Какво ще се случи в Гърция, респективно в ЕС?

• 240 259
  • 8 660
  •   1
Отговори
# 8 160
Аз не мисля като теб, следователно, по твоята логика аз съм "гърците"?
Или съм бяла лястовичка, а Нана? Така ли е?
Не, аз не искам да целувам ръка на ЕС /преди на СИВ и Османската империя/ за всяка милостиня, която ми отпускат/са отпускали. Ако ще има взаимопомощ да бъде такава, не да ми налагат решения, които носят облаги да шепа хора, а останалите да мрат. Към момента, това е ситуазията у нас.
Искат от Гърция, реформи и подчинение като при нас. Ама гърците не искат да са като нас. Дали имат избор или не, времето ще покаже, но че били прости, глупави, мързеливи ... и затова нямат избор, не бих била толкова толкова сигурна.

А иначе гърците не само че мислят като нас, ами и задника си съдраха да лъжат, за да се набутат още по-навътре в Империята ЕС - в Еврозоната. И не щат, и не щат да излизат от там, и на всичко са готови, за да останат.
Сигурна ли си, че гърците искаха да влязат в Еврозоната, защото аз съм със съвсем други впечатления. Както в момента някои от нашите държавници считат, че България трябва да влеза в Еврозоната, което е глупаво.

Последна редакция: пн, 03 авг 2015, 14:46 от Mama_Nana

# 8 161
Темата се изроди ужасно. Или мислиш като определена група потребителки, или си нещастник, който мрази държавата, народа си, позволявате си да казвате кой къде трябва да живее и как да се чувства, няма място за мнение, защото веднага бива нападнат и обиждан.
И аз за много неща не се съгласявам със Зои, но това е извън всякакви граници на нормално общуване.
Отказвате да уважите чуждото мнение. Изобщо не се обсъжда какво се случва с Гърция, само се чудите къде и за какво да се захапете.
Отписвам се от тук.

Еми Зои каза, че си мрази държавата (за БГ говорим), а и това е пряко свързано с Гърция, защото тя нееднократно е показвала своето уважение към Ципрас - и при това положение въпросът с избора наистина е логичен, особено за човек със здрави корени в Гърция.

Как да не се обсъжда Гърция - ето - спад на борсата през първия ден 20 %, банките - 30 %.  Стачка на железничарите.

# 8 162

Искат от Гърция, реформи и подчинение като при нас. Ама гърците не искат да са като нас. Дали имат избор или не, времето ще покаже, но че били прости, глупави, мързеливи ... и затова нямат избор, не бих била толкова толкова сигурна.
И кво направиха гърците? Ти май не си разбрала още, че се натискат като луди да останат в ЕС империята и да целуват ръка на Падишаха от Брюксел. И реформи ще правят и се подчиняват и всичко....само и само да не ги изрита Шойбле.

Но пък иначе НЕ са като нас.
О не не не

# 8 163
Аз не мисля като теб, следователно, по твоята логика аз съм "гърците"?
Или съм бяла лястовичка, а Нана? Така ли е?
Не, аз не искам да целувам ръка на ЕС /преди на СИВ и Османската империя/ за всяка милостиня, която ми отпускат/са отпускали. Ако ще има взаимопомощ да бъде такава, не да ми налагат решения, които носят облаги да шепа хора, а останалите да мрат. Към момента, това е ситуазията у нас.

Ами ако не искат да са като нас, защо 75 % искат да останат в ЕЗ? И Ципрас клекна да целува ръка, защото  "нямал мандат да ги вади от ЕЗ"? От това по-лесно няма и Шойбле го предложи - излизайте от ЕЗ, даже ще ви помогнем. А те не искат, и даже на Варуфакис съд искат да му спретнат, че бил искал да ги извади от ЕЗ.

