Македония 2015

• 60 101
  • 335
  •   1
Отговори
# 105
Благодаря ви! Значи в евро и левове за начало ще е валутата ни.

# 106
Здравейте,пак с въпрос към пътувалите в Македония-работят ли магазините и заведенията по Великден,имам предвид не самия Великден ,а събота и понеделник.Питам защото в Румъния почти не се намираха работещи по Великден.

# 107
  • София
Здравейте,пак с въпрос към пътувалите в Македония-работят ли магазините и заведенията по Великден,имам предвид не самия Великден ,а събота и понеделник.Питам защото в Румъния почти не се намираха работещи по Великден.

Петък и понеделник няма да работят, хранителни с намалено работно време но не всички. Събота работят. Поне така е винаги в Струмица

# 108
И моето пътуване е събота, неделя и понеделник, но си мислех, че всичко работи...Ще трябва да се подготвя.

# 109
А какъв роуминг ползвате в Македония? Ще пътувам в края на месеца за 4 дни до Охрид и все ще се наложи да се обадя до Бг? В Охрид ще сменят ли левове за денари или не ? Безопасно ли е са се плаща с карта? И како стои въпроса с интернета ?

# 110
  • София
А какъв роуминг ползвате в Македония? Ще пътувам в края на месеца за 4 дни до Охрид и все ще се наложи да се обадя до Бг? В Охрид ще сменят ли левове за денари или не ? Безопасно ли е са се плаща с карта? И како стои въпроса с интернета ?

По-добре забрави за обажданията към България и за мобилен интернет. Извън ЕС цените са потресаващи.  Laughing 

# 111
В Охрид сменят и левове и евро,курса е 1лев-30 денара,1 евро-60 денара.На повечето места вземат и двете,като  връщат в денари.В Благоевград в едно чейндж бюро сменихме малко левове,курса беше 1 лв-33 денара,но нямаха голяма наличност.Банките в града нямат денари.С карта плащахме по бензиностанции Лукйол из цяла Македония,курса беше 1лв-31денара.
  За роуминга беше нещо от сорта на 1.67лв,но не съм го ползвала и нямам спомен точно за кое обаждане.За кратък разговор ще се понесат цените.

# 112
  • София
  За роуминга беше нещо от сорта на 1.67лв,но не съм го ползвала и нямам спомен точно за кое обаждане.За кратък разговор ще се понесат цените.

Това с кой мобилен оператор е? Защото с Мтел цените са доста по-различни. Ако се тръгне с роуминга, който е по подразбиране (изгоден е за ЕС), обаждането до България е 6,99 лв. на минута. Ако се смени на Mtel WORLD TRAVELLER, тогава става по-приемливо - 2,59лв на минута.

# 113
1.67 лв е на Теленор.

# 114
  • София
VIVACOM Vi pozhelava priyatno patuvane! Izhodyasht razgovor v mrezhata na T-Mobile (Telecom Macedonia): do BG 2.29lv, v stranata 2.29lv, vhodyasht 0.99lv, sms 0.59, danni 14.99lv/1MB s DDS;info +35987123

Преди бях на Теленор но нямам смс-а

# 115
С тази тарифа на мтел - FOR FREE WORLD цената е 1.99 лЕва . Но сега предлагат някаква https://www.mtel.bg/rouming-tarifen-plan-mtel-europe-and-balkan
 - за 6.90 лева на ден 100 минути и 200 мв Интернет.  Някой ползвал ли е ?

# 116
  • София
С тази тарифа на мтел - FOR FREE WORLD цената е 1.99 лЕва .
Благодаря! Не бях я виждала тази тарифа.

И още нещо - тези цени важат само при закачане към препоръчаната мрежа. Ако е с друга и цените са други. В Истанбул сме си патили от това, че телефонът на мъжа ми не хващаше точно тази мрежа.  Grinning

# 117
  • София
V Macedonia vhod.razgovor struva 1,59 lv.,izhod. kam BG,v stranata na prebivavane i EU- 3,49 lv./min;SMS-0,79 lv.; 1MB-15,00 lv.Tseni s DDS.Telenor Това е инфо от миналата година.

# 118
  • Стара Загора
Здравейте, предстои ми семейно пътуване до Копенхаген, но ще отидем с кола до СКопие и от там със самолет .Може ли някой да ми препоръча хостел или евтин приличен хотел за една нощувка . И ако някой има информация  как стоят нещата с оставяне на колата за 4 дни на паркинг на летището - сигурно ли е , цените какви са / срещнах някъде цена от 35 евро за седмица/.

# 119
А как стои въпроса с wi fi -то в Охрид?  Има ли го в хотелите и из града ?
По-конкретно питам за този:restoranaprtmentsfortuna.weebly.com

Последна редакция: ср, 26 апр 2017, 07:39 от djalma

Общи условия

Активация на акаунт