Вече всяко ЮНСКО мъниче поздравява мама ту с юмруче, ту с ритниче! - тема 7

• 27 449
  • 736
  •   1
Отговори
# 585
Май най-сетне разбрах, защо нямам много ясни усещания за движенията на бебето - плацентата е предна и по време на прегледа се виждаше как то се крие зад нея.

И моята е предна, но след портокалът одеве ме риташе като футболист  от Световното в Бразилия. При всеки е различно. При мен има 1-2-3 дни, в които не усещам никакво местене или ритане и нищо, но все пак то си знае как си живучка там. Място за притеснения няма  Wink

Да ви се оплача - одеве ММ ме остави да правя салата. Нарязах всичко, сложих сиренце, слагам сол, олио и накрая за оцета, незнайно защо, махнах капачката на шишето и си сипах стабилно. Салатата плувна в оцет до половината на съда. Разревах се много и взех да отцеждам. ММ ми дойде след 10 минути и ме завари да рева на масата до салатата, изплаши се чак, че нещо ме боляло. И толкова ревях, че не може да ме разбере кво говоря и той още повече се притесни. Свекървата и тя чу Cry Cry Cry Идва и тя го заварва ме прегърнал и ми вика успокой се и тя в паника. Вика какво става лошо ли ти е. И ММ й обясни - и тя взе да се смее. Та поуспокоих се и сядаме да хапваме. ММ прави опит да разбърка салатата и опитва. В същия момент казва :Ти сложи ли олио и аз пак прихнах  Cry Cry Cry "То ИЗТЕЧЕ В МИВКАТА С ОЦЕТА" Cry Cry Те със свекървата се заливат от смях  Joy Joy Joy Joy

Ох.. понякога сама не си се понасям. Тази разсеяност ще ме побърка. Joy Joy Joy Joy

Последна редакция: вт, 10 фев 2015, 00:16 от ~Mimko~

# 586
Някой знае ли каква е цената в МБАЛ Надежда за естествено раждане?
1950лв здравно осигурени,2550лв неосигурени
Poohito и аз съм с предна и вече усещам бебка хубаво 23г и 3д. Бях чела,че когато бебето е още малко се усещата движенията,които са с над 20сек. продължителност.

# 587
  • Пловдив
Аз също я усещам понякога, но започнах да я усещам сравнително късно, а и очаквам (като чета тук) да я усещам по ясно или по-често. Не ме тревожи този въпрос де. ОК си беше на прегледа, а и по принцип аз не се паникьосвам лесно (поне за сега) и няма да хукна по лекари само, защото няколко часа не съм усетила нищо. Освен това, както каза лекаря "Вие сте пълна, без да се обиждате." Какво да се обиждам, като си е така? Бебето е добре подплатено от сланинки и със сигурност му е топло и рита в меко  Laughing Laughing Laughing

# 588
Здравейте юнски мами,
Не съм писала отдавна. Вчера ходих в ІІІ градска за ФЕХК, но се оказа, че вече е различно от преди 2 г. и не ме взеха веднага, дадоха ми час за 25.02. Но потвърждавам, че приемат с направление и прегледа ще е безплатен. Не питах за кой доктор, но принципно бебето няма проблем в тази насока, прегледа е по-скоро "за всеки случай", за това няма значение при кой.

По развихрилата се дискусия естествено раждане vs секцио, моето мнение вече е изразявано, то съвпада напълно с това на Арлина - силно за естестевеното. Имам 2 естествени раждания, по-късно ще разкажа за тях, но съм твърдо убедена, че няма как със секцио да е било по-добре. Това не означава естествено, че в някои ситуации не се налага секцио. Силно се надявам и третия път да не се наложи.

По въпроса за или против избор на лекар/екип имам мнение, припокриващо се с това на Пухито. И двата пъти съм раждала без избор - първият път преди 16 г. нямаше такова чудо, но можеше да си платиш под масата на определен д-р и да родиш в болницата където той ражда. Бях и все още съм против такова поведение. Вторият път преди 2,5 г. можех да си го позволя безпроблемно, както и сега, мога да си позволя и да родя в частните клиники, но не намирам абсолютно никакъв смисъл. За мен това ще са едни пари дадени на вятъра. Категорично мога да кажа, че не е вярно твърдението на Една мечта /ако не се лъжа/, че ако не платиш ще получиш отношение като към циганките. И двата пъти се отнасяха към мен прекрасно /по мое виждане/, все пак сме отишли да раждаме, не сме на спа курорт, даже след второто раждане се бях зарекла, че ще избера докторката, при която се паднах в МД за третото - толкова беше внимателна, отзивчива и т.н. Сега обаче пак се чудя има ли смисъл да ги давам дори тези пари. Вярно е, че спокойствието е изключително важно, и ако това че сте платили ви успокоява - тогава направете го. Но според мен това, което ще получите няма значение от това, което сте платили /в голяма степен/. Но ако ще сте спокойни - струва си. За мен най важна е личната нагласа, и понеже аз и сега, както и предишните два пъти, възприемам раждането като едно естествено събитие - така се появяват всички хора и животни, съм твърдо убудена, че мога и ще се справя по най-добрия начин, затова не държа на конкретен лекар или екип. Все пак всички там могат да ми помогнат в степента, която ми е нужна. Дано не звучи прекалено самоуверено, но такова е моето отношение.

