Какво ще се случи в Гърция, респективно в ЕС?

• 240 265
  • 8 660
  •   1
Отговори
# 8 100
Дъното сме го ударили всички - и откъм правосъдие, и откъм здравеопазване, и откъм образование, и в която и сфера да погледнеш. В смисъл - да, има утеха, че има европейски съд, че може да не учиш в България, че може да не работиш в нея. Ако това е основание за оптимизъм - приемам го. Обаче аз искам да живея в България и тук живея. Затова оптимизмът ми е ограничен и дъното не го виждам в  хиперинфлацията, за която Черен Сапфир така се обиди, че не ме е засегнала. Хиперинфлацията на една валута може да не те засегне. Всичко останало, обаче, е непрекъсната и неприятна част от живота в иначе доста хубавата ни страна. И за съжаление не се оправя с валутен борд. А опция за политически борд май няма - не, че е хубаво или редно да има.

ПП Разбира се, не изключвам проблемът да е само мой и сега да съм ударила дъното в тези независещи от мен аспекти.

Ти живяла ли си другаде, за да можеш да направиш някакво сравнение - защото дали е дъно или не се познава в сравнението, мисля аз. Или да имаш много близки хора, които да са живели или живеят другаде. Защото, пак казвам, дъното може да е доста субективно нещо. А обективно за България дъното наистина беше през 1998-2000, поне в аспект на икономическите показатели.

Аз нямам намерение да убеждавам никого дали сме на дъното или не сме - а ако ти смяташ, че сме на дъното, не искаш да идеш другаде и не виждаш какво да направиш, за да не сме на дъното -ами в твоята ситуация  остават две неща - или да си живееш на дъното без никакъв оптимизъм, или да се самоубиеш. Това е само логика на изборите, в никакъв случай да не се приема като съвет  Laughing

П.С Не знам защо Герри смята, че някой бил имал нужда от оптимизъм - аз не смятам така. Ако някой има такава нужда, той ще си намери начин да си го набави. А щом живее в песимизъм на дъното - значи, това иска или това може - и в двата случая не виждам кой може да му помогне или по-скоро да му попречи да живее така.

Последна редакция: нд, 02 авг 2015, 20:58 от Анонимен

# 8 101
Не, Меган, би ли ми разяснила Mr. Green
Дайте ми източник, че са гръцки франчайз, моля! Специално тези три вериги!
На  Икея -Гръцката компания Fourlis,  Карфур- Групата Маринопулос   . Най-скъпата Икея в цяла Европа, а Карфур и те цъфнаха и вързаха.

# 8 102
Това, Зои, е просто логична реакция на разумно същество -поне според мен - след анализ на положението ти стигаш до извода, че Гърция е управлявана от кадърен политик Ципрас, а БГ е много по-зле - извини ме, но елементарната логика показва, че ако наистина го мислиш и при положение, че имаш достатъчно сериозна "гръцка връзка", това е най-логичното решение. 100 000 българи са го взели преди теб, когато са смятали същото (че Гърция е по-добре от България), огромното мнозинство от тях нямащи такава гръцка връзка.

Логиката наистина е твърде елементарна. От този форум оставам с впечатление, че доста пишещи смятат, че Германия е управлявана от кадърни политици, та дори двама /Меркел, Шойбле/, а България е много по-зле /което е очевиден факт не само в сравнение с Германия/ . Но по някаква причина не се изнасят в Германия. Изобщо преселването от една страна, която ти харесва, само защото политиците й не ти харесват или защото тези в съседната ти харесват повече, не е най-разпространеният вариант, а и едва ли е най-логичният.

Попеа, на въпроса ти дали съм живяла другаде - да, почти една трета от живота си. И съм направила съзнателния и според мен оправдан избор да живея тук. Да, сравнявам. Очевидно много неща ми харесват. Други никак не ми харесват и не виждам признаци да се оправят. Но ако не направят съвсем брутален опит да ме изгонят, предпочитам да живея България. Тоест притеснения за собственото си комфортно битие във враждебна публична среда нямам. А нулевият ми оптимизъм за държавата не мисля, че е повод за самоубийство, но благодаря за съвета /извинявай, логиката/.  Simple Smile

# 8 103
Не питах за тези, а за Лидл, Кауфланд и Билла.
 Попея, колкото и да ти обяснявам другата гледна точка, явно няма да ме разбереш. Колкото може да бъде обвинен Ципрал за капиталовия контрол, толкова мобе и тройката, излез от стериотипното ти мислене.
 Сравнения между двамата държавници като управления не съм правила, пак ми ги приписа.
 Искам разбира се България да е добро място за живеене, ако, обаче другаде открия по-добри условия за мен и семейството ми не е престъпление да я напусна.
С теб почти мога да се хвана на бас, че твоите деца ще ги насочиш да учат навън.
На няколко места пишеш да излязат хората да поживеят навън пък тогава да работят, в не може всички да се наредят по европейските столици, ако някой е брал ягоди в три държави или чистил къщи в 5 без да излиза извън с"квартала/ селото/ града, повече ли ще му зачетеш мнението като международно компетентно?

