Македония 2015

• 60 086
  • 335
  •   1
Отговори
# 75
  • София, България
какво сирене? Само един вид ли има?

Ами всичкото е хубаво, ние купуваме Мешано, единия път беше на Екошарп, после на Здравjе, Радово ... ама и други сме взимали ... просто са си хубави. За около 8 лв килото такова сирене тука не можеш да вземеш, така казва мъж ми

# 76
Здравейте, изчетах всички теми за Македония, тъй като мислим края на юли да отидем за 1 седмица там. Планували сме обиколка на цялата страна. Нощувка в Скопие, после няколко в Охрид и да пообикаляме. Та притесненията ми са следните:
1. ще пътуваме с дете на 6 г. и чета, че пътищата били на доста места с много завои, така ли е, дали ще е много тежко за детето?
2. Охридското езеро студено ли е за къпане? Детето вече няма търпение да ходи на плаж там Simple Smile, дали водата ще е достатъчно топла за плацикане?
3. Чета за бележки от квартирите, резервирали сме самостоятелна къща, човека я дава цялата, без хазаи, дали ще знае за тези неща или да му пиша? Резервацията през букинга достатъчна ли ще е като документ или ще трябва и той да направи нещо?
4. Как е по- добре да се отиде до св. Наум с кола или корабче, какво ще препоръчате?
Ще бъда благодарна на всякакви съвети относно тази дестинация.  car003

# 77
  • София, България
По другите въпроси не мога да взема отношение - само по последния. На отиване към Св. Наум отидохме с кола - спряхме на Музея на водата и наколните къщи. Хубаво място е, според мен си струва да се види. На връщане шофьора върна колата, а останалите се върнахме с корабче. Пътуването е доста дълго, повече от час, и духаше страшно силен вятър, въпреки че времето като цяло си беше хубаво. Повечето от пътниците се прибраха в кабината. Свиреше мнооого приятна музика, предложиха накрая който иска да си закупи диска. Гледките са хубави ... но в край на сметка вие си решавате. В Св. Наум не пропускайте разходката с гребна лодка до изворите на реката и хапване в някое от ресторантчетата. В църквата пък тупкало сърцето на св. Наум, но трябва да е доста тихо, за да го чуеш.

Сигурно си проучила, но в Скопие имало много хубава зоологическа градина, въпреки, че ние не сме ходили.

# 78
  • София
Цитат
2. Охридското езеро студено ли е за къпане? Детето вече няма търпение да ходи на плаж там Smile, дали водата ще е достатъчно топла за плацикане?
3. Чета за бележки от квартирите, резервирали сме самостоятелна къща, човека я дава цялата, без хазаи, дали ще знае за тези неща или да му пиша? Резервацията през букинга достатъчна ли ще е като документ или ще трябва и той да направи нещо?

студено е , но на такива горещи периоди става и за къпане. Ходили сме юли/август и ако има дълъг период на време със супер горещи дни става идеално за къпане.

Иначе за бележка какво имаш в предвид? Регистрациция на адрес за чужденци ли?

# 79
Благодаря ви момичета.  bouquet
Мацето- да, точно тази регистрация имам предвид. Надявам се хазаина да знае за тези регистрации и да ни направи. Притеснява ме факта, че той няма да е там, а някаква негова съседка щяла да ни посрещне и настани, и ако имаме проблем с нещо, дали би откликнал newsm78
Все повече взех да се чудя дали да не отменя резервацията и да направя на друго място с басейн? А толкова кокетна изглежда тази къщичка  newsm12

# 80
  • София
Всеки може да ви регистрира не е проблем.   Wink

# 81
Бигорският манастир до Дебър също е прекрасно място. Стига се за около час от Охрид.

# 82
Доста отдавна не е писано в темата.Ще помоля за мнение ако някой е бил на НГ в Парк Гиновци или в Воденицата да сподели отзиви и място за нощувка.

# 83
  • София
Здравейте ......дайте идеи за  хапване в Скопие.Вкусно ......и изпрабвано и  на нормални цени
 bouquet

# 84
  • София, България
Ами ние хапвахме в Стария град. Там има няколко ресторантчета, доста симпатични. Не мога точно да кажа как се казваше нашето, но беше пълно с народ, заради това го избрахме. Беше вкусно, не беше скъпо, но там стандарта като цяло е по-нисък, така че според мен трудно ще намерите нещо, което да ви се види прекалено скъпо, особено сравнено с българските цени по ресторантите.

# 85
  • София
Днес преди изборите температурата в Македония достигна 15-16 градуса.

# 86
Някой почивал в Струмица, хотел Сириус да сподели мнение, че и без това темата нещо замря, хахах

# 87
  • София
Някой почивал в Струмица, хотел Сириус да сподели мнение, че и без това темата нещо замря, хахах

Здравей, аз съм от Струмица  Laughing. Сириус е малко извън града, но е много хубав хотела, ремонтиран наскоро със спа център.

# 88

Здравей, аз съм от Струмица  Laughing. Сириус е малко извън града, но е много хубав хотела, ремонтиран наскоро със спа център.
[/quote

Ще пътуваме за трети март тази година затова питам, ще ходим разбира се и в Струмица, не знам какви забележителности има и места за шопинг. Какво е обикновенно времето там в началото на март или това е относително труден въпрос, хахах Поздрави!

# 89
  • София
Здравей,

Забележителности има, два манастира Велюса и Водоча, двата водопада Смоларски и Колешински. В града ти препоръчвам да идете задължително за струмички кебапчета в гостилница Център, в месарата до гостилницата можете и да си купите замразени. Wink. В града магазините са нормални, няма нещо кой знае какво, но има много.На центъра има нещо като мол, Глобал се казва, вътре има и пазар. Заведвния има много, най-известно за през деня е Concept. Времето зависи, но е с около 5-6 градуса по-топло от тук, даже понякога и повече, случвало се е тук от сняг да тръгнем а там да е пролет.

Общи условия

Активация на акаунт