Хубав ден от мен!

# 589
  • София
Добро утро Simple Smile Ние сме си вкъщи с баткото, защото той леко се поразболя и не е на градина. Бебокът си рита вече доста осезаемо (21 г.с). И аз съм с предна плацента и го усетих много по-късно от предишния път. Днес трябваше да съм на преглед за ЖК, но се обадиха, че лекарката ще отсъства до 24-ти. Това са още 2 седмици, а трябваше да обсъждам нещо от резултатите от ФМ с нея. Много тъпо ми стана.
march01, съжалявам за късното включване, но аз ходих при Томова. Личен телефон не знам да има, аз се свързах на мобилния от сайта ѝ, но разговарях със сестрата. Но ако помолиш би трябвало да може да те свърже и с нея лично. Кабинетът ѝ е близо до пазарът Красно село, в локалното на Борис III (посока от Руски паметник към Красно село). Ако ти трябва по-точно обяснение - пиши ми лично съобщение Simple Smile Дано не ти е прекалено късно.
За раждането - и аз като пътешествничка съм на мнение, че до голяма степен зависи от нагласата на раждащата. Пожелавам на всички леко и красиво раждане, независимо от начина, който са избрали да се случи Simple Smile

# 590
Момичета има тук тема Смешно ли е раждането? Е аз попрочетох там историйте.Смях се с част от тях,ами 1 во раждане ще ми е със генетично заболяване съм и....Най вероятно от родилното ще се запътя към операционна.Причината на 1 та си гърда имам топче,не не е злокачествено но мисля че няма да мога да кърмя а незнам тая кърма къде ще отиде.Трябва ли да си купувам помпа или....Лошото е ,че за сега няма как да се разбере има ли запушване ма канали и т.н.Мислех да се  оперирам но забременях неочаквано и.....до там беше с плановете за операция.

# 591

#Crazy #Crazy #Crazy wooowww аз си мислех, че ще е около 1000 лв  newsm78

# 592
  • athina
ДОБЪР ДЕН ЮНСКИ МАМИ!!!
Не съм писала отдавна но чета редовно.СПЕЦИАЛНИ поздрави на НЕМЕЗИДА и ДИВА по случай рождените дни-малко със закъснение-извинявам се за което.
МНОООГО съм щастлива момичета-току що се връщам от ФМ и най накрая разбрах какво бебче се крие в моето тумбаче-ЕЛЛЕ много моля за един СИН щъркел.Към този момент ММ все още не знае и в момента умувам как да го изненадам-това беше неговата мечта.СЛАВА БОГУ всичко с беби е наред не намериха нищо което да ги притесни-485гр е ръст не успяха да ми кажат с точност защото не беше в много удобна-за доктора-позиция.МНОГО МНОГО съм щастлива-дано всичко върви така добре и до края.
Относно естествено раждане или секцио-от личен опит не мога да коментирам-първо раждане ще ми е.Около мен случки всякакви-но както някой беше писал по-рано въпрос на психическа нагласа.
За естествено раждане съм се ориентирала и силно вярвам че ще се справя-по собствено желание не бих избрала секцио.
Понеже си следя бременността в Гърция а ще раждам в България ще трябва да си избера доктор-за сега имам препоръчани двама-ще отида и при двамата и който ми вдъхне по-голямо доверие той ще е-за съжаление и двамата израждат в частни клиники но тези клиники работят със здравната каса.Когато се прибера в България ще му мисля-от тук наизуст говоря.
ЗА сега лек ден от мен и нека всички сме много здрави и спокойни в очакване на ЮНСКИТЕ бонбончета.

