Банята - тема 22

• 89 898
  • 770
  •   1
Отговори
# 120
Ние нашия го поръчахме в Баня Стил.

И нашият ще поръчваме там. От там си взехме полимерния праг, който ще е под паравана.

# 121
Ние нашия го поръчахме в Баня Стил.

И нашият ще поръчваме там. От там си взехме полимерния праг, който ще е под паравана.

Точно! И нашият праг е от там Simple Smile

# 122
При нас таванът е скосен и сме с лунички - проблем със светлината няма. Има предвидена лампа над шкафа, но още не сме избрали.  Crazy

# 123
При нас таванът е скосен и сме с лунички - проблем със светлината няма. Има предвидена лампа над шкафа, но още не сме избрали.  Crazy

Имам тъпото чувство, че луничките ще ми светят точно в огледалото, та затова питам  Laughing

# 124
В сегашните бани сме с лунички и проблеми със светенето в самото огледало нямаме. Според мен светлината си се разпръсква, не е насочена специално към него, че да ти блести в очите.

# 125
Има лунички с насочване, т.е. въртят се. Може да се насочват надолу или настрани.

# 126
  • Sofia, Bulgaria
Наши ятаван също е скосен, но има и права част - около 60-70 см, и от там започва скосяването. Та във високия ъгъл, по продължение на стената, ММ изгради с гипсоратон и профили място, където да се вградят лунички.

# 127
Ясно, благодаря ви много за инфото  Grinning

# 128
  • Сф
Въпрос пак  ooooh! Днес почнаха да правят банята и се оказа, че стените са още по-криви от колкото очаквахме. Искат да слагат влагоустойчив гипсокартон. Аз съм против, тъй като ще се слага точно там, където ще е душа и ме е страх да не пропусне. Основателни ли са притесненията ми?
Как иначе можем да изправим отклонение в стените от 7-8см?

# 129
с нормална мазилка, ама им е по-лесно с гипсокартон, защото е прав и се работи лесно и е скъпо, ей затова Peace

# 130
  • sofia
Как иначе можем да изправим отклонение в стените от 7-8см?
С ново измазване и изправяне на цялата стена. Това е огромно отклонение, сигурно е зидано криво.
Изправянето с гипсокартон е най-бързият, евтин и лесен начин.

sisitons, доста е трудно изправянето с мазилка и ако изобщо намерят кой да го направи, то цената ще е доста висока (за труда). Пък и тия 7-8 см.....това е почти цяла единична тухла.

# 131
Аз не се изразих правилно, искам да кажа, че с гипсокартон си вземат пари майсторите за поставянето му, а на самите тях им е лесно да работят с него. И не е много евтино да го сложат, на нас ни бяха казали за стаите де едни цени, първо за слагане , после за шпакловане, после за боята ooooh!. Но не беше скоро де и ММ каза, не, просто ще шпакловате, ако не, айде има и други майстори Peace. Мога да кажа за тавана в банята у нас, сложихме гипсокартон уж водоустойчив, за баня ала, бала и като се получи един теч и всичко стана на юфка и нов таван , ужас беше. Въобще не вярвайте на влагоустойчив гипсокартон, за мен няма такъв.

# 132
  • sofia
E, под водоустойчив разбирайте с по-плътна хартия. То е гипсов лист покрит с хартия.
Като има теч и мазилката почва да се лющи, просто трябва по-стабилно да се напои.
Иначе, определено мазилка и по-добрия вариант.

# 133
Определено е възможно с мазилка да се изправят - нашата също беше крива, майсторът въобще не предложи гипскартон - забърка мазилка и го оправиха. Но мисля, че не е било чак толкова много отклонението. Ние сме с гипскартон на тавана, но боядисахме с боя за мокри помещения, уж щяло да е ОК.

# 134
  • Сф
Офф, довечера ще се разправям. Сърцето ми се сви. Уж майсторът е приятел на ММ, ама от такива приятели най-много да те е страх.  Confused

Общи условия

Активация на акаунт