Истанбул Пробуждащият се [тема 35]

• 58 212
  • 768
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Преди може би година някой писа в темата, че на гара Сиркеджи багажното е действащо. Не знам доколко е вярно.

# 556
Много благодаря за отговорите, а ако някой има по-скорошни сведения, моля да се включи.

# 557
  • sofia
Аз мога да питам в хотела, в който ще спим дали има проблем да оставите срещу заплащане( много хотели го предлагат без да спиш) и ще питам къде в града може локър да се ползва Simple Smile , на 20.03 се прибирам

# 558
Аз мога да питам в хотела, в който ще спим дали има проблем да оставите срещу заплащане( много хотели го предлагат без да спиш) и ще питам къде в града може локър да се ползва Simple Smile , на 20.03 се прибирам
Ако е удобно питай. Много благодаря.

# 559
Гледайки сериала "Завръщане" по БТВ все повече се самонавивам  при следващата ни визита в Истанбул да посетим двореца на Адиле Султан (във филма - централата на Йоздемир Холдинг).

# 560
  • София
Аз ще реша кога ще пътувам буквално в последния момент. Ще зависи от времето. Искам да е слънчев,  а не да се чудим как да си убием времето. Когато отивам за първи път на едно място, предпочитам да изкарам повече време навън, за да усетя атмосферата, а следващия път мога да се втурна към забележителностите. Затова времето ми е важно. Е, ще разгледам Света София и Джамията Султанахмет, но ми се иска да потъна в лалетата и в ароматите на града  Simple Smile

# 561
Гледайки сериала "Завръщане" по БТВ все повече се самонавивам  при следващата ни визита в Истанбул да посетим двореца на Адиле Султан (във филма - централата на Йоздемир Холдинг).

Минала година бяхме, но не можахме да влезем, защото имаше сватба... от колите отпред ми са зави свят, уникална е истанбулската гъзария ...  Shocked

# 562
Днес капарирах за периода 2-5 април с дневен преход. Нещо нощния ми се видя тежък все пак. Гледам обаче прогнозите и го дават дъждовно Sad Явно ще трябва да  почета и да помисля алтернативи на забавления вместо разходки, а така ми се искаше да се шляя безцелно из улиците.
Започнах да чета разни пътеписи и основните посещения гледам са7
Долмабахче, Топкапъ, Света София, пазари някакви, обаче аз искам да отидем до Принцовите острови. Как се стига до там, с корабче ли?

Последна редакция: пт, 06 мар 2015, 17:27 от KakaRala

# 563
  • Варна и...духом на Босфора
 Mr. Green В исторически план на единия от островите се говори,че и Левски е бил там,сега как е отишъл дотам,може и да е прескочил с `лъвски скок` bowuu,може и вие да пробвате.....

Пазари някакви е определение за квартални такива и обидно за Истанбул.....

# 564
  • sofia
Егати отговора.
Нашата резервация беше за 18 март, но я преместих за 23 март. ( заради времето)
За островите аз намерих на първа стр полезна препратка.

# 565
luyba84, това се казва хумор.
Въпроса ти е меко казано нелеп.... разбира се, че до островите се стига с ферибот.....

# 566
Mr. Green В исторически план на единия от островите се говори,че и Левски е бил там,сега как е отишъл дотам,може и да е прескочил с `лъвски скок` bowuu,може и вие да пробвате.....

Пазари някакви е определение за квартални такива и обидно за Истанбул.....

Права е Редеми,лично проверих Peace

# 567
Неолита, а вие как се придвижихте до там? Дали е добра идея с Мармарай и после с автобус до двореца?

# 568
Paganne, с кола. За жалост не мога да дам съвет за превоз с градският транспорт.

# 569
  • sofia
Неолита, четох блога ти.
Много полезен, благодаря.
Естествено, че е фери за островите, но не беше в това въпроса.
Нека не разваляме прекрасната тема.

Общи условия

Активация на акаунт