# 593

#Crazy #Crazy #Crazy wooowww аз си мислех, че ще е около 1000 лв  newsm78
1000лв мисля,че няма като цена къде да се срещне  Rolling Eyes
По държавните болници,ако избираш екип е към 800лв.
Аз също си представях цени в порядъка на 1000-1200лв,но явно изоставам с времето  Laughing
Даже имаше на едно място,предлагаха цял апартамент само за 4000лв на ден  Shocked ,но не помня коя българска болница беше...... Луда работа!!!
Geri ATHINA,хайде честит мъж  Hug

# 594
Ще споделя но накратко за моето нормално раждане.За който се интересува раждах в държавното АГ в Стара Загора,без избор на екип или лекар.

Скрит текст:
Скрит текст:
Така и не разбрах какво е да ти изтекат водите!Един ден преди термина и с паднала от една седмица тапа вече нямах търпение бебето да излиза!Събудих се с мисълта че трябва по някакъв начин да го измъкнем от там  Laughing .Деня премина в кратки разходки (изморителни за мен),возене в кола с доста друсане и завърши със секс!Около 2,3 часа след секса започнаха и контракциите  Crazy,слаби но на равни интервали а аз с една книжка в ръката чета дали това са истинските контракции  Laughing Реших че са те и към 1 през ноща тръгнахме към Стара Загора,в 2 и нещо бях в предродилна с 2 см разкритие.Към 4 започнаха болезнените контракции(смятам се за човек със висок праг на болка и никога не съм се притеснявала или страхувала от раждане),като през това време бях сама в стаята.Идваше едно момиче вероятно обучаваща се студентка,да следи за тоновете на бебето.В 6 вече исках да умра от болка а разкритието си стоеше 2 см,ревах за упойка,виках и молих за секцио но не ми обърнаха внимание.Все още не вярвам че жените сме способни да изпитваме толкова силна болка и да оцелеем след нея!Оказа се че упойка се уговаря предварително а секцио само ако се наложи спешно.Спукаха ми водите и ми пуснаха някаква система.Така5 часа по късно започнаха напъните във всякакво положение(легнала,права,клекнала)като това се случваше пред очите на 20 души студенти!Преминахме в родилна и там се мъчих много докато накрая се появи голямото ми 4,050 кг. момченце!Шевове само вътрешни без упойка(вече не ми пукаше,всичко беше свършило).Настаниха ме в стая с 3 легла,бях сама първите 2 дни,телевизора не работеше инъче всяка сутрин се забърсваше стаята,проверяваха ми температурата и така  Grinning За мен беше кошмарно изживяване,но се радвам че минах през това защото не съм знаела колко съм силна и издръжлива до сега!Сякаш се промених от тогава,и съм готова да мина отново през това но този път задължително с ЕПИДУРАЛНА УПОЙКАААА!!!!!!!!  Grinning Grinning Grinning

# 595
Шантава Калинка, благодаря ти. Аз успях да се свържа с нея и дори ме прие извънредно за преглед. Слава богу отхвърли всички глупости, който ми бяха наговорени.

# 596
  • Пловдив
Цитат
1000лв мисля,че няма като цена къде да се срещне  Rolling Eyes
Нещата придобиват страшни измерения и все по-малка е вероятността да ем привлекат на страната на плащането.
Ако не бъркам обаче в темата на "Селена", а може би и в сайта им е публикуване, че платено естествено раждане е около 1000 лв. (900 лв.  newsm78), а секцио е  1300 лв. (1200 лв.), плащането е задължително обвързано с ангажимент на конкретен лекар, т.е. цената включва и избора. Друг начин на раждане в "Селена" и други такси не есе предлагат.
Това е, което аз съм разбрала. Дано да не подвеждам някого с недостоверна информация.

# 597
Забравих да кажа че този път съм се насочила към частна клиника и цените варират около 500 лв за нормално раждане + 200 лв. за упойка или 1000 лв. секциото.Това за Стара Загора като може да се разчита на страхотни специалисти.Незнам ако бях в София дали щях да отделя толкова много пари за нормално ако е така както казвате!

# 598
desita_89, за НиаМед ли става въпрос?
Geri ATHINA, честит ти мъж! Ще ти сложа щъркелче след малко  Hug.
И на мен ми е много интересно да чета разкази за раждане, особено когато нямат страхотии  Mr. Green.

# 599
Емили със сигурност ще раждам при доктора, даже съм го предупредила да не излиза отпуска. А вие, които сте при него гледайте да не ни съвпаднат дните за раждане Joy, че да може да ни обърне нужното внимание Joy Joy Joy
Копирам си поста с раждането от другата отчетна.
Скрит текст:
На 2.11.12 бях на преглед. Бебка-3,500 по ехограф, но няма намерение да излиза, поне според мен. Според доки- до 2 дни ще е на бял свят. След прегледа направих мноооого дълга разходка, и усещах че нещо става с мен. Пътувах за Добрич. На 3.11. майка ми имаше рожден ден. Станах сутринта към 8.26ч започнаха да ми изтичат по малко водите.Направих закуска, подредих малко, пихме чай със сестра ми и реших да звънна на доки към 11ч. Каза ми да отида да ме прегледа. Тръгнахме за Варна. Видя ме към 12.30ч.- най-вероятно тапата е паднала и водите ми изтичат, но имам още доста, така че ме прати вкъщи да чакам болки и към 17ч да му звънна. След като се прибрах започнаха леки контракции на 1 час. За мен лично не бяха болезнени. Появяваха се на 7 мин, на 3 мин, после отшумяваха и пак. Но болка нямах, поне не такава каквата очаквах. При цикъл ме боли повече... BlushКъм 17ч влязах в банята, пооправих се и доки ме звънна. Казах му че водите продължават да си текат, но болки нямам. Извика ме в болницата за приемане. В 18 и 30 някъде ме приеха. Каза,че водите са намалели...В 19.30 ми сложиха окситоцин. Доки настояваше за болкоуспокояващи, но аз не исках. Започнаха болките, нищо особено, важното е да се диша правилно, ако започнех да викам започваше и болката. През цялото време си говорихме с доки и аз докато го видя и се усмихвах, а той казваше щом се смееш, няма да раждаш още.Започнах да изтръпвам цялата, разкритието ми от 4 см за около 20тина мин стана 8.  Замислих се дали ще се справя, дали всичко ще е наред с мен и моята бебка... В този момент мислих само дали всичко ще протече нормално. И се радвам, че лекарят който избрах беше през цялото време до мен и ме надъхваше. Той беше моята упора в този момент. Догади ми се... повърнах.И веднага трябваше да стигна до магарето. Мислих че трябва да очаквам още болка, да се засилва, а то се оказа че болките свършили, сега трябвало да напъвам само Flutter Толкова бързо и леко отшумяха... Е не казвам, че въобще не боляха, но това е болка от радост, трябва да видиш и усетиш мъката ...
Към 21ч бях на магарето, но нямах много сила да напъвам. Тук грешката ми беше,че виках когато напъвам,но ...нямах сили, цялата треперих.Доки стоеше до мен и ме подкрепяше, не искаше да ме режат, понеже съм имала идеални показатели за нормално раждане без шевове. Е да , ама малката почна да ме разкъсва и ме отрязаха. Усетих разреза, не беше приятно. И така в 21.30ч проплака Магдалена. Сложиха ми я на корема, беше черна цялата , без верникс, имаше оплетена пъпна връв, но слава богу всичко мина успешно.Мерките и бяха 3,350, 50 см. Доки позна-има няма 150 грама Smile Плацентарния период мина за около 5 мин, не повече. Плацентата ми била малка, нензам какво значи. Започна шиенето, общо взето доста неприятно усещане, пък и краката ми трепереха и  това затрудняваше работата на доки. Имах 4 шева, достатъчно болезнени. На следващия ден не можех да стоя седнала от шевовете. Болката при контракциите не беше силна, беше по-скоро приятна, напъните бяха малко зор, понеже усещах как е на косъм да излезе малката, а аз нямам сили да я изкарам, та се наложи доки да скочи на корема ми. Но шевпвете- е това бе най- неприятната част за мен. Другите мами се оплакваха от контракции, а аз от това че не мога да седна... Прекарахме тежка жълтеница в болницата, понеже не са съвместими кръвните ни групи , та на 7мия ден ни изписаха.И така родих Магдалена на РД на майка си, а ни изписаха на РД на сестра ми. А доки ми викаше чакай да стане 00.01ч и тогава да родиш, че така цял живот ще празнувате РД на малката, а не на бабата Smile)
Благодарна съм за това, че в последния момент се реших да се доверя на д-р Славчев. Че той беше до мен и ме подкрепяше. Накара ме  да повярвам, че мога и че се справям отлично, без значение дали това е било така. Защото повярвайте ми  много е важно в този момент да ти казват точните думи!Човек отдаден изцяло на работата си. Следеше състоянието ми. Дойде в болницата да ми махне шевовете и то към 21-22ч вечерта.
Естествено моменти ми се губят, но като цяло бих казала,че имах едно прекрасно раждане и мечтая за следващото вече.

Общи условия

Активация на акаунт