Банята - тема 22

• 89 132
  • 770
  •   1
Отговори
# 330
Rallichka при нас струва около 25000 евро с материалите. Ужасни са немците и да не говорим колко са неточни в работата си.

Само смяната на тръбите струваше 4 хиляди евро. Демонтажа на плочки и малкото мазилка струва 1000 , само лепенето на плочки е от 30 евро на кв.м. , мазилката отзад, хидроизолация и пр. са отделно .

Малее, то по-добре да извикате един майстор от България, с квартира и храна за половин месец ще ви излезе в пъти по-евтино.

# 331
Здравейте - идвам в темата с въпрос за хубав моноблок, нещо здраво и с хубави струйници, да облива тоалетната чиния от всички страни? Накратко имам моноблок на Видима заварен на 6-7 г., снощи ми се счупу поплавъка в ръцете докато се опитвам да го наместя да затваря  #Cussing out - днес монтирах трети подред поплавък. Писна ми, отделно има само една основна струя отпред посредата и до там. Болтовете, които държат казанчето са много корозирали и всеки момент може да падне - трагедия.
Да влажно е в банята, аа се очаква да е предвидено. Знам, че не са вечни.
Още един въпрос колко време би отнел ремонт на баня 2,5кв.м. ? Тръбите са сменени, пакета е играден с ревизия. Това отпада на първо четене. Замислям се кардинално решение, след като махнах и една отлепена плочка на пода и установих, че новите плочки са редени над старите. А бе банята е с много кусури макар и ремонтирана преди 7г.

# 332
Сваляй всичко и наново, нека да видят всичко как е направено, ние така видяхме три ката плочки, като махнахме вратата. ММ така се ядоса и каза , тая няма да я бъде, къртете всичко, на сифона се оказа, че нямаме У коляно и то си мирише, ами ако не бяхме го видели, така ще си смърди. Нашата баня за работа ни взеха 1000лв , но е голяма. Под 1000лв няма да минете. Поне 10 дни ще са нужни, то трябва и технологично време да съхне, а иначе на Видима са най-добрите моноблокове на по-поносими цени, то има и други по 10000 лв гледах че са Crazy. Та такива ми ти неща, ако имаш сто вида плочки отдолу зарежи.....

# 333
Rallichka при нас струва около 25000 евро с материалите. Ужасни са немците и да не говорим колко са неточни в работата си.

Само смяната на тръбите струваше 4 хиляди евро. Демонтажа на плочки и малкото мазилка струва 1000 , само лепенето на плочки е от 30 евро на кв.м. , мазилката отзад, хидроизолация и пр. са отделно .

Малее, то по-добре да извикате един майстор от България, с квартира и храна за половин месец ще ви излезе в пъти по-евтино.

нямаш представа какво е бюрокрация!

# 334
  • Сф
Някой има ли впечатления от смесители на Paffoni. Италиански са и имат някаква промоция- смесител за мивка+ смесител за вана с долен чучур + слушалка за 318лв.

# 335
Някой има ли впечатления от смесители на Paffoni. Италиански са и имат някаква промоция- смесител за мивка+ смесител за вана с долен чучур + слушалка за 318лв.

За толкова можеш да си вземеш Grohe и да си спокойна. Лично мнение.  Grinning

http://baniastil.com/%D1%81%D0%BC%D0%B5%D1%81%D0%B8%D1%82%D0%B5% … 2831%29-3403.html

# 336
Някой с мнение за моноблок на Идеал Стандарт и ROCA. За сега се борим да залепим падналата плочка, първи опит неуспешен - не хвана лепилото, но и правихме отчаян опит да я опаковаме докато се къпем, знам, че така не се прави, но нямахме вариант снощи.. Днес втори суха баня, сушихме основата допълнително. След 24 часа ще слагаме фуга, което значи къпане в неделя  #Cussing out

# 337
+1 за Grohe, нищо общо с повечето други смесители на що - годе поносими цени.
След 8 години употреба не са мръднали.

# 338
Рока е скъпа марка добра Peace. Идеал стандарт, средна работа, Видима са по-добри от тях. Бих заложила на Рока.

# 339
  • София
Някой с мнение за моноблок на Идеал Стандарт и ROCA. За сега се борим да залепим падналата плочка, първи опит неуспешен - не хвана лепилото, но и правихме отчаян опит да я опаковаме докато се къпем, знам, че така не се прави, но нямахме вариант снощи.. Днес втори суха баня, сушихме основата допълнително. След 24 часа ще слагаме фуга, което значи къпане в неделя  #Cussing out
Можете и днес да фугирате.

# 340
  • у дома

има промоции на Grohe за подобни пари. Grohe си е Grohe, при тях няма ниско качество!

Скрит текст:

# 341
  • Сф
Мерси за включилите се.
Май ще се спрем на нещо по-бюджетно, а по-нататък ще вземем Грое

# 342
На Терафлекс-а пише фугиране след 24 часа, а колко след фугирането може да се ползва банята. Плочката е близо до сифона, трета се пада в колоната срещу него?
Кошмарно е, ако правим банята на ново трябва да отидем на хотел. Не виждам друг начин. Няма да е сега определено.
Сегашния поплавък на моноблока се оказа нов на Видима, нов продукт от няколко месеца и за сега е добре, но пак няма 1/2 казанче - това не работи, изсипва цялата налична вода.
Моноблока ще го сменим, поне ще е за няколко часа, докато детето е на градина. Последен етаж сме, нямам спънки с съседи за щастие.

# 343
  • Берлин
Момичета, спешен въпрос - как се казва онова нещо, което се слага в тоалетната  на стената, ползва се за измиване на дупета /с шлаух и слушалка малка/ ? Искам  да довърша бюджета и да намеря цени в нета, но не знам под какво име да го търся  newsm78
Благодаря

# 344

Общи условия

Активация на акаунт