Вече всяко ЮНСКО мъниче поздравява мама ту с юмруче, ту с ритниче! - тема 7

• 27 435
  • 736
  •   1
Отговори
# 75
Цопвам и аз в новата темичка. Мъжът ми много се забавлява от идеята, че цъкам из някакви форуми и съм участник в някакви темички със смешни заглавия  Grinning ама той не разбира  Whistling

Да ви се оплача - на един от 13 изпита се оаках  Confused ще се ходи на поправка ... а така исках да си почина вече от тия учебници, ама няма да е сега  Naughty

Цитат
Ама накрая Пенка ще е и да ми е жива и здрава. Като порасне да си го сменя както иска  35

Joy Joy

Между другото аз май най-малко кг съм качила, ако може така да се нарече ... понеже първите 3 месеца бях -3, сега съм +3, т.е. същите от началото на бременността. Не е ли малко за 5ти месец вече  newsm78

за пушенето - гледам да избягвам, ама е невъзможно винаги. Всичките ми приятели почти пушат и не мога да очаквам 20 човека на една маса да се съобразяват с мен. Гледам по-далеч да сядам от пепелниците или близо до врата или прозорец. Пък и като не ми става лошо от дима, даже не ми прави впечатление Flutter

за водата - пия много малко. Трябва да се взимам в ръце Naughty

piletta и на мен ми се спи. Много е кофти. На мен винаги ми се е спяло, ако не пия кафе, не заради бременността ... и сега като не пия почти всеки ден ми иде да се гръмна ... нищо не ми се прави ooooh!

Meri.pavlova, добре дошла!   bouquet

svetlu6ka, desita_89, чакаме да кажете как са минали прегледите  Party

Дано не е вярно това което казвате за червените колички, че избледняват, понеже аз обожавам червенето и снимката на модела с цветенцето е много красив  Heart Eyes

Хайде чао засега. Аз продължавам да уча  Tired

# 76
Ellle твоята ABC Design 3Tec ли е?
Нея много бях си я харесала защото съм и я бутала, но с кош за новородено. Иначе е много лека и маневрена. Но коша 6+ не ми допада.

# 77
Деси, това будене от пресъхнала уста не е хубаво. Как ти е кръвната захар? Иначе за отделянето на баткото не мисля, че моментът е подходящ като се роди бебето, тъй като ще му станат в повече промените и може да му се отрази негативно, т.е. да се почувства необичан. По-скоро сега е подходящо да му се говори, че е голямо момче, че батковците си имат собствена стая, защото вече не са бебета и някакви такива. Може би първо да спи там следобед и да свиква, а после и вечер на отворена врата или нещо подобно. Иначе би било тежко за детето, да не говорим, че ще се засили много и ревността му, както вече са писали момичетата преди мен. Peace
Сладкишке, можеш да си пуснеш изследване за антитела и да се успокиш.

# 78
За килограмите и аз направих номер -3, сега съм +4 - тоест все едно е качен 1кг, но не се тревожи така бързо ще наваксаш с това кофти време и от застояване, че няма накъде

Беба само ме дебне да си легна да ме рита, много е смешна, а котката я усеща къде е и се намества там до нея, явно си кореспондират:)

Аз ще си правя само плодови или зеленчукови пюрета - важното според мен е да не слагаш сол или захар, защото на малко дете сол и захар не се дават. въпреки че може би може щипка сол, при зеленчуците, защото тя е стерилизатор. гледах по един кулинарен канал - един мъж обясняваше, че е важно да са стерилни бурканчетата- ако имаш съдомиялна можеш да ги завъртиш вътре без таблетка за миене, просто да ги мине водата и високата температура. мисля да пробвам и комбинирано примерно с ориз - като завъртиш зеленчука с ориза с пасатор или в блендер, и хоп е готово.

