Къде водите децата си на възраст от 1 до 2 годинки?

• 4 332
  • 19
  •   1
Отговори
Здравейте, споделете какво обичате да правите с детето си и къде го водите, не само в студените дни?
P.S  Моето е на 1 годинка и 2 месеца.  Simple Smile

# 1
  • Северозапада
Лятото, когато малката беше на тази възраст, а и сега, ходим основно по детски площадки в близост до жилището ни. Избирам площадки с повече приспособления за малки деца. Малката играеше основно в пясъчниците, малко на люлките и почти никак на пързалките.

# 2
Водих го зимата в един детски кът, от 10.30 до 12.00. Лятото- в парка, на кафе. По площадки не се заиграваше.

# 3
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Ходим доста често в Икеа. Когато времето е хубаво - в Борисовата градина,Южния парк, Докторската градина.

# 4
Зимата я водя в детския кът до нас, аниматорката им е художник и на децата им е много интересно с нея. А лятото сме повече на въздух, по парковете и на екскурзии с таткото.  Simple Smile

# 5
Много е трудно с дете до 3 години. То иска разнообразие, но повечето места са предвидени за по- големи деца. В детските кътове трябва детето да е проходило и ако е до 3 години, трябва да си с него вътре, да се катериш, пълзиш... чист фитнес  Mr. Green Детските кътове са неудобни, когато има много деца, удрят се, спъват се, блъскат се....неволно, разбира се. Да не говорим за вирусите. Нооо какво да се прави, като е студено, съм я водила по детски кътове. Единствено в Gymboree има програма за най- малките. От тях съм най- доволна. Занимания и за малкото, и за мама. Като стана на година и половина, я оставях там на занималня. Иначе за площадките- най- ми харесват, тези, които са оградени и имат вратички. Лошото е, че масово вратичките са изкъртени и ги няма......думи нямам. Малката е много палава и все излиза. А, специално тук, на повечето от новите площадки има табели, на които пише, че площадката е предназначена за деца от 3 до 12 години. Е, по- малките какво да ги правиш?  newsm78 Да не говорим, че правят едни нови "модерни люлки" от 2 синджира и една дъска, чиято безопасност няма да коментирам. Е, има и от обезопасените, но са примерно 2 броя на 20 от другите, които са само с дъска и са вечно заети.  Crazy     

# 6
Лятото и есента бяхме по детските площадки и паркове. Ходихме и на пикници, на гости на село при прабаба му и прадядо му.
Сега като е студено ходим на гости. Понякога се шляем безцелно по улиците, за да изразходва енергията си.(без количка естествено).
И в детските кътове го водя, но не много често. Както и в предните постове беше споменато не винаги му е интересно, а ако има много деца се пази от тях и не смее да се приближи до играчките и съоръженията.

# 7
  • София
Водим го навън, да играе. Тичаме, ритаме топка, когато имаше сняг, бяхме с шейната. Изключение бяха дните, в които имаше поледици. През останалото време го извеждаме по два пъти на ден - преди и след обяд. Дребосъкът е на 2.

# 8
  • София
Ние сме основно на площадката и в парка. През зимния сезон избягвам затворените пространства заради вирусите и затова още не е била в детски кът. Тя проходи есента, използвах хубавото време за игри на мекичко в тревата и затова не стигнахме до детските кътове. Когато е много студено, а тя иска навън, й обличам космонафта и я пускам на терасата за кратко, колкото да глътне въздух и да й разнообразя игрите у дома. Все още не е достатъчно висока, че да стърчи над нивото на парапета и така остава на завет. Играе си с щипките за пране; оставила съм й една саксия за цветя с малко пръст в нея и си рови там като в пясъчник; когато има сняг на балкона, й давам лопатка и кофичка за пясък и снегът се превръща в пясък. Това само, ако времето не е подходящо за игри навън, а терасата осигурява някакъв заслон и завет за 15-30мин разнообразяване с подръчни средства.

# 9
Здравейте, споделете какво обичате да правите с детето си и къде го водите, не само в студените дни?

# 10

Diana, ако си в Сф, може да се запознаем и да разхождаме децата.
Ако има и други майки нека да пишат. Simple Smile

# 11
  • София

И ние сме от София с моята дъщеричка. Нямаме много познати майки с деца на нейната възраст и ще ми е приятно да се запознаем. Тя е на 1 годинка и почти 5 месеца вече.

# 12

И ние сме от София с моята дъщеричка. Нямаме много познати майки с деца на нейната възраст и ще ми е приятно да се запознаем. Тя е на 1 годинка и почти 5 месеца вече.
Хайде, може в понеделник, вие в кой квартал сте?
Може да се чакаме някъде,за да ни е удобно...Simple Smile

# 13
  • София
Ще ти пиша на лични, за да се разберем.  Grinning

# 14
  • Sofia
На тази възраст през лятото ги водех на кварталната площадка. Всеки ден по два пъти- сутрин и следобед. Събота и неделя в Южния  парк, зоопарка, на Витоша,но то беше по-скоро разходка за нас. Те си седяха в количката испоред мен им беше все едно къде са. Зимата не съм ги водила никъде. За да не мъкнем вируси предимно. А и не се сещам подходящо място за 1-годишно. В детски кът категорично отказваха да останат без мен до 5 год.

Общи условия

Активация на акаунт