# 8 164
Темата се изроди ужасно. Или мислиш като определена група потребителки, или си нещастник, който мрази държавата, народа си, позволявате си да казвате кой къде трябва да живее и как да се чувства, няма място за мнение, защото веднага бива нападнат и обиждан.
И аз за много неща не се съгласявам със Зои, но това е извън всякакви граници на нормално общуване.
Отказвате да уважите чуждото мнение. Изобщо не се обсъжда какво се случва с Гърция, само се чудите къде и за какво да се захапете.
Отписвам се от тук.

По принцип много се разминаваме като възгледи с Мария, но тук е права напълно!
 Спрете се малко с нападките, с квалификациите и с неуважението към чуждото мнение!
Темата отдавна е за спортно писане, без конкретика, ама малко да си имаме уважението!
Попея, основна препоръка към теб- уеднакви си тезите и стига опонира на всяко различно от твоето мнение, защото заприличваш на дървен философ, а тях не ги вземат на сериозно! С добри чувства го пиша, не можеш да ме засегнеш както и да ме определиш!
 Това пък да се съгласяваш с мнение по никове е толкова тесногръдо, че чак смешно!
 Герри, най-лаишки ти казвам какво стои зад думите- Обичам страната, не и държавата- Обичам Рилските езера и Царевец, не обичам НОИ, КАТ и НАП, дано ме разбра!

# 8 165
Ами добре. Нека говорим за Гърция. Но недейте намесва нашата държава във всеки ваш втори пост.

Диалогът е двустранно нещо и недейте хвърля вината само върху другите.

И понеже от двете страни намесваме България, хубаво е и от двете страни да се въздържаме. А силни думи като "мрази", "обича", приписвани на друг,  мисля, че са меко казано неуместни, но това е само мое мнение.

# 8 166
Герри, най-лаишки ти казвам какво стои зад думите- Обичам страната, не и държавата- Обичам Рилските езера и Царевец, не обичам НОИ, КАТ и НАП, дано ме разбра!

Ха-ха - Най-вече НАП - много са гадни мръсниците, данъци искат да вземат. Зои, ти си завършен Андрешко в пола  Joy  

Тезите ми са напълно завършени и добре обосновани - пък който вижда друго, то е от очите му, не от моите тези Wink

# 8 167

И понеже от двете страни намесваме България, хубаво е и от двете страни да се въздържаме.
Напълно подкрепям.
Защото изключително лошо впечатление ми прави, а и не само на мен, постове като на Мама Нана, която  дойде да ни обясни колко били велики гърците, а колко жалки ние.
И не е само тя. Обясниха го много други преди нея, включително и Зои.

И когато някой реши да каже пет приказки в защита на тази плювана България и изведнъж много се засегнахте. Сякаш извършихме светотатство...

Най-добре е да не се правят повече сравнения с България и то все в негативен смисъл, защото вече манджата се пресоли.

# 8 168
Ами добре. Нека говорим за Гърция. Но недейте намесва нашата държава във всеки ваш втори пост.

Диалогът е двустранно нещо и недейте хвърля вината само върху другите.

И понеже от двете страни намесваме България, хубаво е и от двете страни да се въздържаме. А силни думи като "мрази", "обича", приписвани на друг,  мисля, че са меко казано неуместни, но това е само мое мнение.

Да де, ама и по въпроса за дефиницията за  България се оказа, че няма единство Wink - едни разбираме всичко накуп, други разбирате различни Българии, едната на Царевец, другата на НАП, а третата на приятелите. Та затова така се получава.

Пък Зои си каза, че обича Царевец и не обича  НАП. Или за теб "не обича" всъщност не е "мрази", защото няма достатъчна интензивност на чувството Wink

Вапор, цар си на "дайте да дадем" - личи си съветската школа   Mr. Green

Последна редакция: пн, 03 авг 2015, 14:58 от Анонимен

# 8 169

Аха-искаш да вземаш, ма не щеш да даваш. Ама ти си приела много от чертите на южните ни съседи.

