Истанбул Пробуждащият се [тема 35]

• 58 212
  • 768
  •   1
Отговори
# 525
  • София/Хамбург
От предишното ходене в Истанбул имам Истанбулкарт. Този път искам да отида с още 2-ма души, като група. Знам, че Истанбулкарт може да се ползва за до 5-ма души - въпросът ми е как точно става това? Аз минавам през турникета на трамваите, после я подавам на втория човек, той минава, и после я давам на третия, така ли е процедурата?

Не е проблем и всеки да си купи негова Истанбулкарта, но рекох първо да попитам тук, ако някой има опит с груповото ползване на една карта.

Благодаря  Simple Smile

# 526
  • Стара Загора
От предишното ходене в Истанбул имам Истанбулкарт. Този път искам да отида с още 2-ма души, като група. Знам, че Истанбулкарт може да се ползва за до 5-ма души - въпросът ми е как точно става това? Аз минавам през турникета на трамваите, после я подавам на втория човек, той минава, и после я давам на третия, така ли е процедурата?

Не е проблем и всеки да си купи негова Истанбулкарта, но рекох първо да попитам тук, ако някой има опит с груповото ползване на една карта.

Благодаря  Simple Smile

Може и така, може и ти да поставяш картата, а те да минават и ти да си последна. А относно това за колко души става, няма ограничение. Laughing

# 527
  • sofia
Привет и от мен, и в тази тема. Запален пътешественик съм.
Мъжа ми днес решил, че ще ходим на 18-20.03 в Истанбул( ходила съм преди 10години и всичко ми е като ново
Харесах този хотел, моля за мнение
http://www.booking.com/hotel/tr/santa-hill.en.html?aid=311984;la … =santa-hill-6_j9K*HOqE9On5cDAVya1gSM32430081313:pl:ta:p1:p2:ac:ap1t1:neg;ws=&gclid=CPK0nJ6xhcQCFebKtAodRjsAfQ
Ще пътуваме с кола от София, две семейства. Незнайно защо навгацията ми казва да мина през  Малко Търново, Капитан Андреево си работи, нали?
Започнала съм да чета темите, излиза ми въприс-пред Синята джамия и Долмабахче има ли къде да се спре или с градски транспорт да ходим? Дните са делнични.

# 528
  • София
Ще пътуваме с кола от София, две семейства. Незнайно защо навгацията ми казва да мина през  Малко Търново, Капитан Андреево си работи, нали?
Започнала съм да чета темите, излиза ми въприс-пред Синята джамия и Долмабахче има ли къде да се спре или с градски транспорт да ходим? Дните са делнични.

Не се препоръчва каране на кола в Истанбул, особено в центъра. С много обикаляне може би е възможно да се намери някой малък паркинг в историческия център, но е почти сигурно, че трябва да си оставите ключовете на момчетата от паркинга, за да могат да местят колата.  Пред Долмабахче има платен паркинг, който може би ще ви свърши работа, но пак повтарям, че не е препоръчително да си губите времето в задръствания, обиколки заради еднопосочни улици и трудно паркиране.

Разбира се, че се минава през Капитан Андреево.  Grinning

# 529
  • sofia
Сега говорих с моя приятелка, казва, че има платени паркинги и около Египетския пазар и Синята джамия.
Искам да ползваме корабче по Босфора за едната вечер, през март предлагат ли се с вечеря?
Истанбулкарт чета назад в темата как се купува, има ли смисъл да я купя ако предпочитаме да ходим пеш и сме 4 човека 2-3пъти да ползваме градски транспорт. Картата се връща, но не разбрах къде....
Много е ценно инфото в темата, цяла нощ сънувам, че се лутам из Тексим и не мога да слезна от горната в долната част Simple Smile
Благодаря ви

# 530
Здравейте момичета wavey От доста време чета темата, но едва днес се осмелих да пиша  Embarassed Първо Честита Баба Марта bouquet Обсебена съм от Истанбул влюбена съм в този град  Kissing Heart Миналата година го посетих по един международен проект, като всичко ни беше организирано, нещото което най-много ме зарадва бе, че посетихме и по-непознати квартали и се запознахме със другото лице на Истанбул където е истинският живот, където живеят хората от средната класа. Като един доста млад читател, дори дете на 17 съм посетила доста европейски градове, но Истанбул ме спечели с един много простичък чар....не знам дали и при вас е така просто го заобичах  Heart Eyes Много ще се радвам да си поговоря с Вас за този прекрасен и магичен град  Wink

# 531
  • София/Хамбург
След шофиране в Истанбул, София ще ви се стори най-цивилизования град откъм трафик. Най-разумно е да си вземете някой хотел, който да има собствен - private - паркинг, и да се намира близо до спирка на Модерния трамвай - T1, Метрото - червената или синята линия, или Метробуса - 34. Просто с кола в Истанбул, шофьорът луд ще стане, там се взима предимство с ръка през прозореца и клаксон. На светофарите спират колите, но не и пешеходците.............

