Банята - тема 22

• 89 143
  • 770
  •   1
Отговори
# 300
Мистър Мускул Шайн за душ Peace.
Отделно това, което аз правя е, че след баня за бързо минавам с силиконово перо за чистене на стъкла, отнема ми по малко от 30 сек, но ми спестява часове чистене.

# 301
Здравейте! Има ли някой матови плочки в банята - дали побеляват повече от варовика, отколкото гланцовите? Много ни е варовита водата. Благодаря предварително!

# 302
  • у дома
Скрит текст:
Diddkata в крайна сметка купихме от М. Бриколаж китайски термостатичен с 2 г. гаранция и душ такъв като ибейския . Като цена излезе излезе същата работа , но поне са с гаранция ,а и термостата има чучурче.
Този от ибей също е китайски.

Проекта от Баня стил ми го пратиха .....Явно очакванията са ми били завишени ..... Хатесва ми само стента с душа ,ВС и мивката , то тях аз си ги бях нарисувала да са така !
Останалите стени изглеждат ....скучни и ейтака колкото да има нещо наредено , даже черните не са ги включили . Другата седмица ще ходим да преправяме .
Скрит текст:

За мен комбинацията от вертикални и хоризонтални шарки хич не стои добре.  Thinking
Ние сега сме в ремонт, банята е готова, остава да се монтират интериорните врати, както и довършителни неща по стени и таван в коридорите. Първоначалния проект ЦЪК, който ми предложиха хич не ми хареса, най-вероятно защото не си го бях представяла така и също ми се стори скучен  Laughing  Затова взех и начертах шарките така както ги искам и когато видях втория проект по моя вариант ЦЪК, вече знаех как ще изглежда банята  Simple Smile ето какво се получи Новата баня Flutter
Много държах на душ-кабина, за разлика от мъж ми. Мокренето на цялата баня дори само, за да си измиеш краката, да не говорим при къпане какво се получаваше, просто ми идваше в повече... колко пъти съм се подхлъзвала на мокрия под, не е истина. Но и двамата с половинката бяхме на едно мнение, че щом ще е душ-кабина, ще бъде без корито и достатъчно голяма, за да е комфортно при къпане. Размера е 90см на 110см. и категорично мога да кажа, че не е тясно и е много удобно!  Peace Мъж ми също остана доволен от крайния резултат.  Laughing  Шкафа под мивката и колоната ни ги направиха по наши размери, страшно съм доволна. (харесахме си мивка и си я купихме отделно, после по нея ни направиха шкаф). Душ кабината също ни е по поръчка, съобразена с размерите които искам.

# 303
Ние поръчахме стъкло за ваната тип коприна, което да отделя душ пространството.  Уверяват ни, че по него не се задържа вода. Някой има ли такова?

Последна редакция: нд, 15 мар 2015, 22:11 от Mary_Angel

# 304
  • у дома
Скрит текст:
Бюти, знам, че всеки има собствен вкус, но и аз съм на мнението на Кикамора  Blush А и ако наистина сте решили категорично това да е цветът, поне те съветвам да се ограничиш с "раздвижването" и другия цвят  Confused Така подредени, единичните плочки лично на мен ми изглеждат цопнати ей така, без никаква мисъл. Аз не харесвам подобно "раздвижване", но вас ако ви кефи, проблем няма. То е важно какво ви харесва на вас , защото все пак вие сте тези, които по няколко пъти на ден ще я гледате. Но понеже питаш за мнения, изказвам и моето  Wink
При нас разположението е идентично, но на обратно - вдясно от вратата ще е параванът. И сега за него да ви питам - един познат ни даде чудесна оферта за статичен параван, но проблемът е, че предлага само тип "прозорец" - в смисъл - и отстрани стъклото е обримчено с дограма, и отгоре - т.е. не е само стъкло, стъпило на прагчето, а е все едно голям прозорец, тупнат там  Confused
Нещо подобно като изглед, предполагам:

Все пак още веднъж ще се срещнем с него, ще дойде да види разположението и ще мислим още. А за цвета какво мислите - вратата на банята, както и прозорецът, са кафеви - и параванът ли да е с такава рамка, или и бял става  newsm78

мисля си, че спокойно могат да ви изработят параван без тази рамка. ето такъв да речем
ЦЪК

# 305
на мен зеленките плочки ми харесват , само вратата ви е кафява. Няма ли начин да я боядисат бяла? Или да сложат бяла.
Аз да кажа опит след скорошен реонт на баня. Трябва да снимам още не съм, но преди имахме бежово-розови плочки с тук-там едни цветенца и бежови вана, мивка и тоалетна ... добре беше, но стари и ги сменихме с белички с мраморни нишки бежовко и кафяви на земята. бордюрчетата също в кафяви цветове . Стана много ладко, само сложихме вана, тоалетна и мивка бели ...
Е в сравнение с преди много повече се цапат  Sad
Следващ ремонт ще слагаме цветни. Има различни цветове, само не бели  Peace

# 306
  • Под Сините камъни
Скрит текст:
Скрит текст:
Diddkata в крайна сметка купихме от М. Бриколаж китайски термостатичен с 2 г. гаранция и душ такъв като ибейския . Като цена излезе излезе същата работа , но поне са с гаранция ,а и термостата има чучурче.
Този от ибей също е китайски.

