Вече всяко ЮНСКО мъниче поздравява мама ту с юмруче, ту с ритниче! - тема 7

• 27 411
  • 736
  •   1
Отговори
# 60
за второто сме се разбрали той да мисли, ама все към Миглена го тегли, което ми е мн гадно.
Joy Joy Joy Не,че нещо,ама аз така се казвам  Joy Joy Joy
Това не означава, че на мен ще ми хареса.
Просто това не е моето име и определено не ме грабва. Пък и както името на госпожицата ни е съставено от срички от нашите имена, очаквам ММ да прояви творчество и отново да вплете нашите имена в името на второто Crossing Arms.
Вчера малкото ритна таткото за първи път.

# 61
Eudaimonia Микаела ми харесва най-много от 3те . Ние името сме го измислили Денислав аз преди казах , но си го пазим в тайна от роднините точно за да няма харесал не харесал , а и ще е на баща ми който е Детелин и искам да е изненада .
Аз напазарувах вече няколко комплекта дрешки , но мисля и в ибей да поровя малко , нищо , че дрешки ще ми дадът от племенниците 2бр . който сега са на 4 месеца и вече имат доста умалели дрешки .
Това с вирнатите крачета нещо не ми допада  изобщо .
piletta в това време и на мен ми се приспива през деня , а вечер съм пълна с енергия , но аз съм си с много ниско кръвно и времето много ми влияе .

# 62
Привет и от мен!
Надявам се да ви е харесала темата, исках да е по-весела. Шушулче, зеленото успокоява  Wink.
telmi, много се радвам за добрите новини, ще почиваш повече и всичко ще е наред Simple Smile. За магнезиев препарат и аз пия Магнерот. Разпитах за разликата с Магнерич тук и в аптеката и се оказа, че разликата в цената вече е символична, а като че ли Магнерота бил по-предпочитан.
tedi8811, аз уж нямам гадене, само както беше писал някой, лек дискомфорт след по-обилно хранене. Да не би да пиеш магнезии и да  ти пада кръвното, та за това да ти става лошо  newsm78.
Dessy_, честито ти здраво момченце!
piletta, това за пюретата е добра идея. Правила ли си друг път? Моля да споделиш технологията.
Diva*, пусни да видим кошарата. За другото не се ядосвай, има много несъобразителни хора. Мъжете особено никога не се сещат за такива неща.
cveti_pliv, моето сърцебиене го чувствам все едно имам още едно бебе в гърдите и ме рита с яд в ребрата. И като се разритат двете - едното в корема, другото в гърдите става забавно  Laughing. За леля ти се възмутих още във ФБ като четох. Разбирам такава първоначална реакция на човек, който има проблеми със забременяването, но вече мина достатъчно време, за да може да се осъзнае. Кофти е, но не си заслужава сълзите и тревогите ти  Hug.
За безсънието те разбирам напълно, ужасно е. Имам такива периоди и аз също се чудя как успявам да оцелея  Laughing. Последните няколко дена успявам да спя, но не се знае кога ще ме сполети следващата доза безсъние  Rolling Eyes.
snowflakely, после да се похвалиш с покупките  Wink.
piletta, не всички материи избледняват. Моята количка е с чисто бял зимен кош и черен летен. Ползвана е почти 3 години, а дамаската не е мръднала - нито бялото е пожълтяло, нито черното е избеляло. За инфо количката е ABC Design.
Meri.pavlova, добре дошла! Лека бременност и щастлив финал през юни!
TwIsTeR18, явно имаш предвид летните кошове, които нямат пълно легнало положение. Летният кош на моята количка е такъв /но е за бебета над 6 месеца/ и го намирам като минус. Самият кош може да се мести назад и детето си поляга, но крачетата остават свити и "вирнати" на горе. Малкият отказа да спи на разходка като го сложих в летния кош. Надигаше се да гледа и така не се научи да спи там. Виж, от зимния кош съм много доволна. Ползвах го почти 8 месеца, макар че баткото се роди юли. Всъщност коша не е зимен, а е за новородено с пълно легнало положение, не знам защо така им казват. За мен това е супер удобно и необходимо. Първо, че е удобно за бебето, второ коша се маха от шасито и можеш да разнасяш бебето където и както си поискаш без бебето да се събуди. Това, което си показала на снимката ми се струва, че не е подходящо за новородени, бебето седи направо изгаврено вътре  ooooh!.
svetlu6ka, стискаме палци за прегледа и да не забравиш да се похвалиш с добри резултати Simple Smile.
desita_89, добре изглежда количката  Peace. И ние мислим име на момиченце с М, ама както писах и преди, нищо не ме грабва. Мила по принцип ми харесва, но не е типично за нашия край и ми отпада като вариант. Не, че Мия е, ама по-ми спира вниманието  Laughing. Нашият батко също е при нас, дори в нашето легло спи, ама не мисля за отделяне още. Като се роди малката, живот и здраве, ще му мисля.
milady M, бързо оздравяване на мъжа ти, а ти се пази.
Billi22, мистерията е разгадана  Laughing. Значи можеш да си спокойна, че и Марков и амнио-то са безгрешни  Wink.
*Sladkishka*, аз нали до скоро бях на вълна матраци, та да споделя какво научих от всичко прочетено. Матраците на Магнифлекс, които продават на промоция в Карфур, Метро и т.н. са много по-некачествени от тези, които си правят по принцип. Не го казвам от личен опит, а от прочетеното в нета, не знам до колко е вярно. Аз в крайна сметка се спрях на Лукс на Екон и дори вече е в къщи с подарък 2 латексови възглавници на същата фирма. Не сме спали още на него, но от пробите много ми хареса. Днес ни монтират и спалнята и нямам търпение да се прибера да я видя. Дано да няма неприятни изненади и да изглежда така както си я представях. В тази връзка през уикенда ще вадя чувалите с бебешки дрешки да ги пренареждам и да отделя това, което ще ползвам. Нямам търпение  Heart Eyes.
Diva*, първата козметика, която бях купила за малкия беше Бюбхен, но в последствие се оказа, че има атопичен дерматит и минах на Мустела Стелатопия. Памперси ползвах само на Памперс, други не ми харесаха. АМ не съм ползвала никога.
Eudaimonia, аз съм ти писала и преди - Михаела  Mr. Green. Ще прежалиш твоята буква  Laughing.
Аууу, от 2 часа пиша, отказвам се .....
Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 13 нови отговора.  Shocked

