Априлчето през февруари слушка, на топличко в коремчето се гушка! Тема 12

• 25 797
  • 754
  •   1
Отговори
# 705
Аз с първото ползвах Бюбхен за къпане и съм доволна. За подсичане си бях купила предварително, но така и никога не го отворих (за щастие), та сега мисля да не взимам, ако не се наложи. За мазане след баня ползвах преварен зехтин (по съвет на няколко приятелки) и пак ще го ползвам. Кожата на детето беше страхотна, без никакви проблеми. Освен това се отрази много добре на ръцете и ноктите ми Simple Smile това е бонус

# 706
За килограмите аз започнах на 54 кг, а сега съм 65  ooooh! +11, плаша се вече, че имам още 2 месеца, но каквото е такова,живи и здрави да сме  Whistling
Гледам, че пбсъждате и рожденните дни-при нас ще е пълна монотонност, таткото е на 10.04, аз съм на 20.04, а бебка е с термин 24.04  Joy като сложим трапезата на 10, та докрая на месеца  bowuu

Явно с теб се движим еднакво Simple Smile

За хемороиди ползвам на Hymlaya Pilex
Ще се поддържаме и следим тогава Simple Smile хах  Hug

# 707
Срам не срам и аз ще си кажа- вече съм качила 20кг.  Sad

Аз също чакам болничен от 08.12., който още се обработва  newsm78

# 708
За РД да допълня, че на двете ми сестри мъжете са Март, Леля ми ,двамата ми племенника, баба ми .

Момичета ,аз малко тъп въпрос да задам , на бебо кое му е най-ръбестата и остра част от тялото  newsm78  Много ме ръчка и ми се издава нещо много остро като ме ръчка.... не знам дали е лакът или коляно .... обаче звездички ми се въртят чак..иска да излезе май  #Crazy  А ММ се шегува и казва, "как какво е .... пишока " Simple Smile
Има ли и други такива???

За козметиката сестра ми иска да я купи и е поръчала като докарат комплекти на  Мустела да и я запазят  Party 

А за килограмите и аз съм + 10/11 кг.

# 709
Бенджи1, и на мен декемврийският не ми е изплатен още, а от 3 дни не ми отваря и сайта.
Nikol_1189, за остро не знам, но на мен преди 2-3 дни ми се "показа" от ляво едно като топчица и аз се чудех дали главичката е била или най-безсрамно беше дупето  newsm78

# 710
Ама и аз ви се радвам да ви чета, весела дружинка сме наистина Hug
Ние, за да не останем по назад, с моя мъж снощи също го ударихме на размишления. По-скоро той, в просъница. Темата беше "Бебетата, ноктите им, как и защо не се драскат в утробата. Калциране."
" Аз:
 -Мило, РоЗи и мъжът й пък виж за какво са си говорили снощи!
(... тропане и разместване, послушно идва, чете любознателно и с интерес). И:
- Иии, вярно, бе! И аз колко съм се чудил! Я ги питай моля ти се като са си говорили за калцирането, дали ..."

bash thumbsup

# 711
Ама вие сте изписали света!
Дадоха ми ,но то е фиктивно,колкото да ме ''извини ''за отсъствието от работа.
Това изобщо не е така! Това което са ти дали трябва да се "третира" точно като старите болнични, нищо, че са му сменили цвета Simple Smile Ти го предаваш на счетоводителката, а тя пак си го носи в НОИ (ако правилно съм разбрала по този начин потвърждават информацията, постъпила от лекаря).

Що се отнася до килограмите- с много доволна физиономия казвам, че съм на +5, страх ме беше че ще кача много, защото аз по принцип съм с много отгоре.

Момичета вижте какво случайно открих: http://attipas-bulgaria.com Дано да не го приемете за реклама, просто страшно много ми хареса Simple Smile

# 712
  • Под кленовите дървета
Вие сте изписали света Simple Smile

Смехорани, много се смях на твой гръб, не знам ти как не си се смяла през нощта, на мен би ми отишъл съня след подобна реплика Joy

ЗА козметиката - поръчах шампоанче без парабени от iherb, което ще капвам във водата и един път седмично директно ще нанасям на кожата. За мазане, аз съм твърдо ЗА добрата хидратация и избрах натурални масла - от гроздови семки и бадем, те са с най-близък до кожата състав. Преварения зехтин ми идва тежък за кожата и не бих го ползвала нито на себе си, нито на бебе. Полезен е може би, за суха кожа. Но маслото от гроздови семки дава на кожата да диша. Бадема просто е най-близък до липидния състав на бебешката кожа Simple Smile
ЗА дупе ще ползвам Пенатен крем без цинк (има такъв) за след пишкане и такъв с цинк за след аки.
Мокри кърпички само ще ползвам, по принцип съм против това миене нон-стоп на дупето с вода, много бързо се пресушава кожата, на момиченцата пък предполагам им е по-зле. Синът ми само с мокри кърпички го бърсах и един път не сме имали подсичане.

За зодиите - Ники и таткото са Телец и Близнаци, в един месец (05,05/29,05), аз съм следващата седмица, племенниците и двамата са март месец. Ще ми се девойката да си е априлче, но тези чести Бракстън Хикс ме навеждат на мисълта, че по-скоро март месец ще избере Simple Smile Ако е така, 5,03 или 25,03 съм й дала като избор, тези дати ми харесват Simple Smile

За килата - от 59 кг. сега съм 72кг. Месо не ям, аз също минах към тревопасните и опитвам да набавям протеини по друг начин. Сега започнах да разбивам в блендера замразени плодове -ягоди, малини, с високо съдържание на желязо, с литър мляко и по една голяма чаша пия на ден. Това е една порция протеин. Ако успея, същия ден ям и една порция кисело мляко - 175 грама и 50 грама кашкавал.

За хемороиди, само веднъж съм имала един и след раждането и знам, че трябва само течна храна, докато се скрие.

# 713
За болничните - копието, което ви дава лекаря е оригинал - с подпис и печат. То се носи на работодателя и той е длъжен да го пази при себе си (мисля, че 5 години). Работодателят на база на този болничен е длъжен в срок до 15 число на следващия месец да занесе всички останали придружаващи болничния документи в НОИ - т.е. новото е, че болницата праща електронно инфо до НОИ (но за сега само толкова), а после работодателят пак носи бумагите в НОИ, но без самия болничен. Затова и листът, който са ти дали, хич не е фиктивен, защото работодателят е длъжен да го пази.
Пропуснала съм темата за смяна на козметика - на някоя от лекциите са казали, че трябва да се ползва една и съща, така ли? Това ми е малко странно, защото за възрастните козметиката трябва да се редува, иначе се привиква към нея  Thinking

# 714
jasmin_veni ехааа,аз съм на 29.05,ММ на 31.05 а бъдещият батко на 07.06    #Crazy

# 715
Момичета ,какво следва след изтичането на третия болничен ,който ми се полага? Работодателя ми ли трябва да оформи документите за майчинство или аз трябва да ходя в мой да подавам документи ?

Как ще оформя документи за детски надбавки ,ако стажа ми не е на едно място и не посредствено след излизането в майчинство ?

От 12 януари се водя на трудов договор на 8 часа и съм в болничен ,предстой ми да си взема 45 дни ,който ми се полагат.
До 9 януари бях на борсата 4 месеца с минимално обезщетение, защото бях съкратена ,заради бременността имах 5 месеца и малко стаж ,но до изтичането на 6 месец съм на изпитателен срок. Една седмица не ми достигаше ,за да ида на борсата ,мой познати ми допълниха тези дни ,защото трябва 9 месеца стаж за да ида на борсата . След това имам и малко време безработна , и след това имам и друг стаж ,който е с прекъсване от този. Имам около 2 години стаж общо ?

Изобщо ще получавам ли майчинство ,колкото и да е то ? И знам ,че след изтичането на първата година майчинство пак се подават документи за втората година ,което би трябвало да е минималното ?

С таткото имаме брак ,но той има достатъчно стаж на едно място за детските .

# 716
  • София
Giada, по мой спомен от лекции, акушерките препоръчваха да се ползват всички продукти на една марка. Аз засега съм се насочила към А-Дерма, макар че съм фенка на Бочко... А и мисля да купя това македонското кремче против подсичане.
Само дето имаме и няколко мострички на СебаМед, така че се чудя дали да не пробваме първо тях и ако на бебчето му е ок да си купувам от тая марка. Ще видим. И аз по принцип не обичам прекаленото мазане. ИЗмивен продукт, ако кожата изисква някакво подхранване и кремчето против подсичане.

За килограмите - леле, аз не съм се мерила! Утре ще се премеря при док, почнах към 57-8, преди месец бях 64. Напълняла съм само на корем засега и малко в бедрата. Но това не ми пречи да ми тежи Stuck Out Tongue

Ахахаха, Смехорани, ако бяхме по-наблизо да ги запознаем нашите мъже!!! Wink Такова размишление му ударихме на тема защо не се драска бебето в утробата, как така после ноктите му стават твърди за отрицателно време - че да му трябват и ръкавички.
Все неща, за които аз никога не съм си и помисляла ........... Stuck Out Tongue

# 717
От къде купихте количка за близнаци освен от каталог и от сайт ? В кой магазини има такива колички ?

# 718
Цитат
От къде купихте количка за близнаци освен от каталог и от сайт ? В кой магазини има такива колички ?
Ние взехме от OLX втора употреба,но все още в гаранция,случихме на почти не ползвана Abdor Duo Galiani иначе във всички магазини има отделни колички за близнаци,въпроса е вие към каква сте се насочили...

# 719
 smile3556тююююю,изтекоха ми очите да ви изчета!няма друга такава банда писатели като нас-всяка седмица пълним по една тема!ще вземат да ни санкционират нещо!и аз да допринеса:по принцип се следя в "щерев" и съм си много доволна и от лекарката о от клиниката,там ми е ддо спокойно и познато(4 години кръстосвам коридорите).много ми се иска и раждането да е там,обачеееее newsm78с тая къса шийка и две бебета,не съм сигурна докога ще устискам.ако бебетата се родят по-рано или твърде малки и имат нужда от кувиоз,ще ги преведат в МД.това мен хич не ме устройва.та поради тези притеснения,издирихме връзки с др.Дяволов от МД(АКО НЯКОЙ Е ПОПАДАЛ В РЪЦЕТЕ МУ,ДА СПОДЕЛИ МНЕНИЕ,МОЛЯ).та вчера имах преглед при него,потвърди,че има голяма вероятност нещата да се случат по-рано Cryвика ми:единия младеж е застанал точно с глава на шийката и а съм рязнал конеца от серклажа,а е тръгнал да се ражда! #Crazyаз си знам,че е заврян там,де.накара ме да си взема инжекциите за дробчетата,че ми било време да ги сложим.с мойта лекарка се бяхме разбрали на 17ти,като ида на преглед тогава да ги слагаме.и аз срам не срам и се обадих да си призная,че ходя и при друг лекар.ама оплюх ММ,казах,че той ме е накарал,защото е параноик.измих си ръцете с него.лекарката каза,че се познава с Дяволов,била му е ученичка и защитавала при него нещо си....мисля,че го прие добре,това с ходенето на второ мнение.каза да си сложа инжекциите,няма нищо страшно,не е рано...та Дяволов ме иска пак на преглед на 04.03 и после да ме бил задържал за една седмица в болница и после да ме реже Shocked Shocked Shockedаз все си представях края на март поне Confusedподпали ми и фитилите за нормално раждане,че и дВете бебета били главично и няма да са големи...аз отидох на втори специалист за успокоение,пък то ooooh!вкарах се в още по-голям филм.АЙДЕ,СТИГА СЪМ ПИСАЛА,чЕ НЕ ОСТАНА МЯСТО Grinning

Общи условия

Активация на акаунт