И аз обичам да пия бира, ама като трябва да платя кинта и шейсе и ги мразя тези магазинери. Ох как ги мразя!

# 8 170
  • Earth
Колкото и да ви е неприятно, гърците не мислят като нас.
Съгласна съм.  Гърците не мислят така. ( те, по принцип много не мислят, но това е друга тема ) Те знаят себе си, историята си , имат самочувствие. Не предават рода си. Убедена съм, че няма да видите гъркиня,  която се е омъжила за българин да пише в гръцки форум с името Зоя. Която, ако има деца ще са с български имена, и която ще пита гърците за повод за национална  гордост.
Ние се претопяваме, защото не знаем кои сме, и защото всичкото чужденец е много Велико.

# 8 171
Къде го чукаш, къде се пука ooooh!
Много дребнаво се закачате, но нищо ваша си работа. Последно НАП ми връщаха надвнесена сума, ама нищо  Laughing

Герри, оше от самото начало на темата ти си човека с негативните определения към гърците , а също и със сравненията с нас, така че моля те недей се засяга когато някой изрази мнение за България,всички имаме такова-къде добро, къде лошо, няма как да си в заслепено богоговение, защото говори за личностни проблеми!

Mama Nana, къде момиче влезе между шамарите? След малко с епитетите ще те почнат, тук не се приема различното мнение, видно от последните страници!

Попея, ето ти три твои тези, не ми се търсят сега цитата:

- човек трябва да е поживал и навън, за да си разшири мирогледа и да види как живеят останалия свят
- стойте си в България, да помогнем заедно да стане по-добро място за живеене
- като толкова не ви харесва тук, излизайте навън, кой ви спира

Чета аз, ама нещо се обърквам newsm78

# 8 172
Съгласна съм.  Гърците не мислят така. ( те, по принцип много не мислят, но това е друга тема ) Те знаят себе си, историята си , имат самочувствие. Не предават рода си. Убедена съм, че няма да видите гъркиня,  която се е омъжила за българин да пише в гръцки форум с името Зоя. Която, ако има деца ще са с български имена, и която ще пита гърците за повод за национална  гордост.
Ние се претопяваме, защото не знаем кои сме, и защото всичкото чужденец е много Велико.

Само малка поправка - с името Станка, примерно  Peace При това не е Зоя, а е ЗоИ - на мен Зои ми така ми се скара, като я написах "Зоя". Щото в гръцкия  така се произнасят ЗоИ, ЕленИ, АликИ и т.н., особености на езика.

Аз като се замисля, май познавам само една гъркиня, женена а българин, и тя се разведе след 2 години брак.

# 8 173
Вапор, цар си на "дайте да дадем" - личи си съветската школа   Mr. Green

Попея, цар си на личните заяждания.   bouquet
Не знам дали "съветската школа" трябва да е обидно, дали да е похвално. Упорито ме свързваш със Съветския съюз, затова да ти кажа - да, права си. Била съм в "съветска школа" от първи до четвърти клас, но  предвид крехката ми възраст, не бих го нарекла емигрантски опит, а и не съм била там като емигрант. И както ти казах много постове назад - да, признавам, че вероятно съм войнстващ русофил, защото не смятам, че Русия е държава със затихващи функции и не смятам, че Крим е равно на Украина, та дори и без   събитията от 1991/1992 година. Надявам се да изяснихме този въпрос, към който явно проявяваш интерес и който няма нищо общо с темата.

# 8 174
  • Earth

Само малка поправка - с името Станка, примерно  Peace При това не е Зоя, а е ЗоИ - на мен Зои ми така ми се скара, като я написах "Зоя". Щото в гръцкия  така се произнасят ЗоИ, ЕленИ, АликИ и т.н., особености на езика.

Аз като се замисля, май познавам само една гъркиня, женена а българин, и тя се разведе след 2 години брак.

Името ЗОЯ е подбрано на случаен принцип. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт