Финансите... Ние ли ги управляваме, или те нас?

• 53 516
  • 1 195
  •   1
Отговори
# 1 125
  • на плажа
Аз пък искам бърза кола. Нещо като Х3, но с 3л двигател - хем е джипесто, хем е малко - идеално за градски условия, а и вече поостаряха и не са толкова скъпи. Обичам да карам мощна кола. Като се кача в тази на мъжа ми и ставам безсмъртна на светофара  Mr. Green. С моята кочинка съм примерна и бавничка, но пък не ми харчи повече от 7/100.

# 1 126
Ами то, парите и колите са свързани:)
Най-големият боклук са руските коли. Непрекъснато се чупят и са адски дискомфортни, никога не им се затварят вратите и можеш да оглушееш вътре:) Добре, че се отървахме от тези времена, когато само такива имаше, та се и чакаше ред по 20 години за лада на всичко отгоре

СОВЕРШЕНСТВО - : не требует изменений

Всъщност, колата е едно от най-съвършените творения на човешкия гений. В нея има абсолютно всички съвреммени достижения на науката - има физика във всичките й раздели - термодинамика, механика, фина механика, има хидравлика, електротехника, електроника, химия, оптика, има изкуство - дизайн, вътрешна архитектура, има ергономика, акустика, абе въобще всичко, което човечеството е създало, има романтика ако щете, има движение - т.е. прогрес.

# 1 127
Обичам да карам мощна кола. Като се кача в тази на мъжа ми и ставам безсмъртна на светофара  Mr. Green.

Какво значи това?

# 1 128
  • на плажа
Значи, че се шегувам. Но е много приятно чуството да натиснеш педала и колата да потегли мощно, а ти да се чувстваш сигурен и спокоен вътре. С моята кола това усещане за мощ и сигурност го нямам, па макар и да не е толкова лоша.

# 1 129
Значи, че се шегувам. Но е много приятно чуството да натиснеш педала и колата да потегли мощно, а ти да се чувстваш сигурен и спокоен вътре. С моята кола това усещане за мощ и сигурност го нямам, па макар и да не е толкова лоша.
Знам за какво говориш.
Първата ми кола беше трабанта на баща ми. На светофар докато потегли, докато набере скорост горкото и пър-пър-пър, и докато стигна до средата на кръстовището и пак стане червено... Laughing

Иначе много си го обичам трабито-като към домашен любимец съм привързана към него. Толкова вярна служба служи. Сега е в пенсия в къщата на дядо ми. Само като ида на село и го припалвам...и го разхождам гордо до мегдана. Още пали.  Децата го обожават. Като имам време ще го боядисам, ще си го украся и ще си го къткам-ретро кола е вече...

Последна редакция: вт, 17 мар 2015, 12:29 от Герри

# 1 130
Помня, че преди години един приятел караше само Трабанта на баща си в големи снегове. Той имаше други коли, далеч по-хубави, но твърдеше, че Траби минава като танк през снега.  Laughing

# 1 131
  • София
Като стана дума за ретро, забелязах, че в Гърция си пазят БМВтата от 70те, много готини.

Иначе ММ много подбира колите си - гледа да са хем удобни, хем евтини за поддръжка.

# 1 132
Помня, че преди години един приятел караше само Трабанта на баща си в големи снегове. Той имаше други коли, далеч по-хубави, но твърдеше, че Траби минава като танк през снега.  Laughing
Прав е . Така се получава защото задвижва с предните колела и е много лек. Като захапе и не пуска.. Laughing
И аз съм го карала в сняг и лед и не е имало проблеми. И баири изкачва.
Бавен е, много е шумно вътре и парното му работи само през лятото. Бензина му слиза по гравитация по една тръбичка и ако не я затвориш с едно специално ключе и можеш да си откриеш съдържанието на резервоара под колата...Имах си мерителна чашка за маслото, защото гори масло плюс бензин...Всъщност Трабанта е моторче с формата на кола. Но по-любима кола през живота си не съм имала. Привързваш се като към човек. А и физиономията му е една такава симпатична..
Като се повредеше нещо зад нашия блок имаше един импровизиран гараж-автомеханикът беше трабантаджия. Оправяше го от сутринта до обяд. Нали имаше един виц-частите са от книжарницата...

Последна редакция: вт, 17 мар 2015, 12:08 от Герри

# 1 133
Като стана дума за ретро, забелязах, че в Гърция си пазят БМВтата от 70те, много готини.

Тук има много такива стари коли. Като бижута са излъскани. Повечето са английски марки обаче.

Герри, да, нещо за предните колела ми разправяше и той.

# 1 134
Старите добре подържани коли са по-добре от нови 5-10 годишни пред разпад...

# 1 135
Не разбрах точно - темата за парите ли е или за колите? newsm78

Направо и разказаха играта на темата. 10 страници обсъждат на кой университета е по-по- най. Сега още десет коя кола е по-по-най. Ще си прекратявам известията.

# 1 136
Абсолютно! Каква беше темата, каква стана?? Направете си една тема за колите и си ги мерете там. А може и друга - за Америка и Европа. В тази май за финанси ставаше въпрос? newsm78

# 1 137
Колата е основен пасив в семейните финанси. Защо да не се коментира Simple Smile

Пасив в широкия смисъл (не в прекия финансов смисъл), разбира се - защото непрекъснато изисква разходи (редовни и извънредни), а цената й пада с всеки ден.

# 1 138
Знам за какво говориш.
Първата ми кола беше трабанта на баща ми. На светофар докато потегли, докато набере скорост горкото и пър-пър-пър, и докато стигна до средата на кръстовището и пак стане червено... Laughing

Иначе много си го обичам трабито-като към домашен любимец съм привързана към него. Толкова вярна служба служи. Сега е в пенсия в къщата на дядо ми. Само като ида на село и го припалвам...и го разхождам гордо до мегдана. Още пали.  Децата го обожават. Като имам време ще го боядисам, ще си го украся и ще си го къткам-ретро кола е вече...

Евалла, Гери, още при соца сте имали акъл и вместо руска кола сте имали немска, па макар и произведена в ГДР.

# 1 139
То в соца не беше ли до каквото се докопаш?  Laughing Баща ми имаше Варбург тогава, а в някакви далечни години назад е имал Рено, произведено в България. Купи и един Москвич Алеко, но го махна бързо. То тогава пари се правеха ако си продадеш старата кола.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт