Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - 32

• 44 468
  • 782
  •   1
Отговори
# 390
Момичете д-р Персенска много ми хареса яйчниците и матката този цикъл... Започвам стимулация с аримидекс и менопур Simple Smile

Нандин, успоредно ли ще ги караш или първо хапчета, после инжекции?

# 391
  • София
Успоредно, 5 дни хапчета и през ден по 150 менопур

# 392
Успоредно, 5 дни хапчета и през ден по 150 менопур

А свеж трансфер ли предвиждате?

# 393
Привет на всички!
Чета ви от доста време и смело мога да кажа, че истински ме възхищавате! Умни,интелигентни, борбени..
Пожелавам на всички сбъдване на най-съкровеното желание - да гушнеш рожба.

Имам спонтанно забрменяване завършило с мисед в 12-та седмица миналата година и от тогава съм пациент на болница "Надежда" и в частност на д-р Персенска / Септември 2014 г/. Досега имам един стимулиран опит завършил с една оплодена яйцеклетка (от две извадени) и имплантирана на 5 -ти ден. За съжаление не се задържа. Имам и два  опита  на ЕЦ завършили с неуспех ( лош ембрион).
Нямаме фактор, нито аз, нито мъжът ми.
От утре ми предстои да започна поредната стимулация.
Никога не съм писала по форуми. Не мога да споделям и с близките си за такива лични неща.. Затова Ви моля да ме приемете в тази групичката, защото ако не започна да споделям с някого мисля че ще се пръсна..
АЗ също  ще се старая да помагам с каквото зная и мога.
Стана малко объркано, но се надявам с  с времето и практиката да се науча.

Някъде по-назад в темата, някой беше писал, че не успява да запомни и чуе всичко което доктора му казва. Аз също бях така в началото. Все бях нечула и неразбрала. Питах по сто пъти. Тогава мъжът ми предложи да записвам посещенията си с телефона и после да преслушвам аудио записа. Откакто го правя, винаги съм спокойна ,че дори и да пропусна нещо, по-късно ще го чуя на записа. Естествено преди да записвам питам доктора, дали е ок. И така. Дано съм била полезна.. Heart Eyes

.

# 394
  • София
То и аз незнам какво предвиждаме, уж ще замразяваме яйцеклетки... И незнам как ще се води след това

# 395
На мен ми предстои стимулация. Никога не съм стимулирана в предните опити.

system, ами следя се при един от най-добрите д-р Начев. Защо реши, че не съм правила консултация с ендокринолог, все пак приемам л-тироксин? Той ми изписа това количество. Simple Smile

марс_4е, не разбрах много добре кое е объркала д-р Тодорова? Не е трябвало да ти изписва л-тироксин въобще ли?

Последна редакция: вт, 27 яну 2015, 12:26 от SAB-f

# 396
ТСХ се влияе от инфекции също, и от напрежение и стрес също.
Дозата на лекарството е най-важното нещо. При такива резки промени, следват и резки обрати, ето защо трябва да се проследява по внимателно ТСХ-то, и да се коригира дозата, докато щитовидната жлеза се успокои. Но трябва и търпение, защото не става с магическа пръчка.
 Не мисля, че е нормално да се вижда промяна в ТСХ в продължение на три месеца и да не се коригира доза на лекарството.
При нестабилни състояния и резки промени, когато ТСХ е извън контрол, ако мога така да се изразя, се налага проследяване на хормона на около 20 дни и при необходимост корекция на дозата на лекарството.
Важно е изследването да се прави в лаборатории, в които се правят вътрешните тест-изследванията за хормоните!
  bouquet

gerda1, какви са тези вътрешни тест-изследвания? Дай ми пример за такива лаборатории.
Не ми е коригирано лекарството, защото при предните изследвания тсх си беше около 2. Сега за първи път се констатира такова нещо.

# 397
да, SAB, смятат, че не е трябвало да започвам прием на еутирокс.

# 398
Нандин, не е ли по-добре да замразявате ембриони?

# 399
  • София
Става въпрос за вътрешно-лабораторен качествен контрол. Преди да се започне работа с пазиентските проби се пускат контролни проби, на които знаем концентрацията, ако резултатите излезнат различни от обявеното, на апарата се прави калибрация и чак след това се пускат пациентските проби. Това трябва да се прави всеки ден, но повечето частни лаборатории го правят защото е скъпо

# 400
  • София
Марсче, писах ти на лично

# 401
ДАРЛИНА - ДОБРЕ СИ ДОШЛА ПРИ НАС !  Hug

# 402
Момичета, толкова много от вас правят разширени биопсии. Някоя с изместен имплантационен прозорец по-рано от 5-ти ден? Как процедирахте? Какво се случи?

Някой да ползва/л Елонва при стимулация?

# 403
Ая аз бях с Елонва и съм с изместен прозорец.Скоро ми предстои ЗЕТ

# 404
Ая, на теб да не са ти излезли днес резултатите от разширената биопсия? Защото и аз чакам, а док каза, че сме три момичета и май засега няма да правят разширени биопсии, че натоварили колегите си. Какво е Елонва?

Общи условия

Активация на акаунт