Зимата навън притихва, Декемврийски бебо се усмихва!

• 42 307
  • 767
  •   1
Отговори
# 600
Благодаря за топлото посрещане, девойки  Simple Smile

Аз напоследък се ровя в сайта на СЗО и попаднах на полезни за мен насоки относно захранването.

http://whqlibdoc.who.int/hq/2000/WHO_NHD_00.1.pdf

http://www.who.int/features/qa/21/en/

има и още много за четене - тепърва започвам.

Утре сме на консултация - да видим моята беба колко е пораснала, но ако съдя по омаляващите дрешки расте доволно Simple Smile ще се похваля като се върнем.

Честит празник и лека вечер  1countingsheep

# 601
Мелина лази ли вече твоето момченце, нашите още не,незнам от който месец започват да лазят

# 602
Мелина лази ли вече твоето момченце, нашите още не,незнам от който месец започват да лазят

Лазене, в истинския смисъл на думата, не може да се очаква преди 6-7 месец  Simple Smile

# 603
  • София
Мелина, Супрема, благодаря ви за разяснението!
Ако трябва да бъда откровена-абсолютно  нищо не знам за захранването! Ще трябва тези дни да седна и да се разровя за информация, защото явно момента наближава!

В събота сме на консултация и ще разпитам педиатърката ни! Ще разпитам дали може да почна да давам сок от ябълка! Моята шушулка има проблем с ходенето по голяма нужда и си мисля, че плодовите сокчета може да и се отразят добре! Ние сме изцяло на АМ почти от самото начало и колкото да пише, че в изкуствената храна има всички необходими минерали и витамини,  някак ми се иска да минем на "истинска" храна! Аз също смятам да си приготвям храната и да не давам разни готови манджи от бурканчета!

# 604
  • на брега на морето

Лазене, в истинския смисъл на думата, не може да се очаква преди 6-7 месец  Simple Smile
Елиас е права. Hug Но Бобо си се придвижва доволно особено върху позната повърхност. Иначе върху непозната не че не може, но не смее веднага. Аз бях описвала по-назад как го прави. Не е точно пълзене на 4 крака, а по-скоро суркане по корем като се изтласква с крака, но е доста чевръст. И батко му рано плъзна. Бобо почна вече да излиза от постелката и да лази и по ламината, и да ме наблюдава доволно, явно любопитството надделява. Grinning  Hug
Например бута някоя играчка и я лапа, и така бутайки я, се придвижва след нея. Simple Smile

Последна редакция: чт, 26 мар 2015, 11:07 от Мелина_3

# 605
Колко сладко Heart Eyes И Вики е като гъсеничка, не изминава голямо разстояние, но много смешно вири дупето и рита с краката във въздуха Mr. Green

# 606
Здравейте!
Днес излязохме по-рано на разходка и докато се приберем настана голяма жега - 17 градуса.Бебчо беше с ескимосчето си и като го разопаковах в къщи беше прегрял.
Явно трябва да го захвърляме вече, но не знам как да го завивам и обличам за навън!?Вие какво използвате?

# 607
Отдавна не съм писала, но имах много работа и малко време за форума. Simple Smile Радвам се да прочета колко много са напреднали мъничетата в развитието! Simple Smile При нас всичко е наред Simple Smile

Имам един въпрос и ще се радвам, ако някой може да ми отговори. Живея в чужбина, но преди да се преместя съм работила няколко години в България с осигуровки и всичкото. Сега се чудя тези години работа в България колко трябва да са, за да имам право един ден на някаква минимална пенсия или частична пенсия или каквото е? Те не са много годините, де, та може и на нищо да нямам право един ден на старини, но все пак? Нещо не мога да изровя информацията сама, а знам, че според ЕС законодателството всеки, който е работил в ЕС държава и отговаря на критериите за някакъв вид пенсия, има право да я получи.

Благодаря.

# 608
  • София
Здравейте!
Днес излязохме по-рано на разходка и докато се приберем настана голяма жега - 17 градуса.Бебчо беше с ескимосчето си и като го разопаковах в къщи беше прегрял.
Явно трябва да го захвърляме вече, но не знам как да го завивам и обличам за навън!?Вие какво използвате?