# 532
Искам да  помоля за съвет - как мога да съчетая транспорта от хотел GRAND WASHINGTON  / Gençtürk Ağayokuşu Cad.No:7 Laleli - İstanbul/ посещение за един ден до Принцовите острови и азиатската  част на града? Кое си заслужава да се види?

# 533
  • София
Искам да  помоля за съвет - как мога да съчетая транспорта от хотел GRAND WASHINGTON  / Gençtürk Ağayokuşu Cad.No:7 Laleli - İstanbul/ посещение за един ден до Принцовите острови и азиатската  част на града? Кое си заслужава да се види?

С трамвая до Кабаташ. От там тръгват фериботите за Принцовите острови. На различни фирми са. Спират на различни острови, но може би е най-подходящо да се слезе на Буюкада. На връщане има 2 варианта:
  1. Ферибот до Бостанджъ - най-кратко е. Там не съм била и не знам какво има да се гледа, но може да се хване автобус в посока Кадъкьой, който ще мине по бул. Багдат. Може да се слезе и на парк Гьозтепе. В Кадъкьой е приятно.
  2. Ферибот към Кабаташ, който има междинна спирка в Кадъкьой. Разглеждате Кадъкьой.

# 534
Момичета от кога започва фестивала на лалетата въпроса е кога ще е най-добре да се посети града за да може да се наслади човек на красотата? И има ли сега изгоден ваучер или друга оферта?

# 535
  • Стара Загора
Момичета от кога започва фестивала на лалетата въпроса е кога ще е най-добре да се посети града за да може да се наслади човек на красотата? И има ли сега изгоден ваучер или друга оферта?

Последните няколко страници се пита кога ще има лалета и момичетата отговарят, че всяка година е различно. Попрегледайте назад.... Peace

# 536
Момичета, и аз с въпрос. Решили сме със съпругът ми да посетим Истанбул, като мислим да пътуваме с влак. Сега търся хотел, но не зная къде спира влака в Истанбул, за да се ориентираме в кой район да е хотела и маршрута до там. Само една гара ли има? Поздрави!

# 537
  • sofia
Изникна ми още един въпрос - през седмицата има ли опашки по историческите забележителности?
Четох, че Истанбулкарт дава отстъпка за накои от тях, може ли с една карта 4 човека да се движим и ползваме отстъпка.
Моля ви и за мнение за хотела, който преди няколко поста пуснах.

# 538
  • София
Момичета, и аз с въпрос. Решили сме със съпругът ми да посетим Истанбул, като мислим да пътуваме с влак. Сега търся хотел, но не зная къде спира влака в Истанбул, за да се ориентираме в кой район да е хотела и маршрута до там. Само една гара ли има? Поздрави!
Европейската гара е сама една - Сиркеджи, същата, на която е спирал и Ориент Експрес. На много хубаво място е, до Еминьоню. Обаче гарата не функционира от 2-3 години. Пътниците от България ги качват на автобуси и ги карат до същото място. Но трябва да уточня, че тази информация за автобуса е доста стара. Ето - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=652438.msg21715342#msg21715342  Освен това описаното е заради друг вид ремонт - на линията близо до границата, а сега е заради премахване на линиите в самия град. Разпитайте в БДЖ, но се съмнявам, че знаят нещо по въпроса. Май техните отговорности са само до границата, а от там ви поемат турците. Поне когато Vivili6 пътуваше, не им бяха казали нищо за автобусната част.

Давам си сметка, че години наред макар и само веднъж годишно, минаваше Ориент експрес и всички наши телевизии "гръмваха" с репортажи как е спрял на някоя наша гара и колко струва билета за атракцията. В последните години не се е чуло. Според мен не върви. То и няма как да върви като няма линии, а хората, които са дали хиляди евро няма да са доволни от возене с автобус.  Wink

Люба, щом досега никой не ти е отговорил за хотела, означава, че никой не е бил в него, за да даде отзиви. Хотелите в централните части на града са толкова много, че вероятността за съвпадение е твърде малка. На практика обсъжданите в темата хотели са само тези, в които настаняват агенциите. Всяка агенция работи само с 2-3-4 хотела.

С Истанбулкарт има отстъпки за транспорт. Пътува се за 2,15 или по-малко лири вместо за 4. Има  няколко градски тоалетни, в които може да се влезе с тази карта, но не безплатно, а се приспадат от парите в нея. Други отстъпки няма. Истабулпасс е картата за музеите и за нея пише в първи пост. Има 3-дневна за 85 лири, в които влизат входовете за доста музеи, а за други има намаления. Има и 5-дневен вариант, но е по-скъп.  Истанбулкарт може да се използва от много хора едновременно (стига вътре да има сума, покриваща стойността на всички билети), а Истанбулпас е индивидуална.

# 539
  • sofia
Благодаря ,Таня, аз не търся отзиви за самия хотел, а като локация дали е ок.

Общи условия

Активация на акаунт