Финансите... Ние ли ги управляваме, или те нас?

• 53 671
  • 1 195
  •   1
Отговори
# 600
Не е така, Herz. Когато шареното грозило увисна на ръката ми, след няколко въпроса оригинална ли е, за което аз не мога да зная, само предполагам, ме питаха, защо съм дала 1000 лева за чанта. Споделяйки цената пък, казаха, че е ментак, пардон, реплика.

Не мога да взема отношение по случая. Странно, но...Почти нямам позната или приятелка, която да няма Фурла, все някой от моделите, но такива въпроси не съм чувала. Имам чанти на приблизително същата стойност, но Фурла нямам. Сега някой да не реши, че не мога да си представя, че може да мърда жена и да няма Фурла!

# 601
Мило, аз работя в училище.

# 602
Няма да се съглася за това кое е "стандарт на живот".

Да кажа, че за нас можеше да е обичайно да имаме висок стандарт на потребление, в смисъл на много повече дрехи, по-често СПА и други- съответно примерно да си влачим ипотечния кредит 20 години. Само че той е за 10 години, а ще се изплати за пет най-много, ако не и по-скоро.

В този смисъл чанта "Фурла" за 500, та и за 1000 няма да ми катурне месечния бюджет, няма да минем на маргарин и народен салам. Обаче след 2 г. чантата ще изглежда смешно, но пък същите пари, покриващи главницата на кредита, ще стоят много модно.

Иначе по принцип хората с това ниво на доходи, че и по-ниско, не се свенят да ходят с очила Прада. Но ако попресметнеш, това вече си е облекло за доход над 20 К на месец, не за 4-6 К диапазона.

Мисля, че от примера за чантата стана ясно, че покупката на чанта НЕ Е управление на финанси, а е финансите да управляват теб (изкарвам Х пари- полагат ми се тия и тия марки).  

ПП: В момента чантата ми е единствено diaper bag. Много са удобни. Обаче кажете, с това ниво на доходи трябва ли да е дизайнерски diaper bag?

# 603
Хахаа. А аз се чудя как съм доживяла досега без чанта Фурла...
Имало какво да се научи от този форум...тц. тц. тц.

Даже и обувките си ги купувам без да им гледам марката-представяте ли си????
1000 лв. за чанта няма да дам н и к о г а. Айде да не се заричам, но почти никога.
 Това е абсолютно неуважение към парите според мен...
По добре да ги изям във вид на черен хайвер и трюфели, но за чанта не.

# 604
В другия случай, съчетана с обувки от марките, които дадох за пример, прическа и цвят "направи си сам", е покупка от рода "Видяла жабата, че подковават коня и тя вдигнала крак" или "На гол тумбак чифте пищови".

Е, голяма логика. Ако имам много пари това значи ли, че ако ми хареса по-евтина обувка не трябва да си я купувам, че току-виж някой ме видял на улицата, сканирал чантата ми Фурла и обувките ми Тенденц и умозаключил горното.
На дъщеря ти всички дрехи, чанти и обувки ли са маркови?

Ако имаш много пари ще имаш и високи изисквания за качеството и функционалността на нещата, които купуваш. Тенденз не отговарят на тези изисквания и тук приключвам.
На дъщеря ми дрехите, чантите и обувките отговарят на моментния ѝ стандарт на живот, много от тях купени от аутлетите.

# 605
  • Бургас
Ако имаш много пари ще имаш високи изисквания за качеството и функционалността на нещата, които купуваш. Тенденз не отговарят на тези изисквания и тук приключвам.
На дъщеря ми дрехите, чантите и обувките отговарят на моментния ѝ стандарт на живот, много от тях купени от аутлетите.

Познавам наистина много богати хора, на които въобще не им пука какво ще си купят, стига да им харесва и да им върши работа.
Носила съм обувки на Тенденц и Паоло Ботичели точно толкова сезона, за колкото една чанта Фурла се превръща в парцал.

# 606
Няма да се съглася за това кое е "стандарт на живот".

...
В този смисъл чанта "Фурла" за 500, та и за 1000 няма да ми катурне месечния бюджет, няма да минем на маргарин и народен салам. Обаче след 2 г. чантата ще изглежда смешно, но пък същите пари, покриващи главницата на кредита, ще стоят много модно.

Иначе по принцип хората с това ниво на доходи, че и по-ниско, не се свенят да ходят с очила Прада. Но ако попресметнеш, това вече си е облекло за доход над 20 К на месец, не за 4-6 К диапазона.

Мисля, че от примера за чантата стана ясно, че покупката на чанта НЕ Е управление на финанси, а е финансите да управляват теб (изкарвам Х пари- полагат ми се тия и тия марки).  