ние баткото така и не го записахме на детска кухня, все аз му готвих или беше с на гербер и на хип пюренцата, но повечето аз съм му правила - да е жив и здрав много обича плодове и зеленчуци, според мен е много важно на какви хранителни навици ще си научиш детето още от малко

# 79
Здравейте мили мои Grinning Докато успея да благодаря на Елле и сте изписали 6 страници.
Елле, пак темичката ни е много хубава и весела, аз много харесвам Шрек  bouquet
Почвам с темата за количките- на мен ми харесват комбинираните, на дъщеря ми бяхме купили такава за 300лв и още не е мръднала само, че е лилава и за това ще се наложи да купим нова. Това да се дадат  600 700лв за една количка ми се вижда страшно много, не че не мога да си позволя, но не ми се дават Mr. Green А тази количка с вирнатите крачета ми се вижда супер неудобна. Аз не мога да си представя да спя така, а и бебета не спят само по гръб.
За кошарките- този път ще купим от сгъваемите, на каката бяхме купили от трансформиращите и за това няма място за още една дървена. В Джъмбо ми хареса много една кошарка на страхотна цена и с всички екстри, които искам, но преди няколко нощи сънувах, че пак прокървих и за това сега се страхувам да купя толкова рано Sad
За гаденето- на мен ми се гади от силни миризми или след като ям нещо сладко.
 Бебето го усещам много малко само един или два пъти на ден като леко пулсиране, а уж вторият път се усеща по рано.
  Момичета много се радвам на добрите новини от вас, дано до края има само такива!
  Вече с нетърпение чакам ФМ, която е чааак на 7 как ще минат тези дни не знам, искам да видя малкото човече.

# 80
Аз съм пристрастна към Боряна,нали сие моето име Simple Smile Михаела по ми харесва от Микаела,а Бориса ки е грубо.
Много сте писали,нищо не успях да запомня  Grinning
Аз да ви се оплача,на малкия в гърлото му откриха стафилококи  #Cussing out това моето дете се съсипа от инфекции,бактерии и болести всякакви.
Аз вода почти не пия,по чаша на ден  Whistling
На малкия в пюретата слагах сол/е не в плодовите/ то иначе вкус нямат.
Памперси ползвах на памперс ,от пуфис получихме възпаление.
Козметика ,аз пък съм доволна от бочко и крем здраве. Също така судокрем,нивеа.... Ползвала съм и на hipp ,но определено няма да повторя.
АМ не съм купувала,там вече не мога да изкажа мнение.

# 81
Elle страхотна тема, много ми харесва.
Днес ходих да гледам бебо, защото се събудих легнала на една страна ама доста притиснала корема, който след като станах ме болеше. Малко се притесних да не съм наранила бебо и хоп на лекар. Бебо е добре смучеше си пръста.  Станал е близо 300гр и вече съм спокойна. Вчера ми се стори, че сме побутна 2 пъти около пъпа ама днес нищо  newsm78
Аз от днес си работя от вкъщи заради грипната ваканция във Варна.
Иначе аз засега само разглеждам и не  съм купила нещо. Може би ще избързам единствено за количката, защото ще е втора ръка и знам, че като излезе моят цвят и на добра цена трябва да действам. Другото ще го вземаме към края, но набелязвам неща отсега. иначе днес тъкмо мъжа ми каза да внесем 500лв и да почваме да събираме парички за бебо, за да не ни дойде нагоре после

# 82
Леле от сега за захранване си говорим Simple Smile
Дъщеря ми е майско бебе и първоначално си мислех, че за всичко е супер да имаш бебе точно през май, само за захранването е кофти. Оказа се, че не е така, особено ако човек спазват препоръките на СЗО да не се замества хранене до годинката. До годинката храната е за опитване и почти не се усвоява от организма на бебето. След годинката пък дошъл май месец и има много пресни продукти.

Освен това, тези от вас на които им е първо бебе, можете да прочетете малко - има и други методи на захранване не само с пюрета. Аз не захранвах с пюрета. Купувах продукти от балев био. Вярно ограничен избор, но ходех веднъж седмично и се справях.

