да се предадат болести и какво ли не,а авторката пише,че той така между другото живее с друга жена..аз бих избягала на минутата,авторке,рискуваш да се превърнеш в любовницата за помежду другото

# 62
  • София
Аз винаги ще се чудя как може човек да си легне спокойно до другия,който е изневерил...Така могат да се предадат болести и какво ли не,а авторката пише,че той така между другото живее с друга жена..аз бих избягала на минутата,авторке,рискуваш да се превърнеш в любовницата за помежду другото
Aбе болести...

# 63
Има мъже, но които просто им е генетично заложено. Била съм с такъв. Кошмарно. Винаги разбирах. Просто усещах. Разбирате ли, будела съм нощно време стресната от сън. Няма да изпадам в подробности, но точно в тези моменти ми изневеряваше. Тръгнеш ли веднъж, и небето да падне върху ти, не се връщай! Върнеш ли се, той пак ще го направи и ще знае, че ти пак ще простиш. Има мъже, които в ума си са турци - иска всички жени, но неговата никой да не я пипне. Или неговите. Този беше същият. Колкото кръшкаше, толкова ревнуваше. Бившата му приятелка, тази преди мен, ме предупреди много ясно: "Никога не може да бъде само една! Никога не е само една!" И искам да ви кажа, че има и свестни мъже. Има мъже, които не изневеряват, не ревнуват повече, отколкото е нормалния интерес към жената до него. Аз трябваше да преживея един боклук, за да мога да преценя кои са свестни и да ги оценя. Разбира се, има и случаи на кръшкания за по веднъж - т.е. изчукал е някоя и не е повторил, не му е любовница. Но тези единичните са по един път с конкретна жена, иначе във времето никой не остава с една. Няма общо правило за изневерите. Ти всъщност как го хвана? Как го разкри? И какво ти обясни той?

# 64
  • в дяволитите очички на моето тормозче
Преживях  я- преди   7 години.
Даже  и  да  се  е потворило, не  съм  разбрала.
Не следя, не  ровя  в телефони и  джобове,  не му  подушвам подозрително  дрехите, не го следя  в нета. Сега, ако  намеря нечии  чужди прашки  да се  въргалят из къщата ми,  ще  хвърчат перушини  със  сигурност.

От физическа  изневяра  изобщо  не  ме е страх. Много  важно, че е  онодил  някоя.... Държа  това  да  не  се  случва   в дома  ми  и   задължително  да  ползва   презерватив, за  да  не  сдобия аз  с някоя болест, а  дъщеря  ми- с  неочаквано  братче или  сестриче.
По  гадно е, ако   единият от двойката  има  чувства  към  трети. За мен  точно  това  е   истинска изневяра.
Ужас!Как може толкова ниско самочувствие и заблуда? Явно никога не си имала любовник.  Peace

Историята на авторката ми е обвита в мъгла. И понеже под аватара и пише Мадрид само ще и кажа, че чужбина разделя и събира хора, няма средно положение. Оставам с впечатление, че е зарязана /човека живее с друга/ и се самозаблуждава.Защо  не Го попита просто ще се събират ли? Това неговото си е направо съжителство, не изневяра  ooooh!

Самочувствието ми  е  перфектно,благодаря Simple Smile
Точно  затова  не  ми  дреме, че  щял  да опраши  еднократно някоя завалийка, закъсала  дотам, че да  си  легне  с  женен мъж:-)))

Ама  щом мислиш, че съм  заблудена, коя  съм аз,  та  да ти  опонирам Simple Smile
 За нищо на  света, няма  да  лиша  дъщеря  си  от  нежен и  грижовен баща  единствено  заради  това, че   ощастливил  някое  нежно създание Simple Smile

А  истински заблудените  са  онези,  които  са  убедени, че на тях никога  няма  да им се случи.
Не визирам никого  конкретно, говоря по принцип Peace

# 65
  • София
Тихите води са най-дълбоки... познавам двойки, в които ако не съм видяла с очите си мъжа с друга - нямаше да повярвам, че изневерява. Никой не е застрахован от изневярата! Не можем да "съдим", "даваме епитети" и "определяме" действията на околните спрямо собствените ни виждания и разбирания за живота!

# 66
Тихите води са най-дълбоки... познавам двойки, в които ако не съм видяла с очите си мъжа с друга - нямаше да повярвам, че изневерява. Никой не е застрахован от изневярата! Не можем да "съдим", "даваме епитети" и "определяме" действията на околните спрямо собствените ни виждания и разбирания за живота!

Отстрани можеш да си мислиш много неща, но не е като да живееш с този човек, т.е. представата ти не е реална.
Не е толкова разпространен този модел.

Бронте, искаш да кажеш, че нямаш проблем да седи, да те гледа в очите и да те лъже умишлено, без значение за какво? Това е подигравка и липса на всякакво уважение, не става дума за самия секс. Рискуване на всичко, което градите заедно, на това децата му да растат без него. Всичко за него е по-маловажно от едно чукане. За мен такъв човек просто не заслужава внимание. Камо ли доверие.

# 67
  • някъде в орбита...
А  истински заблудените  са  онези,  които  са  убедени, че на тях никога  няма  да им се случи.
Не вярвам някой откровено да си мисли че това никога няма да му се случи. По-скоро е сигурен, че няма да го толерира. Т.е. във връзка са, изневеряват им, и връзката е до там.

Относно нежният и грижовен баща - един мъж може да е такъв и без да е женен за майката. Там обаче въпроса е до колко нормални са родителите. За сметка на това много трудно бих предала ценностната си система на дребните, ако мъжа ми шмитка насам-натам. Това при мен де, за други незнам.

