Истанбул Пробуждащият се [тема 35]

• 58 209
  • 768
  •   1
Отговори
# 540

Европейската гара е сама една - Сиркеджи, същата, на която е спирал и Ориент Експрес. На много хубаво място е, до Еминьоню. Обаче гарата не функционира от 2-3 години. Пътниците от България ги качват на автобуси и ги карат до същото място. Но трябва да уточня, че тази информация за автобуса е доста стара. Ето - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=652438.msg21715342#msg21715342  Освен това описаното е заради друг вид ремонт - на линията близо до границата, а сега е заради премахване на линиите в самия град. Разпитайте в БДЖ, но се съмнявам, че знаят нещо по въпроса. Май техните отговорности са само до границата, а от там ви поемат турците. Поне когато Vivili6 пътуваше, не им бяха казали нищо за автобусната част.
Благодаря, четох го това вчера, по принцип прехвърлянето в автобус не ни устройва.
Някой да има от скоро информация за влаковете? През седмицата ще питам в БДЖ, но ме съмнява да знаят нещо.

# 541
  • София
Благодаря ,Таня, аз не търся отзиви за самия хотел, а като локация дали е ок.
Зависи какво търсите. Ако обичате да се разхождате по Истиклял  и околните улички с магазини, ресторанти, барове и т.н. е идеално място. Аз лично не си падам по района и затова отсядаме в Султанахмет. Обичам денят ми да завърши с Еминьоню и Султанахмет. Задължително посядаме на някоя пейка да погледаме първо корабите, а после и шарения шадраван. Квартал Султанахмет е и много тих и спокоен квартал, особено нощем. Избраният от вас хотел може би е на шумно място. Улицата пред него е доста натоварена, включително с автобуси от градския транспорт, които са денонощни линии или поне вървят до много късно. Прибирали сме се с автобус след 1 през нощта точно по тази улица. Но пък някои хотели са добре изолирани и това не им пречи. Другото, което не ми харесва на този район е, че за да се стигне пеша е голям баир. То навсякъде в Истанбул са баири, но точно около кулата Галата и Истиклял ми идва повечко. И тъй като почти винаги денят ни свършва около Каракьой или Еминьоню, не мога да си представя, че ще се катеря уморена нагоре. Но пък ако се мине от страната на моста над Златния рог, а не през Кулата Галата, може би е по-плавно и ниско. Както виждаш е твърде субективно. Ако смятате да приключите деня в някой клуб, какво по-хубаво хотелът да ви е на пешеходно разстояние?

Тиана
, и да има някакъв влак, то той няма да отива до централните райони както едно време. Гарата наистина не функционира като такава. Коловозите са заградени с телени мрежи, касите ги няма. В самата гара е станцията на метрото. Провеждат се и спектакли на дервиши. Азиатската гара Хайдарпаша също не работи. Дано от БДЖ могат да ви дадат някаква информация.

# 542
  • sofia
Таня, много изчерпателна  Hug , благодаря. Избрала съм нашето място явно, оставяме децата и искаме да скитаме до късно Simple Smile
Резервирах вечеря на корабче за 35€ с взимане от хотела първата вечер, ще докладвам като се върна.
Кой мол е най-добър за шопинг според вас, при Сапфир става ли, че мъжа ми иска до спортните магазини да отиде?
Предполагам, че ще пристигнем на обяд и планувам Сапфир и после района около Таксим с кулата и френската улица и 19.30 готови за корабчето.
Следващия ден от сутринта в историческата част и обяд в препоръчаното от вас заведение Ортаклар. После Долмабахче и вечерта пак около Тексим.
Какво мислите?

# 543
  • София
Не съм по шопинга и няма как да дам вярна информация, но в Сапфир търговската част ми се видя твърде малка и бедна на магазини. Не може да се сравнява с изобилието, което е във Форум. Но пък е възможно да ги има предпочитаните от вас магазини. В други търговски центрове не съм била и не мога да правя сравнения.

Ортаклар е нещо като закусвалня с евтино и вкусно ядене. Не очаквай много, за да не останеш разочарована. И алкохол (дори бира) не предлагат.

# 544
  • Стара Загора
Не съм по шопинга и няма как да дам вярна информация, но в Сапфир търговската част ми се видя твърде малка и бедна на магазини. Не може да се сравнява с изобилието, което е във Форум. Но пък е възможно да ги има предпочитаните от вас магазини. В други търговски центрове не съм била и не мога да правя сравнения.

Ортаклар е нещо като закусвалня с евтино и вкусно ядене. Не очаквай много, за да не останеш разочарована. И алкохол (дори бира) не предлагат.