Нещата са несравними, но Фурла след 2 години ще изглежда точно толкова добре, че да си е заслужавало да я купиш, вместо няколко некачествени чанти. Чудя се това, че имам диоптрични очила за 500 лв. укоримо поведение ли е и лошо управление на финансите ли е, вместо всяка година да купувам нова рамка и да слагам по-евтини стъкла? Рядко, на около 5-6-7 години си купувам наистина хубав и скъп часовник, вместо да си купувам по 3 Q&Q на година. И не, не се обличам  от бутици, колата ми не е на лизинг, получавам заплата в диапазона до 2 хиляди лева, позволявам си качествени стоки и храни, нямам неплатени сметки, задължения, спестявам, но не огромни суми. За себе си съм избрала да купувам рядко, само нужното, но определено качественото.

# 607
След малко ще беля картофи. Колко маркова следва да ми е белачката, че да бели качествено. Купих си я от кварталното магазинче, не и знам марката. Обаче с хилядите К, с които разполагам, мога да си наема човек да бели вместо мен. Той дали ще бели качествено, обаче? Посъветвайте ме, как да си похарча най-разумно хилядите К, с които разполагам?

# 608
Здравейте,

чета темата с интерес. Само да вметна, че току -що си купих чанта Фурла. От Виена, от намаление на зимната колекция. Излезе 78 евро. Чанта Фурла за 2000 лв. няма дори от най-новата колекция. Спеицално за темата погледнах - най-скъпата е 352 евро.

Ти хубаво гледаш, но има и много по-скъпи модели по магазините. Не са по 1000 евро, но често са по над 800 като излязат новите колекции. Една приятелка с голяма радост си купи такъв модел от аутлет до Флоренция за към 400.
Гледам че и в американският сайт най-скъпият модел не е 352 евро, а там обикновено всичко е по-евтино.
http://us.furla.com/store/furlaus/en_US/pd/ThemeID.38494200/prod … tegoryID.67962900

# 609
  • София
Ох, стига с тия грозни чанти. Моята фурла е също за 80 евро от стара колекция. Носила съм я само веднъж.
Нека си говорим за Диори, м? Там разминаване в цената няма.

# 610
Според мен това дали си купуваш маркови дрехи и аксесоари, няма много общо с управлението на финанси.
Има до толкова, че е ненужен разход, когато трябва да се лишиш от нещо по-важно, за да си купиш Фурла/Диор/Шанел/ЛВ или каквото там е друго...
Но ако имаш бизнес и изкарваш по няколко К на месец лесно, защо веднъж годишно да не си позволиш някоя глезотия?

# 611
След малко ще беля картофи. Колко маркова следва да ми е белачката, че да бели качествено. Купих си я от кварталното магазинче, не и знам марката. Обаче с хилядите К, с които разполагам, мога да си наема човек да бели вместо мен. Той дали ще бели качествено, обаче? Посъветвайте ме, как да си похарча най-разумно хилядите К, с които разполагам?

Ти се бъзикаш, но скоро ходих да си купувам мелнички за черен пипер и морска сол и намерих или китайски боклуци за по 2 евро или някакви за по 80 и нагоре, на които механизмът им бил на Пежо ти да видиш.  Mr. Green
http://www.peugeot.com/en/design/concept-peugeot-design-lab/peug … ills-and-grinders

# 612

Ти се бъзикаш, но скоро ходих да си купувам мелнички за черен пипер и морска сол и намерих или китайски боклуци за по 2 евро или някакви за по 80 и нагоре, на които механизмът им бил на Пежо ти да видиш.  Mr. Green
http://www.peugeot.com/en/design/concept-peugeot-design-lab/peug … ills-and-grinders
Механизмът на една мелничка не е просто нещо. Нужно си е Пежото... Joy
Аз веднъж си купих на морето един китайски тирбушон, защото нямаше други просто (а си бяхме забравили нашия), и китайския се счупи в тапата. Наложи ми се да отварям виното с ножица, толкова бяхме прежадняли...

Иванула-ако белачката не се счупи в картофа-бели смело, не му мисли много.. Wink

Последна редакция: сб, 07 мар 2015, 13:12 от Герри

# 613
Хора, къде ги гледате тия Фурли за толкова малко пари  Shocked  Тук цените им са  Sick  Тези, които на мен ми харесват, са над 4000 франка.
Понякога си мисля, че цените са съобразени и с покупателната способност и с пазара.

# 614
Хели-тези Фурли за 4000 франка са съобразени с покупателната способност на харема на арабския шейх, който е на почивка в Швейцария...
Мръдни към Германия и ще я купиш изгодно..

Общи условия

Активация на акаунт