# 83
TwIsTeR18, не е 3Tec, Astro e - по-старият модел на Mamba  Peace. 3Tec не ми харесва, защото е с 3 гуми, докато Astro/Mamba са с 4.

Последна редакция: вт, 27 яну 2015, 20:55 от Ellle

# 84
Арлина ти с каша ли захрани първото ти дете?аз преди време разглеждах темата за захранването в тук в бгмамата.и бях се замислила дали да захраня бебето с безмлечна каша или с пюренце. имаше много хубави  менюта на написалите момичета за захранване с пюренца. естествено предпочитам да правя или да купувам био-пюренца.
Пеперудке и аз наскоро сънувах същото вече за 2ри път от началото на бременността.малко ми беше гадно като се събудих,но както казват сънищата идват от многото притеснения и проблеми в ежедневието ни.не трябва да им обръщаме внимание,а да гледаме напред  Peace
Пилетта освен че пак ми се появи съненото състояние,съм и като Теди88 от седмица насам все с ниско кръвно,като стане вечер ми се появява замайване.лошо мие  до късният следобед и сънено,а вечерта ставам по енергична.не пия магнезиеви препарати.контракции имах вчера 2-3 пъти от много време на насам(слава Богу),днес нямам.дано така и да продължавам  Praynigбяха ми се появили и киселини по-едно време,но преминаха и се появи замайването  ooooh!
Еудаиномиа и аз давам +1 за МиХаела.не че ми звучи цигасно името Микаела,ама Михаела повече ми допада.пък това име Бориса ми е супер грубо за момиче,Боряна по-бива.с буквата З има хубави имена на мен ми харесват Златина,Златомира,Зорница,Зоя.избора е ваш кръстете детето както решите.не обръщай внимание майка ти ако се цупи,после като се роди малката по-друг начин ще мисли  Wink
и аз събирам мнения за АМ,памперси и козметика.така че момичета споделете вашето мнение  Simple Smile

# 85
Цоп и аз в новата темичка с едно въпросче . На някой да е започнало да му се завръща гаденето? От два дни имам леки симптоми на гадене отново сигурно си е нормално , но ми е странно при положение, че през първите месеци имах гадене , но никога не съм повръщала и в 3ти месец ми мина изведнъж . Дано не се започне пак , че ако сега почна сигурно ще е до края  Sick

здравейте и от мен...при мен също от седмица се завърна гаденето. В първите три месеца имах само гадене, на моменти доста силно, но удържах и никога не съм повръщала. Днес за първи път повръщах сутринта. Малко се притесних, но сега като чета,че не само при мен се е появило малко се успокоих  smile3503

# 86
Леле колко сте изписали,едва ви изчетох.
Elle отново страхотна тема  newsm10
От доста време не съм се включвала тук,защото лаптопа беше на ремонт,а от телефона не ми е удобно да ви следя тук,а само в ФБ.
Аз страдам от невероятно безсъние,спя по 3-4 за денонощие и вече сама се чудя на себе си как преживявам.За усещането на бебчо - първо го усещах ниско долу,оня ден го усетих точно посредата,около пъпа,но днес пак ниско долу ме риташе.Сега има място,нека си лудува.
Също имам невероятно сърцебиене,обикновено през нощта и сутрин когато се събудя,уж било нормално,но имам чувството че ще ми изкочи сърцето,усещам го в устата,ушите,всичко ми пулсира.
Diva представям си колко тъпо ти е станало,но от хората трябва всичко да се очаква.За цигарите-много несъобразително от тяхна страна.На мен ми беше станало много тъпо,когато миналата седмица имах работа в КАТ и пейките бяха заети и никой не ми отстъпи място,въпреки че много ми личи и въпреки че всички ме гледаха в корема...
Искам да се оплача и от леля ми- не знам дали ви бях разказвала (извинявам се ако се повтарям,но вече не помня и за една минута ) че тя спря да ми говори от както разбра че съм бременна,последната  и дума към мен беше "ти си луда" ,а бяхме доста близки преди и ми беше адкси кофти,дори още не мога да го преживея.Дори когато ме види ме подминава без да ми каже нищо.Ревах,ревах,та накрая се осъзнах че аз и бебето сме най важни и трябва да очаквам всичко от всеки.Това което ме потресе е че не ми честити рожденния ден,който беше на 23-ти,а вече беше минал един месец от както не ми говори и си мислех че това ще е повод да се сдобрим.Но всичко си е както преди.Търся обяснение и не мога да намеря...   newsm70newsm70
cveti_pliv аз също ш един момент имах сърцебиене...пробвай да легнеш на лявата си страна,при мен много помага-буквално след секунди се успокоява. А вечер се опитвам да заспивам и лежа повече на лявата страна и също се чуствам добре Simple Smile

# 87
  • София
Едва изчетох всичко, но едва дишам от умора, а колко прах изядох днес не е истина... не ми се мисли утре... (хем аз почти нищо не правя, надула съм си едно надуваемо легло, за да си почивам и само от време на време премитам някой пепеляк и за кураж и компания на ММ стоя там, а и за контрол де  Rolling Eyes)
Сладкишка, аз имам предимство - ние в момента не живеем там, където е ремонта и поне в къщи е нормално, доколкото може да бъде като постоянно ни няма и уж дъщерята помага, а ние се борим на друг фронт.

# 88
Здравейте!
За имената - както се видя мненията винаги са разнопосочни. На всеки различни му се струват благозвучни и груби, или ги свързва с някого. Относно това да се съчетават с фамилията и с името на по-големите деца - смятам го за доста уместно  Wink Wink
Лягането наляво помага и при падане на кръвно, сърцебиене и киселини.Полезно е да се спи така!!
Тези неща с памперсите и пюретата ми звучат като мнооооого далечни. Притесненията ми за момента се свързват с бъдещото ми нанасяне (което няма да е скоро) и покупки за мен и бебока за първите дни заедно. Като първо нанасянето. Успех и на другите в ремонт и прахоляци  Hug  Hug Hug
За избледняването на количките - все пак няма вечни неща. Laughing
Чела съм, че отделянето на детето от стаята на родителите е хубаво да се случи във възможно по-ранен етап. Направо се учудвам и на това как може да ги оставяте да спят при вас. Ако са болнички, или имат нощни страхове е друго. Но детето трябва от малко да свиква, че това е вашето легло, а то си има свое. Естествено това си е въпрос на личен избор, възприятие и страхове. Имам близки примери, които не ми правят добро впечатление. Детенце 3-ти клас си спи на легло с майка си, и изпитва зверска ревност към баща си, когато таткото  само я погали или доближи. От бебче малкия си спи при майката и така до днес. Считам, че към тази тема с отделянето трябва да се подходи деликанно и навреме. Всеки чувства нещата по различен начин.Дано да се справя и напрактика с тази своя теория, като му дойде времето  Laughing Laughing Laughing

# 89
  • София
Добро утро! Ох, добре, че стана утро. Тази нощ се събудих към 01,30 и до 04,30 не можах да заспя, имах и много и болезнени контракции, които се усилваха от това, че аз се притеснявах... и нещата се зациклиха въпреки хапчетата, които изпих.
Мимко, твърдо съм на твоето мнение за отделянето на децата от мама и тати... Аз съм "бебе" спало при майка си до абитуриентка... е не го приемам, на този вече осъзнат етап, просто исках баща ми да го няма, да пътува, абе все тая, само да не се налага да водя преговори кой в коя стая ще спи, и до днес той остана "врагът" в къщи за мен, още тогава се бях зарекла, че няма да го допусна с моите деца, засега успявам успешно, дано и с бебе-3 да се получи. Времето за гушкане, няма нищо общо с времето за сън и щом всеки има собствено легло, то е нормално да спи в него.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт