Пътуване и туризъм в Унгария

• 487
  • 1
  •   1
Отговори
  • Варна
Здравейте, предстои ни самоорганизирано пътуване в Унгария. Не намирам тема посветена на тази страна - само за Будапеща. Ние обаче няма да ходим там. Ще сме близо до Сагед и след това на езерото Балатон. И сега питането ми - как става плащането на зони за паркиране. Четох, четох и нищо не разбрах... Както и от къде може да се купи винетка онлайн.

# 1
  • Варна
Понеже никой не отговори, да разкажа как се справихме. Изтеглих Parkl и купих винетка - много удобно и лесно за използване приложение. С него става и паркирането, но за сега не съм го използвала. Бяхме на къмпинг с бунгала в Ходмезьовашерхей. Къмпинга е част от комплекса с градски басейни, които се използват безплатно от гостите му и е на 450 метра от центъра на града. Докато бяхме там имаше фестивал и невероятна атмосфера вечер. Ходихме и до зоологическата градина в Сегед. Струва си да се види и си има безплатен паркинг. Вече сме на езерото Балатон. По пътя спряхме в замъка Дег. Беше празник и беше безплатно както паркирането, така и посещението на целия комплекс - замъка, двора, къщата в езерото.
Да допълня от днес и опита с паркирането. Спряхме на открит паркинг. Отворих приложението, което поиска четири цифрен код. Намерих го на табела на входа на паркинга, въведох го и това беше. Изписа ми до колко часа мога да оставя колата. Ние се върнахме по-рано. Отворих отново приложението и натиснах СТОП. Изпратиха ми съобщение колко ми е струвал престоя.

Последна редакция: чт, 21 авг 2025, 16:45 от olly

Общи условия

Активация на акаунт