# 8 104

Според теб в Гърция може да се изливат парични потоци, а в Германия не?

# 8 105

Логиката наистина е твърде елементарна. От този форум оставам с впечатление, че доста пишещи смятат, че Германия е управлявана от кадърни политици, та дори двама /Меркел, Шойбле/, а България е много по-зле /което е очевиден факт не само в сравнение с Германия/ . Но по някаква причина не се изнасят в Германия. Изобщо преселването от една страна, която ти харесва, само защото политиците й не ти харесват или защото тези в съседната ти харесват повече, не е най-разпространеният вариант, а и едва ли е най-логичният.

Попеа, на въпроса ти дали съм живяла другаде - да, почти една трета от живота си. И съм направила съзнателния и според мен оправдан избор да живея тук. Да, сравнявам. Очевидно много неща ми харесват. Други никак не ми харесват и не виждам признаци да се оправят. Но ако не направят съвсем брутален опит да ме изгонят, предпочитам да живея България. Тоест притеснения за собственото си комфортно битие във враждебна публична среда нямам. А нулевият ми оптимизъм за държавата не мисля, че е повод за самоубийство, но благодаря за съвета /извинявай, логиката/.  Simple Smile

Е, при съпруг германец  щеше да е логично  Wink А иначе и така има достатъчно на брой българи,които са живели, живеят или ще живеят в Германия. За Гърция май не е точно така, съдейки по гръцката тема във форума Wink Там като гледам половината са се преселили в немската тема  Laughing Но то е защото те не разбират като теб и Зои колко добре е управлявана Гърция  Grinning

Радвам се да чуя, че липсата на  оптимизъм не пречи на комфортното ти битие - аз нали на Герри това казах - защо пък търси оптимизъм, има хора, които просто се кефят на песимизма и на усещането, че са на дъното  Mr. Green

"Разни хора, разни идеали" Wink

# 8 106
Може да няма и да не е имало комунизъм по теорията на Маркс, но комунисти има бол - някои се афишират директно, други повече се съобразяват с конюнктурата. Комунистът не може да търпи да му се говори за пари - сигурно защото има проблем с изкарването им. Веднага ги обявява за нещо мръсно и неморално. Но пък няма нищо против да разпределя чуждите пари.

Проблемът на България за 26-те години на прехода е неспособността да се оттървем в достатъчна степен от зависимостта от Русия и икономическата власт на бившата БКП. Оттам идва всичкото лутане, две напред-една назад, полвинчати промени, осакатено законодателство. Съдебната система и енергетиката никога не са напускали влиянието на старата БКП, оттам нататък нещата кардинално са предрешени. Не може да има бизнес без съд. Еврофондовете пък (доколкото изобщо ги имаше, защото от мерак да ги откраднат другарите не успяваха изобщо да се доберат до тях) сума години обслужваха фирмите на Д(П)С. На времето ББ дойде на власт с негласното позволение на БКП (нарочно пиша старото име), след поредното им о...не. И през целия си мандат не посмя да пипне двата властови стълба - енергетиката и съда. Опитваше се да играе с двата отбора. В момента, в който се почувства достатъчно силен (сигурно реши, че със собствената си мафия зад гърба може да си го позволи) и започна да рови историите около Белене и Овчаров, му спретнаха постановката с "протестите" за тока. Не помня кой беше от БСП, но му каза директно в парламента по време на дебата за Овчаров - ще си отидете, г-н Борисов, ако не по ваше желание, то принудително. И така стана.

Знам, че чак няма да повярваш, но съм абсолютно съгласна с теб! Изключително лошо впечатление ми направи Борисов с обещанието, което дойде още първият мандат, а именно съд за Станишев и Доган. И какво? Нищо.
Тук си абсолютно права, точно това беше най - големият проблем, невъзможността България да скъса с миналото, така както го направиха чехи, словаци и поляци, че и други като Пробалтика, Хърватско и Словения.
Дългата ръка на Москва, факт.

# 8 107
http://www.segabg.com/article.php?id=707391

Вижте на какво попаднах. От миналата година по това време. Все пак не сме чак толкова зле.

# 8 108
 Попея, колкото и да ти обяснявам другата гледна точка, явно няма да ме разбереш. Колкото може да бъде обвинен Ципрал за капиталовия контрол, толкова мобе и тройката, излез от стериотипното ти мислене.
 Сравнения между двамата държавници като управления не съм правила, пак ми ги приписа.
 Искам разбира се България да е добро място за живеене, ако, обаче другаде открия по-добри условия за мен и семейството ми не е престъпление да я напусна.
С теб почти мога да се хвана на бас, че твоите деца ще ги насочиш да учат навън.
На няколко места пишеш да излязат хората да поживеят навън пък тогава да работят, в не може всички да се наредят по европейските столици, ако някой е брал ягоди в три държави или чистил къщи в 5 без да излиза извън с"квартала/ селото/ града, повече ли ще му зачетеш мнението като международно компетентно?

