Финансите... Ние ли ги управляваме, или те нас?

• 53 647
  • 1 195
  •   1
Отговори
# 780

Нормалните хора подписват договор за наем.

Нормални- ненормални- били са притиснати от обстоятелствата, става въпрос за отдавнашни времена , а и " кел файда", като си защитят правата "някъде", след като реално ден-два след НГ трябваше да са на улицата.

Както и да е, може и да е частен случай, ама не е особено лесно да  се противопоставиш на право на собственост, в битов план не би могло да се разчита.

# 781
Кредитите са много ценни, когато ги ползваш за нещо важно и си сигурен, че ще ги изплатиш без проблем.
Аз също съм ползвала кредит, изплати ми се в пъти! Peace

Няма как да си сигурен, че ще ги изплатиш без проблем.

# 782
Аз пък се чудя на Минчо като е такъв работлив и спестовен защо не е взел кредит във Великобритания и не си е купил жилище там, ами се е заврял в тавана за да изплати две жилища в България. Щом е живял от 23 до 39 г. в друга държава, вероятността да се върне той или децата му в тези жилища силно клони към нула.

Минчо май няма деца. А може да ги има и да ги оставил на Минка, която работи за минимална заплата, защото в Лондон ще й е трудно да работи по строежи Flutter .
Вече му го казах на Нофелет
Минчо така, както го е описал-НЕ съществува.

Да бе.
Преди 2 години срещнах един такъв Минчо в Мюнхен. С 2 апартамента в Русе.
Съседния апартамент пък е на Минчо от Испания.

Герри , не те разбрах в кой бранш си, но пазара на имоти в големите градове не ти е много ясен. Мина бума на скъпите панелки. И на бай Ганьо строител, който няма грам пара, но продава на зелено. Инак цените си вървят плавно нагоре.

# 783
Нормалните хора подписват договор за наем.

Като човек, който от доста години работи в сферата на недвижимите имоти, ще ти кажа, че тези договори са едно голямо нищо в България.
В нашия случай точно договорът стана причина да ни гони. Защото по средата на срока му реши, че ще вдигне наема с 1/3, а ние не се съгласихме, защото се позовахме не договора.
С какво ще ми помогне договора като се прибера и вратата ми е заварена? Ти би ли стояла сама през деня бременна в апартамент с луд собственик, който живее в същия вход? да не смееш да излезеш, защото не знаеш колко му е акъла? Такива неща съм виждала покрай имотите, че ви е бедна фантазията. И за по-малко ще ти счупят главата, пък ти иди ги съди после.

Кредитите са много ценни, когато ги ползваш за нещо важно и си сигурен, че ще ги изплатиш без проблем.
Аз също съм ползвала кредит, изплати ми се в пъти! Peace

Няма как да си сигурен, че ще ги изплатиш без проблем.

Peace
Няма как човек да е сигурен, че утре ще има пари за хляб, за наем, за нищо. Ако закъса човек - продава, погасява и отива някъде при роднини/приятели. Ако е под наем, направо отива там. Няма особена разлика.

# 784
Има нещи, което се нарича планиране....различни собственост, фондове...не винаги падат всичките. Естественно ако разчиташ на един доход, няма как да си сигурен.

# 785
Който иска разбра за кои кредити говорим и кога е оправдано използването им. Който не разбра ще се пита- финансите ли го управляват или той тях?

# 786
Аз пък се чудя на Минчо като е такъв работлив и спестовен защо не е взел кредит във Великобритания и не си е купил жилище там, ами се е заврял в тавана за да изплати две жилища в България. Щом е живял от 23 до 39 г. в друга държава, вероятността да се върне той или децата му в тези жилища силно клони към нула.

Аз познавам доста Минчовци, но работещи в Щатите Simple Smile, един от тях хотел в планински курорт има (не се шегувам, наистина и то не е такъв с 5 апартамента), а други пък направиха собствена кооперация в центъра на София. Тези последните си купиха къща и в Щатите преди 3-4 години.

Ето ви още едни Мунчовци, ще ги нарека - те имат 4 или 5 апартамента, 2 са в София, останалите в провинцията. В Испания са тези
Те храна и дрехи не купуват! Ходят по супермаркетите когато изхвърлят неща с изтекъл срок на годност и от там си вземат и се запасяват. Дрехи сугурно по улиците събират.
Когато си ходят в БГ, си купуват по един фризер на старо, който бива напълван със събирано месо (има ли икона за повръщане).По 150 и нагоре кила са всички! Работят някаква нископлатена работа, или вземат помощи за безработни.

# 787
Те храна и дрехи не купуват! Ходят по супермаркетите когато изхвърлят неща с изтекъл срок на годност и от там си вземат и се запасяват. Дрехи сугурно по улиците събират.
Когато си ходят в БГ, си купуват по един фризер на старо, който бива напълван със събирано месо (има ли икона за повръщане).По 150 и нагоре кила са всички! Работят някаква нископлатена работа, или вземат помощи за безработни.

С малката подробност, че:
1. Помощите за безработни имат таван и се взема за определен период
2. Ако си ниско платен, няма как да вземаш тавана, защото си плащал на сумата, която получаваш

Аман от градски легенди.

# 788

С малката подробност, че:
1. Помощите за безработни имат таван и се взема за определен период
2. Ако си ниско платен, няма как да вземаш тавана, защото си плащал на сумата, която получаваш

Аман от градски легенди.

Айде и аз по-подробно.
1. Върни се и прочети за коя държава става въпрос.
2. Времето ми струва пари, та не бих го губила за си измислям или преразказвам (чувствай се свободна да провериш датата ми на регистрация и брой постове).

# 789
Нито ме интересува кога си регистриран/а или пък колко поста имаш.
Пак твърдя, че разказваш градски легенди. А както времето ти е пари да беше погледнал/а информацията за Испания или САЩ прди да пишеш глупости....

# 790
НСЧ е доста права .  bouquet

Затова и попитах как се вземат и се събират 300-350 000 докато плащаш наем по 18-20 000 на година ? Но никой не се постара да ми отговори ,освен Касита ,която предложи да си плащам наема и да не купувам жилище като нямам събрани парите накуп.

Не се събират от заплата или закуски.
Събират се с нещо различно от заплата, дадена от работодател.
Иска се доза умения и доза късмет. Бърза възвръщаемост има, но е в рисковия сектор.

# 791
Нито ме интересува кога си регистриран/а или пък колко поста имаш.
Пак твърдя, че разказваш градски легенди. А както времето ти е пари да беше погледнал/а информацията за Испания или САЩ прди да пишеш глупости....

Ти май им завиждаш Simple Smile
Мен не ме интересуват къде и какви са социалните помощи, от какъв зор трябва да си правя труда да търся в Интернет.

# 792
Със сигурност бързи и рискови схеми за печелене на $350,000 долара има. И са повече от бавните и честни схемми.

# 793
Това, че са бързи и рискови, не значи, че са нечестни. Laughing

# 794
$350,000...това може да прибереш само като технически изпълнител на промоция на pink sheet stocks. Стига да оспамиш достатъчно мейл адреси. Даже няма нужда да правиш измами с акции.

Общи условия

Активация на акаунт