Последна редакция: вт, 27 яну 2015, 14:42 от Ellle

# 63
  • Helsinki / Sofia
Eudaimonia, а защо не Камелия - на вас двамата Simple Smile за име с буквата 'З' - много ми харесва Зарина Simple Smile

# 64
Ел, как успяваш да отговаряш персонално на всички в 1 пост? Помниш или...?

# 65
Не, няколко мацки тук ме светнаха да си отворя темата в 2 прозореца - от единия чета, в другия пиша  Mr. Green.

# 66
  • София
Ellle, благодаря ти за включването! То е ясно, че качеството няма как да е едно и също. Аз първоначално се бях навила за Happy dreams, какъвто е и нашия. Но вчера загледах тези промоции. Има също и на Тед. Но пък, като се има предвид, че имат гаранция 16 години, колко да са некачествени ooooh!

# 67
Elle за пюретата съм правила на баткото от нектарини  - обелих ги, пасирах ги в блендера, затворих ги в бурканчетата така сурови, и просто ги сварих за капачка 15мин мисля беше. после ги вадиш и обръщаш с капачката надолу и готово.

Тъй като бях маниачка и не исках да му давам захар преди 1г,  се получи супер.

Примерно ако затворя тиквички ще ги сваря колкото да омекнат в уреда за готвене на пара, пасирам и стерилизирам...някои мами си замразяват, но моят фризер е само с 3 чекмеджета и няма да имам толкова място.

Според мен лятото ще е пълно с био продукти и така ще си имаме за зимата за захранването...може и картофки с морков и тн...а и според мен, винаги може да се добави малко АМ или кърма към пюрето като се отвори и да се разбърка, ако искаме да е по-млечно. Пък и те отначало само 1 от храненията им е с пюренце.