Не мисля, че Тройката може да бъде обвинена за капиталовия контрол - това е все едно да обвиниш банката, че взема на длъжника си залога, който той е направил, като е теглил заема. Епитетите настрана, има правила в този свят и когато те не се спазват, настъпва хаос. Това, което настъпва в момента в гръцката икономика и което аз не искам да виждам в нашата - не че не може да се случи.

Моите деца ще учат там, където искат да учат.

Ами бралият ягоди просто ще е видял само една страна на живота в тази държава, при това доста ограничена. Може или не може, големите градове привличат голямото болшинство от имигранти, а също и местни. Не е само София да привлича в България. Това е европейски, дори бих казала, тренд в развития свят. Което води до ред последици от всякакъв характер.

# 8 109
Радвам се да чуя, че липсата на  оптимизъм не пречи на комфортното ти битие - аз нали на Герри това казах - защо пък търси оптимизъм, има хора, които просто се кефят на песимизма и на усещането, че са на дъното  Mr. Green

Попея, знам, че обичаш да си права, но личният ми оптимизъм и оптимизмът ми за държавата са две съвсем различни неща и не са свързани помежду си дотолкова, че да ми пречат непоносимо на битието. Да, мисля, че България е на дъното - дори икономическите й показатели да са мръднали нагоре, останалото общо взето, ако мърда, засега е само надолу. И грешиш, че тази мисъл ме радва. Не ми е приятна. Но страната ни е хубава. Независимо от политиците.

# 8 110
Ами ха де, двойният аршин, през собствения поглед, можем да оправдаваме алчността, когато стои зад такава силна и подредена страна като Германия. Който вярва, че немеца е забогатял с честен труд е наивник. Забогатял е с ум как да придърпва повече към себе си и как да внуши дисципллина и изпълнение в народа си.
След втората световна война Германия е на колене. И се изправя, благодарение на труда си.

Мила Зои, надявам се да разбираш, това да си умен какъв труд е.

Ами не само, план Маршал нека не го забравяме. Много важна и никак не малка подробност, защото ако има кой да ти даде пари, изправянето на крака е доста по - лесно. Разбира се, никой не отрича, че немците имат изключителна производителност на труда, както и дисциплина. Това е факт, безспорен. Ако говорим за страна, която се изправя изцяло с труда си, страна изцяло разорена, победена отвсякъде, преживяла две атомни бомби на територията си, това е Япония. Това е държавата, която само и единствено с труд, дисциплина и всеотдайност се изправя на крака за да стане втората иконоическа сила в света.

# 8 111
Ами ха де, двойният аршин, през собствения поглед, можем да оправдаваме алчността, когато стои зад такава силна и подредена страна като Германия. Който вярва, че немеца е забогатял с честен труд е наивник. Забогатял е с ум как да придърпва повече към себе си и как да внуши дисципллина и изпълнение в народа си.
След втората световна война Германия е на колене. И се изправя, благодарение на труда си.

Мила Зои, надявам се да разбираш, това да си умен какъв труд е.

Ами не само, план Маршал нека не го забравяме.
И Лондонското споразумение.

# 8 112

Попея, знам, че обичаш да си права, но личният ми оптимизъм и оптимизмът ми за държавата са две съвсем различни неща и не са свързани помежду си дотолкова, че да ми пречат непоносимо на битието. Да, мисля, че България е на дъното - дори икономическите й показатели да са мръднали нагоре, останалото общо взето, ако мърда, засега е само надолу. И грешиш, че тази мисъл ме радва. Не ми е приятна. Но страната ни е хубава. Независимо от политиците.

Ами на мен някак ми се струва непоносимо да живееш в среда, която асоциираш с дъното и все по-надолу - все пак не живееш във вакуум, а в тази среда. Но пък всеки е свободен да си е песимист, колкото си иска - Герри може и да седне да те убеждава в обратното, аз не. Пак казвам, разни хора, разни идеали  Peace  

# 8 113
Ами на мен някак ми се струва непоносимо да живееш в среда, която асоциираш с дъното и все по-надолу - все пак не живееш във вакуум, а в тази среда. Но пък всеки е свободен да си е песимист, колкото си иска - Герри може и да седне да те убеждава в обратното, аз не. Пак казвам, разни хора, разни идеали  Peace  

Както казах, страната ни е хубава. Независимо от политиците и състоянието, до което са я докарали. Но хората се радват на различни неща. Права си - разни хора, разни идеали. Peace

# 8 114

Както казах, страната ни е хубава. Независимо от политиците.

Дъното сме го ударили всички - и откъм правосъдие, и откъм здравеопазване, и откъм образование, и в която и сфера да погледнеш.

И как така  страната ни хем е на дъното отвсякъде, хем е хубава? Или е хубава, защото е на дъното? Нещо май понятията ти за "хубава страна" се разминават с моите  newsm78 затова и не се разбираме

Именно - явно ти се радваш на най-лошото в света (на дъното) здравеопазване, правосъдие, и образование, и изобщо откъдето и да го погледнеш   Mr. Green  Или пък тези неща изобщо не влизат в твоето разбиране за "хубава страна"

Общи условия

Активация на акаунт