Истанбул Пробуждащият се [тема 35]

• 58 178
  • 768
  •   1
Отговори
# 735
  • София
... след това към двореца  Адиле Султан.

Не съм сигурна, че Адиле Султан е правилния избор. Това не е дворец за посещения на туристи, а имот с ресторант, който се наема по разни поводи. Възможно е и въобще да не ви допуснат вътре. Вижте Бейлербей. Поне е музей, предназначен за такива като нас. Ако искате гледате целия дворец срещу 20-30 лири, а ако искате влизате само в градината и гледате двореца отвън срещу 1-2 лири.

# 736
... след това към двореца  Адиле Султан.

Не съм сигурна, че Адиле Султан е правилния избор. Това не е дворец за посещения на туристи, а имот с ресторант, който се наема по разни поводи. Възможно е и въобще да не ви допуснат вътре. Вижте Бейлербей. Поне е музей, предназначен за такива като нас. Ако искате гледате целия дворец срещу 20-30 лири, а ако искате влизате само в градината и гледате двореца отвън срещу 1-2 лири.

Последна редакция: пн, 23 мар 2015, 22:08 от mozi

# 737
Момичета, как да стигна от Централна автогара на Истанбул до Кадъкьой, квартал, който се намира в азиатската част на Истанбул.Какви автобуси и евентуално фериботи ще трябва да хвана.Ще ви бъда благодарна, ако ме ориентирате поне малко.

# 738
Момичета, как да стигна от Централна автогара на Истанбул до Кадъкьой, квартал, който се намира в азиатската част на Истанбул.Какви автобуси и евентуално фериботи ще трябва да хвана.Ще ви бъда благодарна, ако ме ориентирате поне малко.

От автогарата с метрото M1B до Yenikapi, от Yenikapi с Marmaray в посока Азия до последната спирка Ayrılık Çeşmesi, и от там с азиатското метро M4 до Кадъкой.

# 739
  • софия
Момичета да ви попитам там където има преминаване с ферибот има ли друг вариант без да е по вода  Embarassed .Имам морска болест и за мен е ужасно самото преживяване да се кача на каквото и да е било във вода.Не бих си го причинила дори и да искам.Заминаваме женска компания на 02.04.15г и благодарение на вас извадих доста интересни и полезни неща за разглеждане и най важното как да стигнем до там.Само това ме притеснява.

# 740
Маги, ако визираш азиатската част-да можеш да използваш метро. Ако, обаче, искаш да ходиш до Принцовите острови, няма как да стигнеш по друг начин.

# 741
  • София
малко снимки от кафе Пиер Лоти

не са мои, страничката във ФБ са  Wink

# 742
  • София
 Дудинка  Hug след някой друг ден твои снимки да качиш от Пиер Лоти  Heart Eyes.

Аз днес доплатих останалата сума за Истанбул на нашата бойна група.
Вече нямам търпение.

# 743
Момичета, каква ви е връзката с България от Истанбул-роуминг или интернет( достатъчно добър ли е)?

# 744
  • София
Момичета, каква ви е връзката с България от Истанбул-роуминг или интернет( достатъчно добър ли е)?

Съвет - влезеш ли в Турция, забравяш за мобилните услуги. Разбира се, тарифите са различни на различните оператори и планове, но всички са в левове (и то няколко), а не в стотинки.  Wink На много места има интернет, включително по градинки и площади.

Последна редакция: вт, 24 мар 2015, 16:34 от Тaня67

# 745
Аз съм на Мтел цената за изходящо повикване е 6,99, а за входящо 2.99 (всичко на минута разбира се). Цената на СМС е 1.29.
За интернета преписвам дословно smsa: Цената за мобилен интернет извън ЕС е 23,90 с ДДС/MB. Ако не сте се отказали от лимита за пренос на данни в роуминг, той е 117лв.
Не разбирам много от последната част, но знам как след първото ми посещение в Истанбул имах 270лв сметка за една седмица.

# 746
Благодаря за отговорите! За интернета имах предвид не мобилния български, а wi- fi. По "градинките и площадите" иска ли ти парола?

# 747

От автогарата с метрото M1B до Yenikapi, от Yenikapi с Marmaray в посока Азия до последната спирка Ayrılık Çeşmesi, и от там с азиатското метро M4 до Кадъкой.

Много благодаря! За всичко разчитам на съвет от БГ мамите!
А какви са цените на метро и Marmaray.

# 748
  • София
Благодаря за отговорите! За интернета имах предвид не мобилния български, а wi- fi. По "градинките и площадите" иска ли ти парола?
Имам опит както с напълно отворени мрежи (такава беше на Хиподрума преди време), така и с парола, която изпращат само на турски телефонни номера (мол Форум, но също преди време). Наскоро хора от темата бяха ползвали успешно, но май пак беше с изпращане на код. Дано се включат с подробности. Ние взимаме хотел с интернет по стаите и навън не ни се налага да търсим. Известните вериги като Старбъкс кафе, Бъргър Кинг и подобни също имат Wi-Fi.

Много благодаря! За всичко разчитам на съвет от БГ мамите!
А какви са цените на метро и Marmaray.
Същите като на трамвая. Wink С Истанбулкарт първото качване е 2,15 лири. След това има намаления. Ако си с жетони - по 4 лири всяко пътуване. Имай предвид, че Кадъкьой е голям. Възможно е да ти трябва още някакъв транспорт.

# 749
  • Стара Загора
Аз съм на Теленор, на 1 март при влизане в Турция получих смс със: цени за входящ разговор 1,59 лв; изходящ към БГ, в страната на пребиваване и ЕУ - 3,49 лв/мин; смс - 0,79 лв; 1МБ - 15 лв. Цените са с ДДС. Peace

Общи условия

Активация на акаунт