Априлчето през февруари слушка, на топличко в коремчето се гушка! Тема 12

• 25 887
  • 754
  •   1
Отговори
# 165
Jasin_veni  Радвам се, че всичко е минало. Пълната анестезия е голямо изпитание за майката. Спестява време и посещения, но ако имам как да се избегне, би био супер и за детето и за родителите. Но това е въпрос на перспектива. При вас протоколът е друг.  Hug Hug Hug Наистина ми олекна, че всичко е зад гърба ви.
 Травмираните и самоумъртвени млечни зъбчета от падания и травми са многоооооо често срещани при децата. Ама няма как, децата си падат. Важното е ,че няма непоправими неща. Само да не се неглижират евентуални симптоми и няма даима проблем.  Simple Smile
 Аз бях в болицата завчера-бледа като платно ви казвам,само дето краката ми не трепериха. източиха ми сумати кръв.Щях да си колабирам в онова бяло кресло, пълна драма  Joy hahaha . изследванията ми са в норма,тоновете също.
 По този повод капарирахме кошара и в събота евентуално ще си я взимаме. Не знам дали да я сглобяваме отсега... Вие какво мислите? На мен ми се струва странно в спалнята ми да има празно лего още поне месец и половина...
 Ходихме и за количка...еми няма такава драма. Не стига ,че са необосновано скъпи(според мен), ами и никоя няма 3 основни неща,които искам. Да не говорим,че и тези от 2000 лв ми се сруват, че не си заслужават цената откъм качество и екстри. Засега сме се спряли на Jane Muum Matrix. Оплакват се,че коша за новородено бил малък,но мисля,че с нашия сезон на раждане не би следвало да има проблем дории да утреснее да сложа бебока в летния.

# 166
  • Пловдив
Малко помощ ако може,днес нещо вдигнах кръвно,пробвах мляко с канела,после и ванилия но не пада под 140,но имам електронен апарат,на който много доверие му нямам,а ме предупредиха ,че има опасност от вдигане на кръвното,в последните месеци,заради лошото кръвоснабдяване на матката,нещо такова май.Ще изчакам още час пък да видим.Четох ,че банана помага и изядох един.Ако някой знае някой друг лек?

# 167
  • Бургас
Добро утро, момичета!  Честито на всички с нови придобивки и добри резултати от прегледите   Heart Eyes
Monicaaa, благодаря много за отговора   bouquet И аз на предната ФМ бях при друга известна бургаска гинеколожка, но не останах много впечатлена. Нямам претенции за професионална фотосесия на девойката, по-скоро искам да знам, че всичко си й е наред.
Тези албумчета от линка на Мацето са страхотни. Много ми харесват и такива фоторамки с място за отпечатък на ръчичка / краченце. На мой познат с две дечица жена му на скоро му беше подарила за РД "ръчно направена картина" в рамка с отпечатъци с водни боички на една малка ръчичка (на бебето) и една по-голяма (на каката). Надписани са с имената на децата, а на гърба каката е добавила "Обичаме те, тате!". Всеки път като я видя и ми става толкова мило.
За съня - и аз все още успявам да спя почти по корем, така си ми е най-удобно и предната бременност изкарах до края така.
За еднократното бельо - не съм ползвала, но мисля да си взема този път. Ако се окаже неудобно, ще си ползвам "бабешките памучни гащи", които съм си накупила за бременността (така или иначе няма да се ползват след това).
Попаднах на една статия за помощите, на които имаме право като майки, дано да ви е полезна (имало и такава за бременност):
http://purvite7.bg/?p=5443
Пожелавам хубав петъчен ден на всички!

# 168
  • София
Малко помощ ако може,днес нещо вдигнах кръвно,пробвах мляко с канела,после и ванилия но не пада под 140,но имам електронен апарат,на който много доверие му нямам,а ме предупредиха ,че има опасност от вдигане на кръвното,в последните месеци,заради лошото кръвоснабдяване на матката,нещо такова май.Ще изчакам още час пък да видим.Четох ,че банана помага и изядох един.Ако някой знае някой друг лек?

Отиди до някоя аптека и питай дали имат апарат за кръвно, или някой лекарски кабинет около вас. Електронните наистина дават отклонения. Ако не спада веднага на док.

# 169
djeska15 А долната ти граница как е? По-важно е тя да не се вдига над 90. Горната граница при по-емоционални хора(например при мен) се вдига много лесно и не означава реален проблем. Не разчитай на електронен апарат,както те е посъветвала Мацето, по-добре инвестирай в механичен апарат.

Последна редакция: пт, 30 яну 2015, 10:27 от kalitarka

# 170
  • София
djeska15, момичетата са ти казали за апарата и долната граница.Чесън сваля кръвно.Моят съвет е някой друг да ти го измери след като си постояла седнала поне десетина минути.Ако и тогава пак ти е такова,звънни на Док или директно отиди.

CHUDESNA, и на мен ми е интересно  Wink

# 171
  • София
djeska подкрепям мнението на Мацето, обади се на лекаря си или отиди при друг да ти го измерят. Не е шега работа кръвното Peace

Еднократни не съм ползвала, и предишния път в болницата бях с бабешките, които си бях накупила за бременността и сега така мисля да направя и после директно в коша.

