Но Ана бел явно не може да скрие сантиментите си към червената чума и затова обича да пропуска доста факти.И понеже тук се хвърлиха едни кални и долни приказки как разбирате ли на немците никой българин не се бил противопоставил-само да напомня, че само ние не сме позволили да депортират нашите евреи. И не само това. Давали сме паспорти на евреи от чужбина въпреки че Хитлер е бил най-силния човек по онез времена...Не сме пратили войски да се бият редом с вермахта...И през същото това време коминтерна е финансирал български продажници да съсипват и цепят държавицата, за която достойни хора са се борили да я държат над водата в онези толкова смутни времена. И след 9 септември не се посвениха да пратят войски на фронта и 30 хиляди български войници да загубят напълно безсмислено живота си.
Съгласна съм с написаното, което съм болднала, спасили сме евреите. Факт. Добре е обаче да кажеш, че сме били съюзници на Хитлер и най - вероятно Борис III плаща с живота си за евреите, заради непокорството. А за закон за защита на нацията чувала ли си? А за македонските 11 000 евреи имаш ли нещо да кажеш или си мълчиш, че не е удобно, щот там никой не се е опълчил.
Би ли престанала да ме клеветиш и да лъжеш по мой адрес, относно убежденията ми, ако обичаш!!! От кои коментари мои е видно, че не крия сентиментите си към червените чуми? М? Я ми кажи? Къде го прочете това? Или за да може да те приемат за некомунист, трябва да славословиш Хитлер и Германия, така ли? По твоята логика сигурно.

Като говорех за националния идеал, нямах предвид да почнем сега да се трепем с гърците за Егейска Македония, дори мисля, че по-голямата част от гърците (без разни леко откачени "Портокаловци") не се замислят за тези събития, а и не са отговорни за тях, тъй като не са били съзнателни, когато са се случвали. Точно по логиката с днешните руснаци и германци. Затова смятам, че Ципарс е отвратителен демагог, когато извади "нацистката идея" - ясно ми е, че от политик да очакваш почетност е нереално, но все пак има граници. И не само това, ами е и опасно, предвид множеството подобни взаимоотношения вътре в ЕС. И тука разни "българи" дори смятаха, че е редно това. И си казах - ами тогава и ние да си поискаме разни минали вземания - земите са били населени с българи и си ги искаме. И така докъде ще стигнем?!