Проекта от Баня стил ми го пратиха .....Явно очакванията са ми били завишени ..... Хатесва ми само стента с душа ,ВС и мивката , то тях аз си ги бях нарисувала да са така !
Останалите стени изглеждат ....скучни и ейтака колкото да има нещо наредено , даже черните не са ги включили . Другата седмица ще ходим да преправяме .
Скрит текст:

За мен комбинацията от вертикални и хоризонтални шарки хич не стои добре.  Thinking
Ние сега сме в ремонт, банята е готова, остава да се монтират интериорните врати, както и довършителни неща по стени и таван в коридорите. Първоначалния проект ЦЪК, който ми предложиха хич не ми хареса, най-вероятно защото не си го бях представяла така и също ми се стори скучен  Laughing  Затова взех и начертах шарките така както ги искам и когато видях втория проект по моя вариант ЦЪК, вече знаех как ще изглежда банята  Simple Smile ето какво се получи Новата баня Flutter
Много държах на душ-кабина, за разлика от мъж ми. Мокренето на цялата баня дори само, за да си измиеш краката, да не говорим при къпане какво се получаваше, просто ми идваше в повече... колко пъти съм се подхлъзвала на мокрия под, не е истина. Но и двамата с половинката бяхме на едно мнение, че щом ще е душ-кабина, ще бъде без корито и достатъчно голяма, за да е комфортно при къпане. Размера е 90см на 110см. и категорично мога да кажа, че не е тясно и е много удобно!  Peace Мъж ми също остана доволен от крайния резултат.  Laughing  Шкафа под мивката и колоната ни ги направиха по наши размери, страшно съм доволна. (харесахме си мивка и си я купихме отделно, после по нея ни направиха шкаф). Душ кабината също ни е по поръчка, съобразена с размерите които искам.
Готина баня със здраве да си я ползвате.Само едно въпросче,ако може координати на производителя на душ кабината.И каква цена ви излезе 

# 307
Здравейте,момичета!Предстои ми цялостен ремонт на баня и кухня и козметичен на останалите помещения.Вчера ми направиха майстори офетра за банята ,която включва :премахване на стари плочки,гипсокартон,таван,монтиране на санитария,редене на плочки,цялостно ВИК ,подмазване около новите прозорци и врата за 4000 лв само труд.Банята е с размери 1,70 на 3,00 височина на помещенито 2,30.Какво мислите за тази цена?

# 308
Тези дни ще ходим да видим как ще разместваме. Ще искам и с хоризонтални и с вертикални да видя как ще е, без да ги смесват . Аз като гледам и проектите тук ,един не видях така претупан като нашия ....
Врата е ПВЦ бяла с огледало , такава преграда на душовото пространство няма, казах им да сложат само праг там да се вижда ,че е отделено . Шкафа и огледало също не са такива ..
Реалните плочки много си ги харесвам ,но така на проекта изобщо .... То и затова сега се разколебах между тях и тези който първоначално харесах .
Та като ходим ще искам и с другия модел плочки ,който харесахме да направим проект.
Скрит текст:

# 309
midlen много ще ми са интересни отговорите на темата, аз после мога да се включа с цените в Германия за същата баня и за същите работи  Peace  Само ако има интерес .

# 310
blueeye®, честита баня   bouquet със здраве да си я ползвате!

За моя параван - и моето желание е да е без дограма, но майсторът по принцип се занимава предимно с дограма и явно това прави, ще му покажа разни снимки да видим дали ще се разберем.

Някой пита за матовите плочки - аз заложих на такива, но все още не са опръскани от вода, та не мога да дам отзиви, но ги чистих веднъж, от прах - много лесно се чистят. Според мен е важно при варовита вода шарката да е тип "меланж" - т.е. да не е един определен цвят, тогава може би ще се забелязва варовикът без значение дали е гланц или мат  newsm78. Нашите са тези:
Скрит текст:

midlen, на мен ми се струва много тази сума  Confused Не ви ли дадоха разбивка по пера - за това толкова, за онова - толкова? Тук при нас плочки се лепят на 15 лв/кв, за санитарията знам 150-200 лв - за мивка, душ, тоалетна чиния. Къртенето нямам идея колко е, но пак едва ли ще е повече, отколкото лепенето  Shocked. Та по-скоро сподели отделните разценки, ако знаеш  Wink

Лято, има интерес, аз винаги обичам да сравнявам цени  Mr. Green

# 311
  blueeye®  супер е станало  и най вече както си сиго представяла  Peace
За цени на майстори не мога да се вкюча адекватно, нашия е семеен приятел на сестра ми и ни взима дооооста по- малко .

# 312
Раличка,всъщност офертата ,която ми дадоха я цитирах дословно  Simple Smileне са ми дали разбивка,но за кухнята пишеше демонтаж на плочки(аз няма да ги ползвам и разбирам къртене  Laughing) 10 лв на квадрат ..

# 313
Rallichka при нас струва около 25000 евро с материалите. Ужасни са немците и да не говорим колко са неточни в работата си.

Само смяната на тръбите струваше 4 хиляди евро. Демонтажа на плочки и малкото мазилка струва 1000 , само лепенето на плочки е от 30 евро на кв.м. , мазилката отзад, хидроизолация и пр. са отделно .

Нямам я цялата сума с разбивка , само някои неща са отделно, но 1500 евро е вграждането на ваната  Twisted Evil

За закачане на щангата за завесата и две шкафчета и слагане на отточната тръба на мивката отдолу (сифончето с една метална тръбичка ) пише 560 евро    Twisted Evil

После да не се чуди човек защо съм в такава паника да не се налага да се кърти за някоя тръба .

Направо ви завиждам  Wink

# 314
Лято, очаквах да е доста по-скъпо, предвид стандарта, естествено, но това надмина очакванията ми. Освен да се научим с ММ да вграждаме вани в Германия, под пари ще останем   Joy

мидлен, аз бих настоявала за по-подробна оферта, и ще събера поне още две такива, за да сравня цените  Peace
Нашите баня и тоалетна излезнаха около 2100-2200 лв. - материали + труд. Банята е 5 кв.м., тоалетната - 2.  bowuu

Общи условия

Активация на акаунт