# 68
Не вярвам някой откровено да си мисли че това никога няма да му се случи. По-скоро е сигурен, че няма да го толерира. Т.е. във връзка са, изневеряват им, и връзката е до там...

Именно.
Възможно е да има и силни хора, които да живеят с такива, които ги лъжат, мамят и им се подиграват всеки ден. Но не всеки има сили да го превъзмогне  Peace

# 69
  • София

Отстрани можеш да си мислиш много неща, но не е като да живееш с този човек, т.е. представата ти не е реална.
Не е толкова разпространен този модел.

За голямо съжаление "този модел" е доста разпространен... това, че някои жени не разбират за изневерите на половинките си е чист късмет. НО както написах и в предишния коментар нямаме право да съдим другите, първо трябва да погледнем себе си и да живеем собствения си живот.

# 70
Как се стигна от еднократна забежка до всеки ден унижения?

Не вярвам някой откровено да си мисли че това никога няма да му се случи. По-скоро е сигурен, че няма да го толерира. Т.е. във връзка са, изневеряват им, и връзката е до там.

Относно нежният и грижовен баща - един мъж може да е такъв и без да е женен за майката. Там обаче въпроса е до колко нормални са родителите. За сметка на това много трудно бих предала ценностната си система на дребните, ако мъжа ми шмитка насам-натам. Това при мен де, за други незнам.

Няма как да си сигурен как ще постъпиш. Ако всички се разделяха след изневяра, ехе...
Един мъж няма как да се грижи по същия начин за детето си, ако заживее на друго място. Логистиката вече е друга, особено ако оформи и друго семейство.

# 71
  • някъде в орбита...
Нина, може и да си права, може и да не си. Но от моя гледна точка това си е до характер - знам се, познавам се, и следвам определени правила в живота си, които не нарушавам за никого, включително най-близките ми. А доста са били тествани Tired И вярвам че всеки стабилен осъзнал се индивид е по същия начин - знае за себе си какво би позволил и какво не.

За бащата: който иска - намира начин, който не иска - намира причина Peace При мен беше търсене на причина, при братовчедка ми беше търсене на начин. Мога и подробности да дам, но едва ли хората тук им пука братовчедка ми как израстна с (и все още има) двама родители, въпреки че са разделени от както тя беше прохождащ дребос.

# 72
Как се стигна от еднократна забежка до всеки ден унижения?

Човек, който може да лъже хладнокръвно, по принцип е така. Нали не мислиш, че само веднъж го прави  Laughing не само за секс, въобще за нещата в семейството.

# 73
  • в дяволитите очички на моето тормозче
НСЧ,

аз не  напразно  писах по- напред, че  другата  изневяра, онази, където има и чувства е  в пъти  по- страшна.

Точно  тогава  човек усеща  и вкусът  на сълзите, и  на предателството, и  на  болката и  на много  други  хубавини. Тогава   се задават въпроси и  обичайно   се получават   лъжливи отговори, изтъкват  се оправдания  и изобщо  ситуацията  не е от най- розовите.

За  да  ме  лъже някой мъж  в очите, кумулативно  трябва  да  са налице две  условия:

1. Той  да  е  кръшнал и да е  гузен.

2. Аз  да питам, да ровя, да  се тръшкам, да следя , да му душа дрехите, да му подслушвам разговорите  и т.н.

Едно от  тях, ако  липсва и  ето, че вече  не  можем да говорим за лъжа.

А ако  има връзка  и чувства, те рано или късно  излизат  наяве.

Аз  не  съм  куче следотърсач и  инквизитор, а  жена.  И изобщо  не ме интересува  как  той  е прекарал един  час от свободното  си  време- ако иска , ще сподели. Ако  не  иска, да не споделя.

Ако мен ме следят и подозират редовно, ще ме  хванат лудите  и  ще стане чутовен  скандал.

Истината е, че  каквото и  да  прави една  жена, ако мъжът до нея иска  да й  изневери, той  ще  намери  начин да го направи. Няма как  да  вържеш някой  за колана  си  и да го пуснеш  да се разхожда  само в определения от теб периметър.

Това кой  къде  си  го  слага  не е  мерило  за  обичта  на  един  човек  към друг.

А  кой  как  ще реагира  на  доказана  изневяра  е  въпрос  невъзможен и  безсмислен. Азпървия път  реагирах по един начин, макар че мислех, че ако  ми се случи, бих реагирала  по друг.

Ако пак  ми  се  стовари, не знам как ще реагирам. Готов отговор нямам.

# 74
  • някъде в орбита...
Бронте, ето ти пък и друга гледна точка:
- За да ме лъжат, достатъчно ми е да премълчават истината. Не съм куче-следотърсач, не го дебна или следя, нито той мен. Но откровенност и вярност са неща, които и двамата очакваме от половинката си, а истината рано или късно се разбира.
- Ако мъжа до мен иска да изневерява, изобщо няма да го спирам. Просто няма да изневерява на мен - да си намери друга, дето няма проблем с това. Никого не държа до мен насила все пак, като не му "изнася" да се изнася.
- За мен верността Е едно от нещата, с които свързвам любовта. Ако ще е с мен, ще ми е верен, иначе няма да е с мен.
- Знам как ще реагирам - с годините ставам все по-твърда, и ми е все по-трудно да се разправям с простотии. Нямам нервите за такива глупости просто, по-добре ми е да тегля чертата.

Общи условия

Активация на акаунт