Какво ще се случи в Гърция, респективно в ЕС?

• 240 942
  • 8 660
  •   2
Отговори
# 7 140
Определено не сме толкова различни, балканци сме си. Трябва да ти призная, че в Турция се чувствах много повече у дома си, отколкото в Англия например:) а пък за манджите им да не говоря - абсолютно българска кухня, само че много вкусно приготвена. Да не ви беше високомерието, като братя щяхме да ви чувстваме. Ама това, че сме нямали гащи - не е вярно, че не е повод за обобщаване, защото отношението на повечето гърци наистина е такова. Ами каквото повикало, такова се и обадило - българска поговорка.

# 7 141
Я малко офф, докато чакаме гласуването Simple Smile  Кажи ми масата българи с какво отношение са към гърците? Не е ли същото? Не могат ли и те да ти отговорят със същата поговорка? Само те ли не ни харесват? Всъщност нас кой ни харесва? С кой сме дружки?

# 7 142
Нищо подобно не съм казвал никога. Казвал съм само, че в международната политика и в международните финанси много могат да се учат от страни като Великобритания например. Ами че цялата история го показва.

Каквото и да пишеш обаче, Мария, любимата ти Русия е наистина и винаги е била страна от третия свят. Може само да оближе подметките на германците;)

Ахам, империята над, която слънцето никога не залязва.

# 7 143
Само те ли не ни харесват? Всъщност нас кой ни харесва? С кой сме дружки?

Нациите няма да ставаме гаджета, да се вземаме, че да се харесваме и не харесваме по начина, по който го казваш. Не си права. Ние високомерно отношение към гърците нямаме, а и към никого нямаме.

Не съм забелязал у германците например такова отношение към нас, поне такива приказки не съм чувал. Те съдят за човека по самия човек, а не по това към кой народ принадлежи. За нас като национална черта пък въобще да не говорим - ние прекалено даже уважаме други нации и сме нихилисти и безпощадни към собствената си.

Кой ни бил харесвал?!? Постът ти съдържа внушение, че едва ли не всички ни мразят и всички ни считат за прошляци. Ами не, не е така - виж гърците да, те ни считат за прошляци наистина. Затова е това отношение в темата от наша страна! Такова нещо няма при другите нации, включително и балканските.

Турците, да ти кажа, много ни се радват - няколко пъти съм бил в Турция. Комшу, комшу и т.н. и по никакъв начин не усетих дори и за момент да се имат за нещо повече от нас. Турция е и огромна страна, и там хора всякакви - ама дискриминация по отношение на това, че сме българи, никога и за секунда не усетих. Докато при гърците - не ти го казват в очите, защото искат да ти вземат парите - обаче високомерието и това, че за тях сме по-низша категория хора - се усещаше-

И аз гръцки не знам, но вярвам на хора, които са работили там - че гърците питали имили ли сме асансьори тук, имали ли сме електричество?!? Уот дъ фак?! Нито германците, много по-развити от гърците, нито англичаните, не са се съмнявали някога дали сме имали електричество!!!

И - електрически трамваи в София има от 1901 година, много преди гърците изобщо и да са сънували такова нещо.

# 7 144
Мецане, стига с тези приятели и мнения от тях и мои приятели в Англия са ги питали имаме ли перални?! От къде идва това, от общата вменявана нагласа. Когато отидеш и усетиш високомерието върху гърба си тогава ми говори! Има хора и хора, сто пъти ти го казвам. Влез в темата за почивка в Гърция, от много високомерие ли хората повтарят година след година? Гъркът е не по-малко търговец от турчина, ще се погрижи за теб и твоя комфорт, зад това заставам твърдо. Ако грък не е идвал в Бя и е виждал само наши цигани, кажи ми какво би му било общото мнение? А с нашите циганьори по Европа, не се ли направихме за срам? Не са ни виновни гърците, че жени покрай границата се продават на пенсионери за 20 лв., другаде търси вината!
 Питам те с коя държава сме в близки отношения, защото аз не знам такава. На Балканите винаги е вряло и кипяло, ама ние как с никой комшия не се разбрахме? Нищо не вменявам, жал ми е!

# 7 145

Турците, да ти кажа, много ни се радват - няколко пъти съм бил в Турция. Комшу, комшу и т.н. и по никакъв начин не усетих дори и за момент да се имат за нещо повече от нас. Турция е и огромна страна, и там хора всякакви - ама дискриминация по отношение на това, че сме българи, никога и за секунда не усетих. Докато при гърците - не ти го казват в очите, защото искат да ти вземат парите - обаче високомерието и това, че за тях сме по-низша категория хора - се усещаше-

Абсолютно вярно.
 Турците към нас показват откритост и уважение. Самите турци са прями ,честни и великодушни хора. При тях подлост няма-не им е присъща.

Докато при гърците е точно обратното.

# 7 146
Мецане, стига с тези приятели и мнения от тях и мои приятели в Англия са ги питали имаме ли перални?! От къде идва това, от общата вменявана нагласа. Когато отидеш и усетиш високомерието върху гърба си тогава ми говори!
Останала съм с впечатление, че гръка е високомерен и горделив.

Последна редакция: чт, 16 юли 2015, 00:46 от Герри

# 7 147
Гледам дебата и много ми хареса изказването на Фофи Генимата, напълно съвпада с моето мнение. Тя отново изброи грешките на правителството, но призова за подкрепата му, като го подкани най-накрая да започне да управлява, а не да се предава на правителство от технократи, което би било катастрофално, а най-лошо би било предизвикването на нови избори. Не симпатизирам на ПАСОК, смятам че носят голяма вина за днешното състояние, но как пък масово обикновените хора не могат да видят какво натвори другарят Ципрас за има-няма 6 месеца, това не мога да го разбера.
Чакам гласуването:)
Татко Мецан и Зои, мои приятели в Гърция (техни роднини при това) са ги питали в България дали имат телевизори. Не мисля, че чуждата глупост е мерило за каквото и да било. Относно електричеството, ако се не лъжа, май продаваме на Гърция такова.

Последна редакция: чт, 16 юли 2015, 00:34 от MaryJane

# 7 148
Когато отидеш и усетиш високомерието върху гърба си тогава ми говори! Гъркът е не по-малко търговец от турчина, ще се погрижи за теб и твоя комфорт, зад това заставам твърдо

Ами не. Ходил съм в Гърция поне 5 пъти. Ами разбира се, че съм усетил високомерието им. И не е така, как се грижи турчинът и как- гъркът за комфорта ми, не може и сравнение да става /в полза на турчина/. Казвам каквото съм усетил. Гъркът гледа само да ти вземе парите, и то - повече пари, отколкото турчинът ти взема.
Ама турчинът гледаше аз да се чувствам добре, докато на гъркът не му дремеше как се чувствам, стига да плащам:) Мисля, че всеки българин, ходил на почивка и в двете страни, ще ти каже същото.

# 7 149
ггери, колко гърци познаваш? Горд народ, високомерен човек ли прави?
Мецане, съжалявам, че н си имал късмет и то цели 5 пъти! Ами след първият защо се върна? Ей я къде е Турция, нямаше да си причиняваш дискомфорт.

Mary Jane, не ги слушам, но и аз ги чакам, кога ще гласуват?

# 7 150
Ама как защо съм се върнал, аз ходих на екскурзии, не съм имал никога намерение да емигрирам в Гърция! Ходих, защото 2008 и година след това ми беше интересно след приема ни в ЕС и падането на границите. Що да не съм имал късмет, каквото си бях платил за екскурзиите, получих го. Просто гърците са си такива! Ходих два пъти и не на екскурзия, ами ей така - с колата. Съседна страна, близо е. Такова си им е отношението просто. Като си купих новия фолксваген, викам си - ей сега, с нова кола, няма да закъса по пътя, я да скивам как е в чужбина с кола - и хоп, дай до Драма и Александруполис, ей така да видим кво ще стане.Grinning

# 7 151
Агресивното Зойче (не нашето, парламентарното) се изказва и почват да гласуват.
Само дето не мога да чуя какво казва, защото моите хора спят и съм спряла звука.

# 7 152
Слагай слушалки и превеждай, че тръпнем за новини!

# 7 153
Агресивното Зойче (не нашето, парламентарното) се изказва и почват да гласуват.
Само дето не мога да чуя какво казва, защото моите хора спят и съм спряла звука.

Бла-бла казва, общо взето срещу предходните правителства, за това как всяко новородено е вече задлъжняло от първия си дъх заради тяхната политика и т.н.

# 7 154
Ако може за незнаещите,  кое е е това "агресивно Зойче"? Депутатка ли някаква?

Общи условия

Активация на акаунт