Истанбул Пробуждащият се [тема 35]

• 58 205
  • 768
  •   1
Отговори
# 585
За апартамент с две ръце препоръчвам този сайт https://www.airbnb.com/

# 586
  • Стара Загора
Миналата година беше през месец април от 01-30 април но към края на април вече увяхват.Има ги на Emirgan parki,Gulhane и на доста места още.

rukiem , Благодаря!
Обожавам пролетни цветя. Планирам тази година пълноценно да им се насладим. Живот и здраве, времето да позволява. Предния път валя нон-стоп и не успяхме.

Най-много ме впечатли Долма бахче. Хареса ми почти колкото Версай!  Crazy Водохранилището също е приятно за разглеждане.

Ние не обичаме да отсядаме по хотели. Винаги търсим апартамент под наем - квартира. Някой да препоръча нещо на хубаво място и с удобен транспорт?!

Току-що прочетох за мол Форум - имало към него аквариум и джурасик парк, и музей на ледените фигури. Някой ходил ли е? Цени на билети?

Във Форум е Тюркоазо.

Скрит текст:
вдясно се пада, където вървят мъжа и жената с количката

Иначе има и Флория, който ни препоръчаха и гледахме снимки от семейство, което ходи до там и смятам да го посетя при следващото ходене, но той е в съвсем друга посока. Heart Eyes А и е доста по-голям от коментарите, които чухме. Нищо общо нямал с Тюркоазо. Blush

# 587
Във Флория е много по хубав бях там миналото лято и е божествен.Няма да съжалявате ако отидете там.

# 588
О, аз помислих, че във Форум е друг аквариум, а не Тюркоазу.  Rolling Eyes

А това Флория какво е? Извинете за досадните въпроси, но човек не може всичко да знае.  Embarassed Не ми се иска да пропуснем нещо интересно.

п.с. Видях, че и Флория е мол.
А цените на двата аквариума какви са? Не успявам да ги намеря в нета...
Ние сме посещавали такъв огромен и прекрасен аквариум в Барселона, но бихме посетили пак, ако цените са сносни. Мисля, че на Тюркоазу ми се видяха скъпи предния път като ходихме в Истанбул.

# 589
 Това е другият аквариум във Флория.   http://www.istanbulakvaryum.com/tr/istanbul-akvaryum   35 лири е.

Последна редакция: ср, 11 мар 2015, 12:04 от rukiem

# 590
  • София
п.с. Видях, че и Флория е мол.
А цените на двата аквариума какви са? Не успявам да ги намеря в нета...
Ние сме посещавали такъв огромен и прекрасен аквариум в Барселона, но бихме посетили пак, ако цените са сносни. Мисля, че на Тюркоазу ми се видяха скъпи предния път като ходихме в Истанбул.

Истанбул Аквариум е в специално построена за целта сграда. Аквариумът е по-хубав от барселонския, най-вече е по-нов и направен по-добре. Молът е залепен допълнително към аквариума. Когато ние го посетихме все още нямаше мол. Цените не са ниски, но то всичко в Истанбул е с високи входни такси. Билетите за Света София или дворците са от същия порядък. Не сме съжалили, че си дадохме парите. Има и семейни билети.

Последна редакция: ср, 11 мар 2015, 23:50 от Тaня67

# 591
  • София
Аз да кажа Караджа-та как приятно ме изненада вчера.
Влезнах ей така да проверя резервациите и гледам включили към програмата безплатно трансфер до парк Емигрян и то неделя сутринта, когато и без това не бяхме предвидили какво да правим.
Та сега ще се наложи да размествам програмата за петък и събота.....
Чудя се като пристигнем в петък кое да комбинирам - Миниататюрк и Сапфир, а Пиер Лоти да остане за събота преди обяд, или обратното Пиер Лоти и Сапфир.
Но пък ако оставя Миниататюрк за събота, дали ще стигне времето до към 12,30 да се приберем, защото тогава е екскурзията до Долмабахче от агенцията.

Та ей такива мисли сега ме налегнаха. Моля по-запознатите с Истанбул и обектите да споделят.
  bouquet

# 592
  • София
Аз още не съм ходила, но гледах, че миниатюрк и Пиер лоти са е една посока. След миниатюрк има две възможности, или да се хване автобус 41Y, който да ви заведе до Пиер лоти, или да се върнете малко назад и с ферибота да минете до другата страна при Еюп. Сапфир е в друга посока, аз лично съм го комбинирала с Емирган.

Последна редакция: ср, 11 мар 2015, 14:44 от 450

# 593
  • София
Благодаря ти.
Искаше ми се Сапфир да е вечерта ...... Има време ще го наглася

# 594
  • sofia
Ортакьоу по кое време добре да се посети?
Вечер или по светло и как мога да видя от Таксим кой рейс или градски ходи?
Нещо не мога да се ориентирам от къде гледате маршрута на транспорта

Последна редакция: ср, 11 мар 2015, 17:05 от lyuba84

# 595
За транспорта - в този форум прочетох за този сайт, и по принцип него използвам, въпреки леко екстравагантните маршрути, които понякога дава...

http://buradanoraya.com/istanbul/en/#active-tab=page-route_planner

Препоръчвам ви форума magelanci.com -не само за Истанбул, за много дестинации... Има достатъчно информация за хора, които за пръв път стъпват в Истанбул и  няма да има нужда да задават едни и същи въпроси непрекъснато. И има много подробни обяснения за резервации чрез https://www.airbnb.com/. Ако по - рано бях разбрала за него, щях да си намеря квартира  оттук....
Попаднах на един сайт за готова програма за различни градове, за Истанбул също има - програма за един, три , пет дни...Дори и да не се използва дословно, поне може да се добие представа колко време отнема придвижването от място до място, а и кои са основните забележителности в града...

http://promptguides.com/istanbul/index.htm

# 596
...
Препоръчвам ви форума magelanci.com -не само за Истанбул, за много дестинации...
...

+1  Peace

# 597
  • Varna, Bulgaria
...
Препоръчвам ви форума magelanci.com -не само за Истанбул, за много дестинации...
...

+1  Peace

Мимии, твое дело ли е?!  newsm78  Wink

# 598
Скрит текст:
...
...

+1  Peace
Как мислиш?  Laughing

# 599
  • Varna, Bulgaria
Скрит текст:
...
...

+1  Peace
Как мислиш?  Laughing

smile3521  smile3501

Общи условия

Активация на акаунт