Какво ще се случи в Гърция, респективно в ЕС?

• 240 302
  • 8 660
  •   1
Отговори
# 7 950
Попея, алтернативна, разплащателна система като какво ти звучи? Не е ли точно какво ще яде народа?

# 7 951
А трябва ли в този план да има какво ще яде народът или не трябва?

Не, това не е план за икономическо развитие. Това е план за въвеждане на алтернативна разплащателна система. Нищо повече и никой не твърди, че е нещо повече.

Zoi, мисля, че Попея има предвид в дългосрочен план, а не в непосредствен.

Пак бих препоръчала това интервю, всичко е обяснено много простичко. http://www.newstatesman.com/world-affairs/2015/07/yanis-varoufak … attle-save-greece

Дали Ципрас е взел правилното решение или не - няма как да знаем, във всички случаи не му е лесно.

Последна редакция: пт, 31 юли 2015, 14:43 от Vapor

# 7 952
А трябва ли в този план да има какво ще яде народът или не трябва?

Не, това не е план за икономическо развитие. Това е план за въвеждане на алтернативна разплащателна система. Нищо повече и никой не твърди, че е нещо повече.

Zoi, мисля, че Попея има предвид в дългосрочен план, а не в непосредствен.

Е това е проблемът с този план - още по-зле тогава за един управник да не помисли предварително за най-важното - какво ще яде народът - точно това обяснявам аз, че Драгасакис казва - че този въпрос, който би трябвало да е пръв или поне веднага след въпроса с разплащателната система (който е технически, но със фундаментални икономически последици), не е бил поставен пред Ципрас преди да го информират противниците за него (тоест, кредиторите). Което за мен е престъпна небрежност или още по-лошо, престъпно укриване от страна на икономчиеския екип на Ципрас. Който като премиер носи отговорност и за това, кого си избира в екипа. Което по същество казавт и в статията на катимерини.

Попея, алтернативна, разплащателна система като какво ти звучи? Не е ли точно какво ще яде народа?

Що, ти левчета ли ядеш? Или евра? Или франкове? Твърди са и миришат гадно - не стават за ядене  Mr. Green

# 7 953
Аз англичанка ли съм като разбирам английски Simple Smile

То английски всички разбираме, ама гръцки...аз знам само охи и евхаристо:)

Троцки между другото е бил голям акъл, не случайно целта на живота на Сталин е била да го убие и най-накрая успява чрез подставено лице.

# 7 954

... точно това обяснявам аз, че Драгасакис казва - че този въпрос, който би трябвало да е пръв или поне веднага след въпроса с разплащателната система (който е технически, но със фундаментални икономически последици), не е бил поставен пред Ципрас преди да го информират противниците за него (тоест, кредиторите.

Пак те питам - къде го казва?

# 7 955
Аз англичанка ли съм като разбирам английски Simple Smile

То английски всички разбираме, ама гръцки...аз знам само охи и евхаристо:)

Е, аз съм си взела мъж да го разбира Simple Smile Много ми е кадърен - пу-пу! и не си го давам  Grinning  

# 7 956
Тази вметка какво ям беше излишна, ти с листенца ли пазаруваш и се разплащаш да попитам?
Е, Мецане, сагапо не знаеш ли? Laughing

# 7 957

... точно това обяснявам аз, че Драгасакис казва - че този въпрос, който би трябвало да е пръв или поне веднага след въпроса с разплащателната система (който е технически, но със фундаментални икономически последици), не е бил поставен пред Ципрас преди да го информират противниците за него (тоест, кредиторите.

Пак те питам - къде го казва?

Ами ако е бил информиран, защо го няма в плана Б - това е най-важното от този извънреден план или поне би трябвало да бъде за един отговорен и информиран управник. Ако е бил информиран, значи е престъпно безотговорен, защото не го е включил в извънредния план, ако не е бил информиран, значи, съветниците му са престъпно-безотговорни и той като човекът, който ги избира, заедно с тях. Това казват Катимерини, това поддържам и аз и съм сигурна, че  много добре го разбираш, ама нали не ти изнася Simple Smile

# 7 958
Тази вметка какво ям беше излишна, ти с листенца ли пазаруваш и се разплащаш да попитам?
Е, Мецане, сагапо не знаеш ли? Laughing