# 172
  • Sofia

Маце - и ти много ме разсмя:) аз последния път като бях в това състояние си ревах, ама яката. И Няма да забравя ММ влиза в спалнята и ме гледа превита и цивря, пита ме "какво има, лошо ли ти е, аз ли направих нещо", а аз пищя : "искам да се изакааам". Е, мрънкането помага!!!!:)Simple SmileSimple Smile

Joy Joy Joy

Jasmin_veni, радвам се, че всичко е минало, Ники е герой  Hug

monicaaaa, на една приятелка и подариха на 40-дни. Много готина книжка със Зайчета, има много в книжарниците и в Хиполенд съм ги виждала. Можеш да се разбереш с някоя приятелка, която се чуди какво да ви подари. Сега видях и че, Мацето е дала линк, много хубави неща има.

chudesna, и на мен ми е много интересно   Hug Сподели с нас Simple Smile
На момичетата, минали преглед браво за хубавите новини и честито на момичетата с нови придобивки  Hug

# 173
Аз пък да ви питам по друга тема. Някой купил ли е бебешки албум, такъв за първата годинка? Аз сега разглеждам, ам нещо не мога да си харесам.  newsm78
На мен ми подариха албумче още в ранна бременност. Попълвам го малко по малко. С твърди корици е и със страхотни картинки, много сладурско. Тъй като ми е подарък не знам откъде е купено, но ако ти харесва мога да попитам. Ето 2-3 снимки:
http://prikachi.com/images.php?images/470/7885470n.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/472/7885472m.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/473/7885473i.jpg

Jasmin
браво че всичко е минало, бързо възстановяване на хлапето!

Последна редакция: пт, 30 яну 2015, 11:03 от **Daisy**

# 174
Днес бяхме на среща с човечето - всичко му е перфектно - води, плацента, не изостава в развитието и е към 2 килограма.  Rolling Eyes Следващият път ме викат на 16-ти /понеже на 15-ти ми започва 45-дневния, а е неделя/.
Бебешки албум даже и за баткото нямам - имам една кутия и тетрадка, в които си слагам и записвам разни неща.  Peace
Жасмин, горкото детенце! Радвам се, че всичко е минало добре и дано няма проблеми със зъбките вече!  Hug
Тантан, много се чудих за тези еднократни гащи предния път, ама не си взех. Карах с едни по-дълбоки /бабешки/, които много хубаво ми стягаха корема.  Peace

# 175
Добро утро на всички, макар моето да не е от най-чудесните! Все пак си имам комшии, които цепят дърва в 6:30 сутринта #2gunfire what the f*ck !!!!!!!
За кръвного - много бързо спада, ако се сдъвчат две листа здравец, но от майкй ми знам, че на вкус си е гадничко! Нея доста пъти я спасява това когато от нерви кръвното й скочи на 200! Но за нас бременните си мисля, че си е важно направо на доктор да се отиде без много експерименти!
За албумите- аз още вчера писах на тази мацка с ръчноизработените и тя ми отговори, че от март ще приема нови поръчки. www.etsy.com/shop/VioletCloudlet  това е сайта с ориентировачни цени(в долари    Shocked) ...ама да ви кажа, колкото и да ценя ръчния труд на този етап не бих дала 100 лв за един албум..ако има ентусиасти да ми подарят, няма да откажа  Joy

# 176

[/quote]
Аз си бях взела еднократни гащи и ми бяха удобни. Имах и нормални, но тези са удачни според мен и сега пак ще си взема.
[/quote]

В аптеките ли се продават? И има ли определена марка, която ще ми препоръчате?

# 177
  • София
Бебешки албум предния път ми подариха, ще се разбера и сега с някой да ми подари. попълних си го много старателно предния път, ама да видим дали сега ще съм толкова старателна. Предната бременност си записвах всичко, всеки преглед, всякоо усещане, голям ентусиазън. Сега пак щях, ама познайте дали 2-3 неща съм записала. Ентусиазмът не е толкова голям като първия път.

Имало във фейсбук някакво място, където можеш да поръчаш бебешки бодита, дрешки с какъвто искаш надпис или снимка. 1 приятелка бяха изненадали така таткото с боди с надпис: " Честит Рожден Ден, Тате! Ние с мама много те обичаме!" Нещо такова беше и така се беше трогнал милия татко, много сладурско.

# 178
  • Пловдив

[/quote]
djeska15 А долната ти граница как е? По-важно е тя да не се вдига над 90. Горната граница при по-емоционални хора(например при мен) се вдига много лесно и не означава реален проблем. Не разчитай на електронен апарат,както те е посъветвала Мацето, по-добре инвестирай в механичен апарат.
Определено ми играе само горната граница,долната е до 85,последно като го мерих беше 135/82,но пулса е все около 95/100,проблема беше ,че и главоболието беше силно.Сега съм малко по-добре,ще видим какво ще е до края на деня.Благодаря на всички,които се отзоваха на проблема ми!

# 179
Имало във фейсбук някакво място, където можеш да поръчаш бебешки бодита, дрешки с какъвто искаш надпис или снимка. 1 приятелка бяха изненадали така таткото с боди с надпис: " Честит Рожден Ден, Тате! Ние с мама много те обичаме!" Нещо такова беше и така се беше трогнал милия татко, много сладурско.
Може би това -
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.316475091758242.73161. … 545899&type=3

п.с. Направо ме разтапят, заплюла съм си едно изненада за таткото от принцесата....

Последна редакция: пт, 30 яну 2015, 11:37 от Didolino

Общи условия

Активация на акаунт