Истанбул Пробуждащият се [тема 35]

• 58 205
  • 768
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Неолита, а вие как се придвижихте до там? Дали е добра идея с Мармарай и после с автобус до двореца?

Мармарай не го обичам. Винаги препоръчвам фериботите, за да се насладите 15-20 минути на красотата на Истанбул. След това се хващат автобуси, които са по крайбрежната и са в посока към Бейкоз. Ако например на табелката на автобуса пише Кючюксу, става. Мисля, че има спирка с името Адиле Султан. Ако не е спирка, то поне има голяма табела, която се вижда от спирката.

За островите аз намерих на първа стр полезна препратка.

Точно затова са тези линкове. Радвам се, че има хора, които ги четат.  Hug Само имайте предвид, че цените на билетчетата за градския транспорт и музеите не са актуални. Има доста голямо поскъпване в последните 1-2 години, а линковете са стари. Но едно е да си прочел каквото пише и да попиташ нещо доуточняващо и съвсем друго е да питаш как се стига до остров.  Grinning

# 571
Няма как да го пропуснете освен, че точно след входа имаше спирка (тази, за която говори Таня) има много големи табели Adile Sultan Saray и табела с името на ресторанта(забравих как беше) и Сакъп Сабанджъ пишеше някъде на входа. Но както казах, е късмет с влизането, на нас ни дадоха да идем да го видим отвън, но ни забраниха да снимаме ( заради сватбата, както казах, беше някой важен).
lyuba84, ядосах се не за друго, а защото масово се задават едни и същи въпроси, на които многократно се е отговаряло и както самата ти видя, отговорите са не къде да е, а на първа страница. Нищо лично, просто redemi се пошегува, а ти реагира доста остро, следователно и моята реакция беше такава (не, че съм и адвокат). Радвам се, че блогът ти е бил полезен.  bouquet

# 572
Здравейте,препоръчайте ми хотел с паркинг около пристанише Еминьоню.

# 573
Привет!
Снощи взехме импулсивното решение да прекараме няколко дни в Истанбул непосредствено преди Великденските празници.
Ходили сме и преди, така че няма да сме заети да обхождаме забележителности.
Този път смятам да се насладим изцяло на пролетните цветя, с които така красиво е озеленен града.  Simple Smile
Не четох темата назад, но си спомням нещо за Фестивал на лалетата.
Някой знае ли кога е и къде?  Rolling Eyes Embarassed

# 574
Миналата година беше през месец април от 01-30 април но към края на април вече увяхват.Има ги на Emirgan parki,Gulhane и на доста места още.

# 575
Гледам, че след моя въпрос темата е придобила ориенталски характер. Явно някъде между безумно остарелите линкове с обяснения от сорта "как да стигнем до еди какво си от еди кой си турски сериал" не съм видяла как се стига до принцовите острови. Освен това ще кажа, че не на всички живота ни е турски сериали и имамбаялдъ. Тази тема е за объркани туристи, за Истанбул и влюбените в него мисля, че има друга тема. Който не му се отговаря да не отговаря в крайна сметка.

# 576
Тази тема е за объркани туристи, за Истанбул и влюбените в него мисля, че има друга тема.

Можеш ли да ми дадеш линк към другата тема, моля те Praynig

# 577
  • София
Гледам, че след моя въпрос темата е придобила ориенталски характер. Явно някъде между безумно остарелите линкове с обяснения от сорта "как да стигнем до еди какво си от еди кой си турски сериал" не съм видяла как се стига до принцовите острови. Освен това ще кажа, че не на всички живота ни е турски сериали и имамбаялдъ. Тази тема е за объркани туристи, за Истанбул и влюбените в него мисля, че има друга тема. Който не му се отговаря да не отговаря в крайна сметка.
Е как пък от толкова линкове ти пречат линковете на места от сериалите, които са отделени от тези за забележителностите и ги четат само хората, които се интересуват от тях!  ooooh!  Всъщност е много лошо ако си мислиш, че Долмабахче, Нишантъшъ, Емиргян, Чамладжъ или Ъхлъмур са места от сериалите. Добре би било да прочетеш нещичко за града преди да отидеш. Или погледай малко сериали. Може да научиш нещо от тях.  Wink

Все пак можеш да погледнеш и как се стига до "някаквите" пазари като Египетския и Капалъ чарши. Не ти ги препоръчвам като място за пазаруване, а като историческа ценност, заслужаваща да се види.  А колкото до Принцовите острови, не очаквай там да се разхождат принцове. Има само коне, които допринасят за "романтичния аромат" на островите. И при условие, че сте за пръв път и имате само някакви 2 дни за разглеждане е доста неразумно да си губите времето с тях.

