Остра болка в гърдата, Велико Търново

• 4 526
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте! Студентка съм във Велико Търново и не съм запозната с лекарския състав в града. Търсих подобна тема, но не открих желаните отговори. Та, днес получих остра болка в лявата гърда, която не е постоянна, а само при допир или от време на време. На 21 години съм. Миналият месец ходих при личния си лека за преглед за рак на гърдата и той се отнесе мисля малко небрежно. "Поопипа ме", но мисля не достатъчно. За първи път ходих на такъв преглед и не знам до колко е бил качествен. Но когато сама се преглеждам сякаш не усещам нищо по различно от нормалните уплътнения на гърдите. Въпреки това, малко ме притеснява на едно място в дълбочина. Надявам се да сте разбрали какво имам в предвид. Ако сте се сблъсквали с нещо подобно - моля споделете. Но въпросът ми е, ако можете да ми препоръчате добър лекар във Велико Търново, който може да ме прегледа? И дали някъде тук се извършват прегледи с ехограф? Благодаря Ви предварително!

Последна редакция: пн, 19 яну 2015, 23:52 от bubanka

# 1
Здравей,дано да не съм се объркала какво търсиш,но може би най-добре да отидеш на мамограф.
Такъв има във Велико Търново в Лабораторията на МЕДИКА(до полицията),на първият етаж е.Докторът е много добър и внимателен,освен мамографията прави и преглед.Работят със здравната каса(тоест с направление),а без направление май беше 20лева за по една снимка на гърда и 40 лева за по две снимки на гърда.Може и без да си записваш час,рядко има хора,които да чакат.Да не те объркам,но май съм запомнила нещо като д-р Ангелов.Все пак не съм сигурна за името,но на мамограф иди,така или инъче е хубаво всяка година да се прави такъв преглед.Дано съм ти била полезна и лек ден.

# 2
  • София - Рим и обратно
Такива остри болки в гърдата получавам нерядко преди цикъл. Най-често отстрани, като внезапна прободна болка. Моята мамоложка ми обясни, че е заради хормоните, които "обливат" гърдите преди цикъл. Естествено, задължително е да се консултираш с лекар, но може би това е обяснението, не се шашкай предварително.

# 3
Съветвам те да не се доверяваш особено на личния лекар за такъв род прегледи.
Ако нещо те притеснява, можеш да поискаш направление за хирург или за ехографски преглед. На мамография е излишно да ходиш, освен ако не те изпрати лекар специално за това. Ехографията е достатъчна, особено за младо момиче.
Ако се съмняваш за рак, успокой се. Но е възможно да имаш някакъв друг проблем. Затова иди да се прегледаш при специалист, за да си спокойна и да не го мислиш повече.  Simple Smile

Все пак не съм сигурна за името,но на мамограф иди,така или инъче е хубаво всяка година да се прави такъв преглед.

Не, не е хубаво да се прави всяка година, освен ако не е наложително. Това е рентгеново облъчване, все пак.

# 4
Такива остри болки в гърдата получавам нерядко преди цикъл. Най-често отстрани, като внезапна прободна болка. Моята мамоложка ми обясни, че е заради хормоните, които "обливат" гърдите преди цикъл. Естествено, задължително е да се консултираш с лекар, но може би това е обяснението, не се шашкай предварително.
Сега работя по един проект за безплатни прегледи за рак на гърдата и единия от докторите, с които работя точно това обясняваше- при не раждали жени е съвсем нормално да има остра болка във външната част на гърдата преди цикъл. Понякога се получава и по време на овулация. Нормално е, от хормоните.
Мамографа не е препоръчителен за жени под 40 без фамилна обремененост.

# 5
Благодаря Ви! И аз прочетох доста по темата от различни сайтове и не мисля да ходя на рентген, а и казват, че в по-малка възраст е по-добре с ехограф да се преглежда. И да, в момента съм в овулация, но до сега не е имало такъв вид болка. Ще отида на лекар, но не знам при кой тук, във Велико Търново, а в идния месец не мога да избягам към родния край.

# 6
  • София - Рим и обратно
Ами не знам дали е при нераждали. Аз съм раждала, и то 2 пъти, а тази болка ми се появи от година-две, не преди всеки цикъл, но сравнително често. По-скоро го отдавам на хормонални неразположения.

Общи условия

Активация на акаунт