# 68
Eudaimonia, мерси, ама това при мен не е вече новина, знаем от средата на декември Wink от трите имена ми харесва Микаела. А как беше каката? Хубаво е да си отиват, ако може Simple Smile
Аз изобщо не знам какво име ще измислям, много ми е трудно с мъжките имена. Първото име го измисли мъжа ми, така че сега е мой ред, ама ако беше за момиче, щях да се вихря с едеи, а сега  ooooh!
ЕЕми малко съм се разсеяла явно  Mr. Green. Ама щото видях за синия
 Да ви кажа не успявам да следя и да помня всичко и всички така че моля да ме извините и във  ФБ се опитвам да следя нещата, но не успявам и това е.  Peace
А относно имената каката ми е Иванина, а фамилията Минева, нали гледаме пък и да си отиват и с фамилията. Зорница скоро ми беше минало като идея, ама ми е много далечно от Златка. Да взема и аз оставя на таткото да избира, но като знам няма да е много ентусиазиран от идеята. Обикновено той действа, аз мисля. Аз затова от рано го мисля.
И момичета благодаря ви за предложенията. Оххх така си бях решила че ще е момче и ще е Борис, а сега голямо мислене... Ама накрая Пенка ще е и да ми е жива и здрава. Като порасне да си го сменя както иска  Joy

# 69
  • Helsinki / Sofia
Не, няколко мацки тук ме светнаха да си отворя темата в 2 прозореца - от единия чета, в другия пиша  Mr. Green.
Аз пък имам друга тактика, докато чета, отварям в допълнителни прозорчета като цитати тези мнения, на които искам да обърна специално внимание и така Simple Smile После копирам и трия част от нещата ако искам да цитирам, или директно само коментирам на конкретна мама мнението.

Ellle, аз за легло съм си избрала на Stokke бялото и сега взехме точно такова втора употреба (по-точно ние ще сме третото бебе с него). Комплектът съдържа мини комплекта с удължителите за леглото до 3г.-възраст, два матрака, с два обходника около леглото, един държач за примерно мрежа против комари или да закачиш играчки, както и едно спално чувалче пак на Stokke за до 6 мес. възраст. Цената ми е на половина спрямо новозакупени. Сега се надявам да се откаже една колежка от още едни неща на Stokke, за да взема и тях.

# 70
TwIsTeR18 Това, за което говориш е летен кош и се ползва след 6 месеца. Аз съм с такъв и съм много доволна. Позата си е анатомична. Детето ми спи без проблем. Но до 6 месец задължително в коша за новородено( а не зимен кош, както го наричат някои) Общо взето почти всички нови модели са така.
Сладкишка понеже дъщеря ми изкара сега варицела и съм говорила със доста специалисти. Истината е, че може да се заразиш, ако по време на шарката си имала усложнения и си приемала антибиотици. Понеже организма не е изградил достатъчно антитела. Но вероятността е малка.
Болничните ви се бавят, защото от януари има нов закон, който задължава и лекаря и работодателя да ви занесе болничните до нои. И ако единия от двамата се забави, плащането се бави. И аз очаквах лекаря да се забави, но си го получих навреме. Нищо, че е спр малко, заради празниците.... Sad
Захранването точно при нас ще е много трудно защото ще стане зима, докато дойде време да хапват мъниците и избора ще е доста ограничен.

# 71
*Sladkishka*, дам, 16 години гаранция са си доооста добре за матрак. Нашият е с 10 и си мислях, че е много  Mr. Green.
piletta, благодаря. Ще направя със сигурност, защото имаме домашни плодове и зеленчуци. По-био от това, здраве му кажи  Laughing.
Diva*, много се радвам, че сте намерили, това което търсите на изгодна цена. Да си ползвате всичко със здраве  Hug.

# 72
Ellle  за мое голямо щастие не пия магнезий нищо не пия освен витамини за бременни които си ги пия от 5та седмица  , може нещо да не съм си уцелила вечерята знам ли . Аз бях писала , че е по-скоро дискомфорт още не е чак гадене . Joy
Шушулче предполагам и Ел като мен си отваря два прозореца в единият пише в другият чете и поред на номерата , така е най -лесно  Grinning Сега видях , че тя вече е написала Simple Smile
Идеята с пюретата ми допада само не знам къде ще ги държа с нова къща сме но не си направихме маза което ми е голям минус .Но майками е наблизо може там да ги складирам и да си взимам по няколко само да стигнем до там  Grinning то не че времето не лети . Но сега чакам с огромно нетърпение май месец да си видя съкровището  Heart Eyes

# 73
Само запис, нещо не съм в кондиция за писане иначе вс изчетох.  Whistling

# 74
  • Helsinki / Sofia
Мацки, я дайте идея за добри книжки с рецепти за приготвяне на бебешка и детска храна. И в тази връзка ако има нещо по-подробно за био-пюретата, че досега никога не съм затваряла зимнина, а искам бебо да си го храня колкото се може по-био/еко.

Общи условия

Активация на акаунт