Тази тема е за объркани туристи, за Истанбул и влюбените в него мисля, че има друга тема.
Можеш ли да ми дадеш линк към другата тема, моля те Praynig
И аз се интересувам!  Mr. Green

# 578
Таня, благодаря за мнението за Принцовите острови. Беше ми полезно, защото ми реши една дилема- дали въобще да си загубим цял ден да ходим до там. А и перспективата за дъждовно време съвсем ме отказа.

Иначе на другото ще ви отговоря с вашата стилистика- форума има търсачка, ползвайте я.
Не искам да се заяждам, с хора които полагат толкова усилия да поддържат инфото, но е ужасно грубо да се изказвате по този начин.

# 579
KakaRala, преди линковете за сериалите е и линка за това как се стига до Принцовите острови.
Смятам, че redemi отговори със страхотно чувство за хумор, аз след това се подразних на коментара на  lyuba84 и поради острата и реакция се бях заблудила, че тя е писала твоята публикация. Съгласете се, че през 2 страници се задават едни и същи въпроси, чиито отговор често се намира на първа страница.
Не мисля, че някога на някой не му е обяснено или помогнато с нещо, особено Таня, Хелън и Белята винаги са много подробни и услужливи.
Обяснявам се, защото аз бях тази, която реагира също по-остро.

Хайде да идват празниците и да започват разказите и снимките, че да повдигнем малко духа в темата....

# 580
Здравейте,препоръчайте ми хотел с паркинг около пристанише Еминьоню.Благодаря ви

# 581
  • София
Здравейте,препоръчайте ми хотел с паркинг около пристанише Еминьоню.Благодаря ви

Видяхме поста още вчера. Обаче никой от постоянно пишещите не е отсядал там, за да ти препоръча. Виж отзиви в Букинг или други подобни сайтове. Впрочем там е доста голяма лудница. Не съм сигурна, че е удачно място, ако изобщо има хотели. Не съм се интересувала, но и не ми са се набивали в очите.

# 582
Ето всички хотели в района на Сиркеджи, които са обявили паркинг във визитките си.
Въведете си вашите дати и разгледайте, даже можете да пишете на хотела и да попитате какъв е паркинга.
http://www.booking.com/searchresults.bg.html?aid=397639;label=go … filter=facilities
Ако се колебаете можете да пускате линкове към хотелите и някой все ще изкаже поне мнение.

# 583
Ето всички хотели в района на Сиркеджи, които са обявили паркинг във визитките си.
Въведете си вашите дати и разгледайте, даже можете да пишете на хотела и да попитате какъв е паркинга.
http://www.booking.com/searchresults.bg.html?aid=397639;label=go … filter=facilities
Ако се колебаете можете да пускате линкове към хотелите и някой все ще изкаже поне мнение.

Мимии, разгледах линка и мога да кажа следното: от изброените съм била в хотели Асур, Центрум и Ипек Палас, като първите два със сигурност нямат паркинг, те са на малка и много тясна уличка, с ресторантчета и магазинчета, там няма място за кола изобщо, коли не минават оттам, предполагам че  обявения паркинг се изразява в място пред хотел на съседна улица. Пред Ипек Палас сме паркирали, той е на перпендикулярната на първите два, улицата има вдлъбнатина точно до вратата на хотела, събират се две коли, но трябва майсторско паркиране, тясно е. На горната улица се намира хотел Ербой, може да го разгледате http://www.erboyhotel.com/, пред него има място за паркиране и сме паркирали, пак е тясно, но си има няколко паркоместа, става. Отделно от това, на улицата на Ипек палас има платен паркинг, срещу Еминьоню също има доста голям паркинг и на самата улица, и в задните, но се извиват големи опашки, може да се чака и час, най-добре предварителна договорка с хотела, те като са предупредени, ще намерят място за колата.

# 584
Миналата година беше през месец април от 01-30 април но към края на април вече увяхват.Има ги на Emirgan parki,Gulhane и на доста места още.

rukiem , Благодаря!
Обожавам пролетни цветя. Планирам тази година пълноценно да им се насладим. Живот и здраве, времето да позволява. Предния път валя нон-стоп и не успяхме.

Най-много ме впечатли Долма бахче. Хареса ми почти колкото Версай!  Crazy Водохранилището също е приятно за разглеждане.

Ние не обичаме да отсядаме по хотели. Винаги търсим апартамент под наем - квартира. Някой да препоръча нещо на хубаво място и с удобен транспорт?!

Току-що прочетох за мол Форум - имало към него аквариум и джурасик парк, и музей на ледените фигури. Някой ходил ли е? Цени на билети?

Последна редакция: ср, 11 мар 2015, 10:59 от utro77

Общи условия

Активация на акаунт