Какво ще се случи в Гърция, респективно в ЕС?

• 223 260
  • 8 660
  •   1
Отговори
# 7 560
  • Earth
Ето едно мнение : http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4887667

Преди СИРИЗА Гърция все още държеше нотариалния си акт в своята каса. Дойде СИРИЗА и го даде на Германия. Факт. Всичко друго е пържен въздух. - това е обобщеният план Б.

# 7 561
Ох, Валери Найденов, 24 часа, думи, думи и нищоказване типично за медиите.
Нищо все още не може да се каже за СИРИЗА. Като започнат, ако въобще започнат да правят приватизацията и реформите, тогава ще видим. Не е достатъчен факта, че е ляв. Той какъвто и ще да е, като няма друг избор или алтернатива, а само един единствен път, политическата му принадлежност е без значение.

# 7 562
Всъщност за Сириза и в частност за Ципрас вече може да се каже достатъчно .
За мен не подлежи на съмнение ,това че няма да се справят с приватизация и реформи .

# 7 563
  • Earth
Ох, Валери Найденов, 24 часа, думи, думи и нищоказване типично за медиите.
Нищо все още не може да се каже за СИРИЗА. Като започнат, ако въобще започнат да правят приватизацията и реформите, тогава ще видим. Не е достатъчен факта, че е ляв. Той какъвто и ще да е, като няма друг избор или алтернатива, а само един единствен път, политическата му принадлежност е без значение.

Оу, може да се каже и то много.  Ако Москва не вярва на съзи - ( тоест Anna-Bel на Валери Найденов ) да чете от извора. http://www.ekathimerini.com/199871/article/ekathimerini/business … reverse-says-iobe
Та, от извора се излива тезата - рецесията в Гърция е нагоре с 2,5 %. След като миналата година е имало спад. Безработицата е започнала да се покачва отново, след година на намаление. А цените на стоките пак започват да гледат отвисоко, след 3 ( три ) години на намаление.

Ама нищо де. Нека да почакаме да видим. Какво ще се случи с бизнеса, след фиаското с банките, след спада на туристическите резервации и т.н.

П.П.Онзи ден покрай земята е минал астероид от платина с маса 100 тона. Да не би това да е план Б?

# 7 564
  • София
Ето едно мнение : http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4887667

Преди СИРИЗА Гърция все още държеше нотариалния си акт в своята каса. Дойде СИРИЗА и го даде на Германия. Факт. Всичко друго е пържен въздух. - това е обобщеният план Б.

Явно журналистите четат тук. Wink Разбрали са метафорите. Това е добре!

# 7 565
AnetaH, то ако останат на -2,5 %, ще е дори добре. Лично аз мисля, че ще е повече. Но никой не е в състояние в момента да изчисли колко са загубите и колко ще е спадът. Дори не са в състояние да изчислят на банките загубите и колко пари ще трябват за рекапитализация. Имаше хубава статия по въпроса във ФАЦ точно за гръцките банки.

За иска срещу Варуфакис - мисля, че е нормално бизнесът в Гърция да има претенции срещу него. Но дали ще се стигне до нещо повече - съмнявам се. То и за референдума внесе някакъв адвокат иск да го обявят за незаконен, при това основателен иск, ама съдът каза, че нямало такова нещо.

За СИРИЗА и реформите - и аз мисля, че е по-вероятно да не се справят, но ми се иска да ме опровергаят.

По всичко личи, че в момента това е основният въпрос и притеснение - Меркел беше казала, че след като се договори пакета и след като мине първата оценка, и ако тя е успешна, може да се говори за някакво облекчаване на дълга с удължаване на падеж или намаляване на лихви - но дългът си остава. МВФ също смятат, че първото и най-важно условие е Гърция да направи исканите реформи.  Така че топката си е при Ципрас, тя винаги си е била в Гърция, де.

The biggest challenge to the new bailout could be Greece’s ability to deliver on reforms without a collapse in support for Tsipras’s Syriza party, which campaigned on an anti-austerity agenda, said Martin Edwards, an international-relations professor at Seton Hall University in South Orange, New Jersey.
“Tsipras is going to have to do something to shore up his support,” said Edwards, who has researched IMF lending programs. “He may be politically spent, having gone through all this brinkmanship.”

http://www.ekathimerini.com/199887/article/ekathimerini/business … wdown-with-merkel 

И всъщност най-тежката част от реформите (фермерите и пенсионната реформа) предстои да бъде подадена в парламента за гласуване - Сириза я извадиха, за да могат да започнат преговорите, но не ми се вярва да ги оставят дълго да я бавят - последно им я искаха до 8 август. Говорим само за гласуването - то дори е проблематично. За прилагането да не говорим.

Последна редакция: пт, 24 юли 2015, 11:33 от Анонимен

# 7 566
Днес по 300 евро от банкомата, от двете карти, събота и неделя още 240 евро прави 840 евро за седмицата, абе този капиталов контрол нещо много нежен ми се струва. В България колко теглят хората на седмица, без такъв newsm78

# 7 567
Колкото искат теглят!  ooooh!

840 на седмица, който има. Айде да питаме бившите ми колегите, на които цялата заплата им е толкова, колко теглят всяка седмица.

# 7 568
  • Earth
Днес по 300 евро от банкомата, от двете карти, събота и неделя още 240 евро прави 840 евро за седмицата, абе този капиталов контрол нещо много нежен ми се струва. В България колко теглят хората на седмица, без такъв newsm78
Оуи. Типично по гръцки. Като не може да се отговаря на нормални въпроси като за план Б , се задават неадекватни такива.
Аз тегля по - малко. Все пак не са ми необходими 30 евра за тол такси, за да стигна от кифися до инофита например.( краен квартал на Атина, далеч от морето и градче на около 50 км)

Последна редакция: пт, 24 юли 2015, 12:15 от AnetaH

# 7 569
Капиталовия контрол е пречка за бизнеса, не за хората като цяло.

# 7 570
Защо подскачате? Коментирам, че си е добра сума на разположение за живот, в момент на капиталов контрол? Да не ги жалят много незапознатите Simple Smile
 Коментари решавам аз, кога за какво да правя, в случая се съмнявам, че някои хора имат капацитет да ме разберат, затова пропускам коментари Laughing

# 7 571
Добра сума за този, който разполага с нея.
Много добре знаеш, Зои, младите за какви заплати работят, но се правиш на интересна. Дълбоко ме съмнява и един 25-30-годишен човек да има спестявания, освен ако не са коледни подаръци от баба му с нереално високата пенсия.

# 7 572
  • Earth
Капацитета си личи по много неща. Начин на писане,изразяване, пунктуация и т.н.
Наистина има хора, на които това им липсва. Heart Eyes

# 7 573
Така е, Мария, пречка за бизнеса, но начини за справяне със ситуацията има. До колкото разбрах международните фирмени плащания работят, работят и вътрешно фирмените, парите в брой в определен момент може да са спънка, но доколкото виждам около мен хората с бизнес се справят.
 Аз лично силно се надявам масово въвеждане на Пос устройства и излизане на повече доходи на яве, много бих желала да платя услуга по този начин, например педиатъра на детето Grinning

# 7 574
Международните точно не работят, там е проблема, защото има много внос. Вътрешнофирмените само по електронен път.

Общи условия

Активация на акаунт