Съвсем не е излишна, защото ако един план включва само техническия въпрос с валутата, но не и икономическите последици от нея, то той е план на лаици или на престъпници. Което казва Катимерини всъщност, и което аз поддържам. Защото важното не е толкова каква ще ти е валутата и как ще я въведеш, а какво ще яде народът след смяната на валутата. Поне за нормален управник де - ама като гледам как цялото управление на СИРИЗА се вълнува от всичко друго, но не и икономика, явно е нормално за тях това. Simple Smile  

# 7 959
Много Ако въведе, Попея, то по-конспиративна и от Варуфакис стана Grinning

Ами Вапор ти го каза няколко пъти, че не е бил в дългосрочна перспектива, или не го разбра, или на теб не ти изнася.

# 7 960
Попея, ако ги бяха изритали от еврозоната, а те нямаха план за резервна разплащателна система, това по-информирано и отговорно ли щеше да бъде? Не искам да ти тълкувам думите, но явно така смяташ. Не знам коя е статията в Катимерини, но тя тази позиция ли застъпва?

# 7 961
Много Ако въведе, Попея, то по-конспиративна и от Варуфакис стана Grinning

Ами Вапор ти го каза няколко пъти, че не е бил в дългосрочна перспектива, или не го разбра, или на теб не ти изнася.

Колко дългосрочно, бе момичета, - в деня, в който сменят влаутата и въпросът с яденето излиза на преден план - щото те си го купуват и никой не ще хартийки драхми, за да ти продаде ядене (фигуративно, да не се заяде някой, добре "стоки от първа необходимост", които е коментирал Драгасакис). Съвсем едновременно си е, даже не и краткосрочно. Нищо дългосрочно няма. Обратното, дългосрочното идва след големия глад Simple Smile и по него може да се дискутира повече, тоест, има варианти. За едновременното това е вариантът - глад - и това казва Драгасакис.

# 7 962
Попея, ако ги бяха изритали от еврозоната, а те нямаха план за резервна разплащателна система, това по-информирано и отговорно ли щеше да бъде? Не искам да ти тълкувам думите, но явно така смяташ. Не знам коя е статията в Катимерини, но тя тази позиция ли застъпва?

Която ти пуснах като линк - по назад
ето я:
http://www.ekathimerini.com/200104/article/ekathimerini/comment/ … emocratic-paradox

Не,  престъпно безотговорно е, че нямат план какво ще яде народът, защото планът за резервната валута е само нищожна част, при това техническа, несъществена (варианти има колкото искаш), а не фундаментална, същностна, от всеки план за смяна на валутата - в случая, за излизане от ЕЗ.  И това е, което и Драгасакис коментира заволаираное - че на прегворите това излязло като притеснение (щото преди това разбираш ли, никой не се е притеснявал за това  ooooh!) и Ципрас затова се обърнал.

Това е и което Круугман коментира като казва, че не знаел, че Ципрас няма план Б - защото Кругман може да е пристрастен и да не познава гръцката ситуация, но все пак е икономист, а не палячо, и много добре знае какво значи смяна на валута по принцип.  

И понеже знам, че Вапор разбира, а Зои така и няма да разбере, преставам да обсъждам това.

# 7 963
Тройката е резултат на поведението на Гърция в последните тридесет години. Сами се поставиха в ситуация да са на системи. И популистката политика продължава, реалните реформи се бавят, хаоса в държавата и беззаконието също.

# 7 964
И това е, което и Драгасакис коментира заволаираное - че на прегворите това излязло като притеснение (щото преди това разбираш ли, никой не се е притеснявал за това  ooooh!) и Ципрас затова се обърнал.
Попея, ти упорито се придържаш към своята версия на превод, в което няма нищо лошо. Преводът е нещо субективно, всеки явно влага в него своите разбирания.  Да, нямали са план Бе за излизане от еврозоната. Не са искали да имат. Не са били избрани, за да имат. Това повтаря Ципрас от самото начало. Дали е избрал най-правилният път да не излезе - той си знае. Това, което сега се коментира тъй нашироко, е просто план за предпазна мярка, в случай, че ги изгонят от ЕЗ. Престъпно би било да са го нямали.

Всъщност, ти много точно си го казала - един чисто технически план. В който Катимерини явно иска да види заговор за излизане от еврото.

Последна редакция: пт, 31 юли 2015, 15:23 от Vapor

Общи условия

Активация на акаунт