Какво ще се случи в Гърция, респективно в ЕС?

• 240 926
  • 8 660
  •   1
Отговори
# 7 050
  • София
Какво се потресаваш? Бойко им е дал картбланш да правят с нас каквото си поискат, нима те учудва? Всъщност дали и го питат-те нареждат, той изпълнява.
Peace За Меркел, Бойко дава мило и драго.

Даваше. Wink Напоследък го гледам много се гушка с Камерън. Бат Бойко е много бат'. Знае той накъде духа вятъра (това е последният мандат на Госпожа Меркел, бас слагам), не го подценявайте. Докато чака да види кой ще е нейният заместник, потроши кокалите на бат Камерън от прегръдки . Mr. Green

Той заяви позиция, че по принцип не сме съгласни.

# 7 051
Момичета и момчета (ако има такива извън Татко Мецан).
Много плюем гръцкия народ, че не реагирал правилно в точния момент.
Ами ние как реагираме, когато ни ИЗИСКВАТ да плащаме нещо, което не ни е работа?
Нашите лидери шушумиги си мълчат като на...ни, но за мене е почти сигурно, че ще сме барабар с мъжете. Вероятно изчакват какво ще решат "батковците" и според това...

От ЕК обещали специални гаранции за Англия, и те били почти вече убедени.
Ами другите? За тях специални гаранции?

Сега ни коткат от ЕК с потупване по рамото по въпроса със съдебната реформа. То нали това нищо не струва...

# 7 052
(това е последният мандат на Госпожа Меркел, бас слагам)

Само ако няма да кандидатира повече.

# 7 053
(това е последният мандат на Госпожа Меркел, бас слагам),

Напълно съм съгласен. Лошото е, че не се очертава фигура в Германия, която да я замести. Няма лидери, няма!

Да се повторя, но такива, като Рейгън и Тачър. И пак не беше случайно, че въпросните лидери са англо-саксонски. Германски лидери от този калибър е нямало и по скромното ми мнение, няма и да има.
Не ми казвайте за Хелмут Кол. Ситуацията беше такава, но Кол не би бил никога от този мащаб, ако го нямаше Горбачов. Лидерът всъщност беше Горбачов.

Казаното за Кол важи и за Митеран.

А като казвам Горбачов, не значи, че симпатизирам на руснаците. Ами те не случайно го мразят. Горбачов беше лидер от световен мащаб, въпреки руснаците и цяло чудо как се появи в такава страна.

Но, явлението Горбачов беше следствие от наличието на лидери като Рейгън и Тачър. Не Митеран, не Кол - те просто бяха лидери в този момент, а истинските лидери бяха англо-саксонците.

Това е.

# 7 054
за мене е почти сигурно, че ще сме барабар с мъжете.
Разбира се. И аз мисля така.

# 7 055
Хелимуд, когато се е насъбрало всенародно недоволство, то трябва да избие някъде, това беше совалката за СИРИЗА. Следващите 5 месеца цирк, хората стояха и гледаха, какво друго да направят? Референдумът беше  вот на доверие за кабинета, мерките от преди него нямаше да минат в никакъв случай и Ципрас зави в тази посока, хората пак нямаха много избор, ДА или Не, всеки си го разчете както го разбра за себе си.
 Според мен Варуфакис беше действащото колело, мисля че е имал планове за Гърция извн ЕЗ, но Ципрас го хвана шубето или някой го натисна да кротува и завъртя на 180 градуса.
 Съгласна съм с Мецан, трябваше да я оставят да излезе , сегашните договорки не са гаранция, че скоро пак няма да е в същото положение, само че европейския данъкоплатец ще е натоварен и оправдано недоволен. Тук, обаче не виня Гърция, а европейските управляващи, те ще отнесат гнева.
 Мама Нана, съгласна съм с теб!

Сапфир, кой ни пита нас? Утре ще чуеш някое прочувствено интервю от Бойко, как сме част от европейското семейство и дрън дрън.

# 7 056
Германия иска гаранция за новия заем.
EU Sources: Germany wants collateral for 7 bn € EFSM credit for #Greece. Future greek EU-budget as collateral. @jandams @MartinGreive

Какъв е този гръцки бюджет в ЕС? Това гръцките вноски ли са? Или парите, които са предвидени за Гърция в бюджета на ЕС? Thinking

Гаранция искали също от Ирландия и Белгия.

# 7 057
за мене е почти сигурно, че ще сме барабар с мъжете.
Разбира се. И аз мисля така.
То едва ли някой мисли обратното.
Какво се получава, народът /ние в случая, колкото и нескромно да е/ не е съгласен и то обосновано, но мълчим, защото знаем, че и да скачаме и да не скачаме, политиците ще направят това, което решат /или това, което се изисква от по високо стоящи места/. През годините така добре са ни възпитали, че повече няма накъде. Гърците се опитаха да се "поглезят", да "тропнат с краче", но бързо, бързо ги поставиха на мястото им.

# 7 058
Хелимуд, когато се е насъбрало всенародно недоволство, то трябва да избие някъде

Сапфир, кой ни пита нас? Утре ще чуеш някое прочувствено интервю от Бойко, как сме част от европейското семейство и дрън дрън.

Ще видим - той е хитър селянин, сега се е снишил и изчаква и после - по вятъра.

Какво недоволство, Зои! Недоволство, че ти вземат неправомерно получавани от тебе блага, които нито си заслужил, нито си заработил, нито ти се полагат! И които НЯКОЙ другаде трябва да заработи вместо тебе! Хайде, холан!

То е ясно, че като си малък, ще те навеждат. Въпросът е да изтъргуваш това възможно най-скъпо. А истината е, че ние системно доста евтино се продаваме. Поне се утешавам с мисълта, че се продаваме на правилните купувачи.

# 7 059
Изключително много симпатизирам на Зои в темата. Всички сме й опоненти, но тя разумно и аргументирано излага гледната си точка, без да се конфронтира и без да използва остър език.
Напълно може човек да я разбере. Склонен съм да вярвам, че това е позицията на повечето от обикновените гърци, които наистина не са знаели и не са могли да предполагат за сметка на какво е високият им стандарт.
Тя пише за нещата, които вълнуват редовия грък и тези въпроси и дилеми какво и как ще се случва вълнуват обикновените хора в Гърция. На тях им идва като гръм от ясно небе какво се случва, както беше и за мнозинството българи през 1997. Съвсем разумно и балансирано казва, какво всъщност би й и се искало и не можем да отречем, че до голяма степен е права.

За съжаление, няма да се случи, тъй като реалностите в света са жестоки. Ние, поне интелигентната част от българското общество, научихме урока си. Доказателство за това са и мненията в темата, на хора, стоящи здраво на краката си, наясно с финансовите и политическите реалности, интелигентни, информирани, борещи се за стандарта си. Предстои им и на гърците да минат през това, много ще е болезнено, но очевидно друг начин няма.

Симпатизирам много на Зои и на мненията й тук заради изключително диалогичния и културен тон, заради интелитентността и мислъта в тях, но животът е гаден и няма да се случи както тя го иска - разочарование е, ама не беше ли разочарование и за нас, дето скачахме по площадите и вярвахме, че само да свалим режима и всичко ще се оправи?

Оправя се, да, вече се оправя - ама минаха 25 години и тръгваме от най-ниската точка. За гърците ще е болезнено, защото тръгват от висока точка, а сега ще паднат от високо, което най-много боли. Но  това е реалността.

# 7 060
Бойко да вземе пример от САЩ и Гърция за огромен външен дълг. Така си живеят хората на гърба на другите.

# 7 061
Татко Мецане, ти си голям оптимист Wink
Човек не се променя, освен ако не бъде разтърсен из основи.
По всичко личи обаче, че това няма да се случи в Гърция.
Каквито и мерки да им налагат, те са абсолютно козметични и няма да намалят съществено жизнения стандарт.
Така че аз не очаквам някакво сериозно отрезвяване и превъзпитание. Дори и да имат лек уплах в момента, всичко ще се забрави, щом потекат отново парите.
Очаквам същата история да се повтори след не повече от година-две. И тогава вече не знам с какви очи ще искат лидерите в страните-кредиторки поредния спасителен транш от своите избиратели. Тия хора наистина си играят с огъня.

Защо, за Бога, трябва сега целият ЕС да се разправя с належащите плащания на Гърция? Като те в действителност разполагат с огромни имуществени активи? Това нормално отношение ли е към длъжник?

Последна редакция: ср, 15 юли 2015, 20:32 от Анонимен

# 7 062
Е как няма да я спасяват. Току виж Ципрус пак се допитал до Кремъл.

# 7 063
Какво недоволство, Зои! Недоволство, че ти вземат неправомерно получавани от тебе блага, които нито си заслужил, нито си заработил, нито ти се полагат! И които НЯКОЙ другаде трябва да заработи вместо тебе! Хайде, холан!

Недоволство, че са ти взели неправомерно получаваните от теб блага, като същевременно продължават да ти дават още заеми и правят всичко възможно да не можеш да ги върнеш. Така че, разбира се, ако приемат трета спасителна програма, положението след три години ще е точно също като сега. Както сега е същото, както през 2010 и 2012 година.

# 7 064
толкова -  тия 85-6 млрд са за 3 години - 2018 ще е същото ,
 разбира се , знаем , че те не са виновни ,
виновни са ония , които им ги дават !!

Общи условия

Активация на акаунт