Истанбул Пробуждащият се [тема 35]

• 58 148
  • 768
  •   1
Отговори
# 90

Но пък имахме гледка (стаята ни беше на 7-ми етаж) - парченце от Златния рог Simple Smile

Гледката е от Мраморно море Wink

Всъщност точно тези гледки към морето ме съблазняват най-много при избора на хотел. В последните 3 хотела, в които отсядахме в Истанбул винаги бяхме в стаи, предлагащи гледки към Босфора. Радвам се на резервацията си в хотел БШ, но не спирам да издирвам такива с гледка към морето. В ценовия диапазон до 500 лева стая за четирима за 3 нощувки с хубава закуска през април се колебая между:

The City Port Hotel - с гледка към Мраморно море.

Golden Haliç - с изглед към Златния рог.

# 91
Здравейте!
Планирам посещение на Истанбул през април със самолет. Препоръчаха ми тези два хотела:

http://www.surahagiasophiahotel.com/hagiasophia

http://www.hotelbeyazsaray.com/

Дали има някой, който може да сподели мнение за тях?

Предварително благодаря!  Simple Smile

# 92
Цитат
Гледката е от Мраморно море
Приемам забележката  Embarassed

Ето и една Истиклялска котка от мене  Hug

И още от моите снимки... Днес се настроих истанбулско- носталгично....

# 93
  • София

Bialk Бях в този хотел миналата година като ходих в Истанбул и съм изключително доволна,  за първи път да нямам забележка към хотел в Истанбул, кажи по точно какво те интересува, за да видя дали ще мога да ти помогна.

# 94
  • Варна
Бялк, в ревюто на хотела (този, за който говори и Мимето) пише, че "някои стаи са с гледка към Мраморно море"...
Скрит текст:
Номерът с две двойни на място вместо платената една четворна как точно минава, че ми стана интересно. Ако е толкова лесно, да се възползват и други.

# 95
Бялк, в ревюто на хотела (този, за който говори и Мимето) пише, че "някои стаи са с гледка към Мраморно море"...
Скрит текст:
Номерът с две двойни на място вместо платената една четворна как точно минава, че ми стана интересно. Ако е толкова лесно, да се възползват и други.

Става дума за суита за 4-ма. В описанието му пише, че предлага изглед към Мраморно море:

Не знам как точно става номерът, но понеже семейството ми е от 4-ма, резервирам семейна стая за четирима (която е почти на цената на двойна стая), а на място получавам две двойни. Ако пътувате група от 4-ма опитайте - може и да се получи. Но бъдете готови и за вариант с една стая, при който - двама трябва да спят на двойното легло Simple Smile

# 96

Но пък имахме гледка (стаята ни беше на 7-ми етаж) - парченце от Златния рог Simple Smile

Гледката е от Мраморно море Wink

Всъщност точно тези гледки към морето ме съблазняват най-много при избора на хотел. В последните 3 хотела, в които отсядахме в Истанбул винаги бяхме в стаи, предлагащи гледки към Босфора. Радвам се на резервацията си в хотел БШ, но не спирам да издирвам такива с гледка към морето. В ценовия диапазон до 500 лева стая за четирима за 3 нощувки с хубава закуска през април се колебая между:

Golden Haliç - с изглед към Златния рог.
НО
ако те настанят на по долен от 6 или 7 етаж забрави за гледка към Мраморно море, ще гледаш съседната сграда  Mr. Green

# 97
  • Варна
Предпочитам гледката от брега пред тази от прозореца. Естествено, направих необходимото да сменя стая, от чийто прозорец виждах три стени на макс. 2 метра. Не бих приела и такава без прозорци, ако ще да ми я подаряват. Но дали ще гледам към стаите на друг хотел или към вътрешни дворове не е било проблем, стига да има въздух и дневна светлина. В Лалели рядко има нещо по-различно от гореспоменатите варианти. Ако си над 5-ти етаж, може и парченце от нещо си.

Сякаш пък ще имам време да му се наслаждавам на тоя изглед...

# 98
Ако пътувам с агенция може да ме настанят където поискат, но не и с предварителна резервация в букинга  - там има опция за избор на вид стая. Затова стаите с изглед към море/забележителност са по-скъпи. Това са стаите на по-високите етажи. Ако все пак в хотела по някакви причини не могат да ми предложат резервирания вид стая, то трябва да направят отстъпка от цената за екстрата, която съм заявил при резервацията.

# 99
  • София
Ние бяхме в тройната стая и не беше с гледка към морето, но дори не съм имала време да погледна през прозореца, трябва да видя вкъщи май някой беше направил една снимка и гледката беше към ЙениКапъ.

# 100
  • София
Като стана дума за гледки, в един от хотелите в Султанахмет по време на закуска беше тази:

Имах чувството, че ще докосна Малката Света София с ръка.  Grinning

А през 2010 бяхме в някакъв апартамент, който беше "присаден" върху покрива на една от сградите на ул."Пиер Лоти". Имахме огромна тераса с изглед към Мраморно море, още една малка, но пък със столчета и масичка към градината на близката джамия (не е от известните, но също беше много стара на вид), а съседи ни бяха гълъбите и котките, които идваха по съседните покриви.  Laughing Имахме си един Рижко, който всяка сутрин беше на прага на вратата ни. Беше се научил къде има манджа.  Mr. Green Като стана дума за Рижко, поне да ви го покажа  Wink:

Белята, това с четворната стая минава почти винаги, с тази разлика, че на нас винаги са ни давали тройна + единична стая. В единичната изпращахме мъжа ми, а аз имах право на избор - на третото легло при децата или на широкото легло в единичната стая. И това ни се е случвало не само в Турция (няколко пъти), но и във Франция. И интересно, че правим резервации през Букинг или други официални сайтове, а на място се оказва, че изобщо не предлагат четворни стаи и започват да се чудят как се е получила резервацията.  Mr. Green

Последна редакция: пн, 26 яну 2015, 15:42 от Тaня67

# 101
beljata, може би вие сте се наситили на морски гледки, но за мен морето е нещо специално Simple Smile В хотел Golden horn Istanbul дълго след лягане продължавах да гледам към Босфора през прозореца:

А предишната година в Кючюк Чираан стоях на балкона с часове, наслаждавайки се на великолепието на Босфора и светлините от Азиатския бряг.

Таня, Рижко много е сладък!

# 102
  • Варна
Никъде не съм казала, че съм се нагледала. Обясних откъде предпочитам да ги гледам.

Ето и гледката от ресторанта на х-л Селенай, където бе закуската:

# 103
  • На юг от тук
Добро утро и за да не сме на 2 стр.

# 104
И аз обичам да имам изглед от стаята, но ... както каза bialk, за изгледа се плаща.
Ако съм резервирала такава стая, съм сигурна, че ще получа точно такава, защото разликата в цената понякога е голяма.  Laughing

От снимките ви виждам, че сте имали хубави изгледи, а някои и бонуси разни.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт