Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви видове изследвания можете да поръчате?
Какви могат да бъдат възможните причини за субфебрилна температура при деца?
Какви изследвания трябва да се направят, за да се изключи онкологично заболяване?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви видове изследвания можете да поръчате?
-
Какви могат да бъдат възможните причини за субфебрилна температура при деца?
Субфебрилната температура при децата може да се дължи на различни фактори като инфекции, алергии, непоносимост към глутен, проблеми с бактериите в гърлото и носа и други здравословни проблеми. От съществено значение е да се проведат подходящи изследвания за установяване на причината за температурата.
-
Какви изследвания трябва да се направят, за да се изключи онкологично заболяване?
За да се изключи онкологично заболяване, могат да бъдат извършени различни изследвания като хемокултура, пълна кръвна картина с диференциално броене, изследване на муковисцидоза и алергични тестове. Освен това изследвания за херпесни вируси като херпес симплекс, херпес зостер и Епщайн-Бар могат да бъдат полезни при оценка на състоянието.
-
Как се изследват вирусите на херпеса?
-
Как се прави изследване на хемокултура?
За онкологично често си мисля, но нищо не съм изследвала, а и първо, че не знам какво, и второ, че много ме е страх. Гъбична инфекция с вагинален секрет ли? Сега имахме 2 дни гъбички, но отвън, а и след толковата антибиотици още в болницата ме предупредиха, но бързо минаха. За моята температура, не мога да кажа понеже не съм я мерила изобщо докато бях бременна, а и след това..Едва сега покрай тази субфебрилната на дъщеря ми започнах да меря температурата на всеки който видя;) Бях чела в доста статии, че при малки бебета до към 2години температурата може да варира така до към 38 ежедневно поради това, че терморегулацията им се развива по-бавно и до 2години. Може би вашият случай е такъв, за щастие нищо страшно, но за сметка на психиката ти. А при нас след пикочна инфекция лятото Ешерихия коли 10/5 (3 дни вдигаше 39 и нещо) и антибиотик съм засичала температури като 36.9 37, но не съм обръщала внимание, може би още от тогава температурата е такава... После бяхме в Германия на гости и тогава един ден хванах 37.4, след това съм засичала и 37.6 1-2 пъти и после до 37.3 започна.. Сега чак ме е страх да го напиша, но 3 дни е нормална
след толковата антибиотици се надявам каквото и да е имало да е изчезнало ЗАВИНАГИ ахаха;)
)) Дано всичко отшуми
Снощи 37.3 обрив по гърба и периодично запушване на носа.. Днес направихме снимка на синуси, носен и гърлен секрет и консултация с 2ма УНГ. Освен набъбнала носна лигавица диагноза никаква... 37.1-2-3, температурата отново е на лице.. Понеделник ще направим теста за алергии и от там вече съм изчерпана... Побърквам се вече, на моменти не издържам.. Ако може Lazy_Lady да сподели какви показатели трябва да се пуснат за изключване на нещо онкологично, не дай си Боже