Истанбул Пробуждащият се [тема 35]

• 58 182
  • 768
  •   2
Отговори
# 660
  • София
Миналата година имаше избори на 30 март. Според мен лалетата са ги посадили по-рано, за да е красив града по това време. Все пак изборите се следяха от журналисти от целия свят.

# 661
  • Варна и...духом на Босфора
 Mr. GreenАхх,лаленцаааа,лаленцаа,ах! Ще цъфнат,де ще идат.Затопля се изведнъж и ако има и валеж,готови са.Може би в Гьозтепе ще са една идея по-Цъфежни около 3-4април,заради южното му положение.Бих хванала корабчето от Саръйер в 9 и 10,целия Босфор минавам,спирам на Кадъкьой,вземам 16 или 16Д или четворчето,слизам на Гьозтепе,стоя с часове сред красотни и спокойни гледки,връщам се на Кадъкьой,хващам14R,обикалям си така,последна спирка Кючуксу и учителското място.Разглеждамдвореца,градината,леко уморена така,вземам си табличката с чайчето,бюрека и татлъто,сядам си,Босфора ме прегръща,от Румели Хисар ми помахват Crazy,аз махам на вапурчетата,патом понеже вече мий домъчняло за Аврупата,пак се мятам на нещо от искелесито и те така....
Туй маршрутчи иди за 27 лири парата с почерпката,освен ако не сте си взели торби с лаленца и грудки от парка,мдаа.

# 662
Оооо, redemi, какви хубави спомени ми нахлуха в главата с тази твоя обиколка....
Попаднах на една много интересна джамия в Буюкчекмедже, ако имате интерес можете да погледнете в блога. Не искам да го пускам пак, че да не реши някой, че си правя реклама.

# 663
Здравейте!
В началото на април ми предстои пътуване до Истанбул.
Благодаря на всички, които споделяте тук за "броденията" си из този невероятен град и давате полезна информация.
Имам въпрос:
Купувал ли е някой оn-line билети за небостъргача Сапфир?
Аз не успявам да се справя.

# 664
Оооо, redemi, какви хубави спомени ми нахлуха в главата с тази твоя обиколка....
Попаднах на една много интересна джамия в Буюкчекмедже, ако имате интерес можете да погледнете в блога. Не искам да го пускам пак, че да не реши някой, че си правя реклама.
Neolita, аз не виждам какво те спира да си споменаваш блога.  Grinning
Какво съвпадение - днес и аз я загледах тази джамия, покрай събиране на забележителности в Истанбул, но не съм търсила координатите.

Погачка, и аз не успях. Там, където те кани да продължиш, като цъкнеш и после те връща на  мястото от което тръгваш. Не знам дали е моментен проблем.

# 665
  • София
Отдавна не бях гледала камерите на живо. Джамията Султанахмет останала с 5 и 1/2 минарета.  Mr. Green  А в градината на Хидив Касръ има ярко жълти лехи, но не ми се вярва да са лалета. Но миналата година там бяха най-прецъфтелите и е възможно да ги засаждат по-рано от на други места. Вятърът обаче е толкова силен, че камерата се клати здраво.

# 666
Това е официалната страница на Фестивалът на лалето -

http://www.ibb.gov.tr/sites/istanbuldalalezamani/Pages/AnaSayfa.aspx

Тази година се пада юбилеен 10. Фестивал на лалето. Надявам се по Великден лалетата да са цъфнали, но с оглед на студената пролет това изглежда все по-малко вероятно Sad

# 667
  • София
Момичета, за самостоятелно ходене и разглеждане,
коя карта ще ми препоръчате да си купя Пътеводител и карта на Истанбул
http://www.book.store.bg/p124333/istanbul-pytevoditel-i-karta-m-1-10000.html
или Справочник Истанбул http://www.book.store.bg/p28906/spravochnik-istanbul.html
Коя е по-добрата карта?

# 668
Момичета, за самостоятелно ходене и разглеждане,
коя карта ще ми препоръчате да си купя Пътеводител и карта на Истанбул
http://www.book.store.bg/p124333/istanbul-pytevoditel-i-karta-m-1-10000.html
или Справочник Истанбул http://www.book.store.bg/p28906/spravochnik-istanbul.html
Коя е по-добрата карта?

Нямам нито единия от двата, но за Истанбул има страшно много информация и можете без да купувате нищо.
Иначе аз имам пътеводителя на НГ - Истанбул и западна Турция. Май не съм го ползвала при пътуванията ни.  Embarassed
Идеи съм събирала от темата и от нета, но най-вече от тук.  Peace

# 669
  • Варна и...духом на Босфора
 Mr. GreenНа Славена картата е стара аз я имам,стара информация,по-скоро е като картина и не е
така обхватна.Тука четете и запомняйте,няма де да се изгубите.вдясно Мармарадениз,после Босфора,
Халич в средата и туйто! Crazy Crazy Crazy

# 670
Да се чува нещо за снимки на сериалчета, сапунки и подобни???

# 671
Тази сутрин в instagram попадна на снимка от Emirgan, веднага я свалих и ви я нося. Лаленцата са засадени, има още няколко снимки, но не се вижда нищо по-различно. Едва ли, са засадени навсякъде, но явно вече са започнали да действат. Снимката е с лошо качество, защото съм я отрязала и мащабирала, за да не се вижда момичето на нея.
Скрит текст:

ASSAMARIS, не ти разбрах въпроса  newsm78 Сериали се снимат постоянно, ако това ти е въпроса, или наистина не съм разбрала.

Последна редакция: чт, 19 мар 2015, 10:24 от Neolita

# 672
Ассамарис, сериали има много, но са със слаб рейтинг и бързо падат от ефир. Няма време да им се открият сетовете  Grinning. Единствено май КПА остана, но ти мисля беше там миналата година, или бъркам  newsm78

# 673
Да се чува нещо за снимки на сериалчета, сапунки и подобни???
Волно или неволно попадам на разни снимки. Почти като хоби ми стана вече. Не съм маняк, но ме кефи. Все едно, че участвам във филма. Joy
Миналата година получих информация за снимачната площадка след завръщането. Бихме път до Тузла без конкретен адрес.  Защото нали знаете, че моите планове се правят крачка преди изпълнението им.

# 674
Здравейте, има ли някой ходил до Истанбул с кола? С малко дете сме и предпочитаме собствен транспорт до там,а вече в Истанбул да си оставил колата на паркинга на хотела и в града да се движим с градския транспорт.

Общи условия

Активация на акаунт