Подкрепям. Ние нямахме много време в Сапфир, но наистина магазините са малко. Във Форум има дооооста повече, а и също в Historia. Laughing

# 545
  • sofia
Значи отпада.
Ние скоро бяхме в Дубай на 124ет в Бурж Халифа и мисля да се отдадем на разходки из Таксим
Благодаря и обещавам снимки

# 546
Доста са слабички магазините в Сапфир потвърждавам,прилича ми на Галерия Мол в Пловдив..уж мола ама ...  Thinking

# 547
  • София
Значи отпада.
Ние скоро бяхме в Дубай на 124ет в Бурж Халифа и мисля да се отдадем на разходки из Таксим
Благодаря и обещавам снимки

То не е само до височината. Всеки град погледнат от високо е уникален. От Бурж Халифа няма как да се види Босфора, нито шарените мостове над него, нито дворците и джамиите на Истанбул.  Wink От там се вижда Дубай, а не Истанбул. Според мен си заслужава и то гледката на тъмно е по-впечатляваща от дневната.

Таксим е един площад. Колко ще се разхождате по него? Ще го кръстосате 2 пъти и ще ви омръзне. Laughing

# 548
Таня67, благодаря за отговора!
Искам да  помоля за съвет - как мога да съчетая транспорта от хотел GRAND WASHINGTON  / Gençtürk Ağayokuşu Cad.No:7 Laleli - İstanbul/ посещение за един ден до Принцовите острови и азиатската  част на града? Кое си заслужава да се види?

С трамвая до Кабаташ. От там тръгват фериботите за Принцовите острови. На различни фирми са. Спират на различни острови, но може би е най-подходящо да се слезе на Буюкада. На връщане има 2 варианта:
  1. Ферибот до Бостанджъ - най-кратко е. Там не съм била и не знам какво има да се гледа, но може да се хване автобус в посока Кадъкьой, който ще мине по бул. Багдат. Може да се слезе и на парк Гьозтепе. В Кадъкьой е приятно.
  2. Ферибот към Кабаташ, който има междинна спирка в Кадъкьой. Разглеждате Кадъкьой.
Ще помоля и други да кажат какво да се види на Принцовите острови и в азиатската част на Истанбул?

# 549
  • Варна и...духом на Босфора
Таня67, благодаря за отговора!
Искам да  помоля за съвет - как мога да съчетая транспорта от хотел GRAND WASHINGTON  / Gençtürk Ağayokuşu Cad.No:7 Laleli - İstanbul/ посещение за един ден до Принцовите острови и азиатската  част на града? Кое си заслужава да се види?

С трамвая до Кабаташ. От там тръгват фериботите за Принцовите острови. На различни фирми са. Спират на различни острови, но може би е най-подходящо да се слезе на Буюкада. На връщане има 2 варианта:
  1. Ферибот до Бостанджъ - най-кратко е. Там не съм била и не знам какво има да се гледа, но може да се хване автобус в посока Кадъкьой, който ще мине по бул. Багдат. Може да се слезе и на парк Гьозтепе. В Кадъкьой е приятно.
  2. Ферибот към Кабаташ, който има междинна спирка в Кадъкьой. Разглеждате Кадъкьой.
Ще помоля и други да кажат какво да се види на Принцовите острови и в азиатската част на Истанбул?
Много работи.Някои и в Тузла се озоваха,както казва Лейтенанта,бая голям е Истанбул,че и Азиатската част е голяма,да знаете де Mr. Green,на Анадолу каваъ е прекрасно,в Бейкьоз е прекрасно,вЧенгелкьой е гот,на Адалар има дизикъщи,и те така..... Crazy

# 550
Здравейте котанки
дайте да спретнем едно маршрутче на двама влюбени на база тази оферта, лютфян
http://deniztravel.net/festivala-na-laleto-v-istanbulbonus-poses … a-parka-emirgyan/

# 551
  • Варна
Здравейте момичета,

имате ли представа дали мога да проверя колко пари имам в Истанбулкарт (ако въобще са ми останали някакви Simple Smile)?

# 552
  • Варна и...духом на Босфора
Да.В линка от Бялк,намерете и прочетете!

# 553
Здравейте момичета, имам въпрос. Без бой си признавам, че не съм чела назад, освен последните няколко страници.
Та, предстои ми в началото на лятото транзитно пътуване през Истанбул (престой от ранна сутрин до късна вечер). Мислим да вземем нощния влак от София до Истанбул, макар че сега като видях, че няма директен път до гарата в центъра на града, а е с прекачване на автобус (на границата ли още?) малко почнах да се колебая...пристигаме рано сутринта в града, а чак към 23-00 ч ще летим със самолет за Сочи. Т.е. ще имаме по един цял ден в този прекрасен град и на отиване и на връщане.  Разбрах, че на гарата не можем да оставим багажа си, който няма да е малко, та въпросът ми е къде можем да оставим куфарите, за да не се налага да ги влачим с нас цял ден без да наемаме стая в хотел? Благодаря предварително.

# 554
На летището има багажно за куфари. А до летището може да отидете с метрото. Информацията ми е от преди 2 години, ако има нещо по- актуално newsm78

Общи условия

Активация на акаунт