И при нас беше същото! По едно време девойката се разрева с глас, а тя по принцип е много спокойна навън! Разсъблякох я, защото беше зачервила яко бузите и тя се успокои!
И аз се чудих как трябва да я обличам вече! Аз върху домашното облекло( боди с късо ръкавче и отгоре памучно гащеризонче или ританки и блузка) слагам една много тъничка , но вълнена жилетка и след това памучен чувал( няма ръкави и за това слагам жилетката)! Ако е много студено завивам с едно тъничко одеялце!
Казват, че детето трябва да е облечено както нас +1дрешка още! То днес и аз щях да получа топлинен удар, ама аз правя преходи по 5,6 километра, защото девойката не е съгласна да стоим на едно място (   Mr. Green иска майка и да влезне по-бързо във форма! )

Все си мисля, че е рано да сме без чувала, ще махна жилетката явно!

# 609
Аз вече не слагам космонавтите откакто се постопли, изкарвам ги както си стоят в къщи с боди с дълъг ръкав комплектче от две части, слагам шапка,ръкавици,и ги завивам с пеленка  малко по дебеличка и одеалце,а ако е по топло само с одеалце,имам въпрос-колко време на ден е добре да стоят бебетата по коремче.

# 610
  • София
Аз я слагам преди всяко хранене по 5-10 мин! Даже рядко изкарва 10 минути, тъй като хич не и е любимо да прави упражнения и почва да плаче, ако стои по-продължително време по корем!

# 611
  • Пловдив
Адоратион, какво те разколеба за ЗВБ? Просто ми е любопитно, сподели ако искаш. Hug
Мелина_3, истината е, че не знам дали ще се справя. Притеснява ме и опасността от задавяне. Не съм паника, но все пак. Simple Smile

Редактирам: Мелина_3, ще съм много благодарна да споделиш опита си със ЗВБ. Ако си писала по-рано по-подробно, само ме насочи къде да чета. Благодаря! Simple Smile

Последна редакция: чт, 26 мар 2015, 16:42 от adoration_

# 612
  • София
MaxiTan4e, здравей  Grinning Доколкото знам за пенсиониране се трупат някакви точки според стажа. Ако нямаш достатъчно стаж има определена възраст, когато започваш да получаваш социална пенсия...която си представям колко е  Crazy 
Аз днес изведох Огнян с боди с дълъг ръкав, една бпо-плътна жилетка с качулка, ританки, панталонче и матонки  Laughing Ританките ги облякох по неволя,за да не му е гол крака под панталона, че нямам чорапогащници.ННо сгреших, защото са и дебелички, та му бяха завряли краката. Следващия път по-тъни или ще рискувам да е ссмо по чорапи  Whistling Отгоре одеялце, даже нямаше шапка.
Добре му беше, даже май и твърде топло на краката. Вадих го да го кърмя, да му показвам дърветата...добре се чувстваше.
Снощи към 7 вечерта ходихме до аутлет мола, та му облякох мечката, иначе не смятам повече, освен ако не съм принудена да изляза в някой студ или вечер.

# 613
  • на брега на морето
Ето линк към ЗВБ метода- http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=781551.0
Там обясняват и за задавянето- в "често задавани въпроси". Според мен вероятност да се задави детето си има и ако се храни и не по ЗВБ, не знам. Peace
Иначе аз почнах с мекички неща и постепенно по-твърди. Меки от типа на авокадо, добре узряло, банан, круша-също и т.н. Спомням си, че и сравнително рано дадох хляб/след като бях въвела постепенно глутена чрез смес от каши една със и една без, с увеличаване на количеството/- не се е задавял с хляб. Ябълката беше по към края-сурова. Даже съм давала неща по-рано от времето посочено в линка, например боровинки. Само ягодите ги бях оставила за накрая. Иначе не съм имала скруполи към нещо. И сварени моркови давах рядко в началото, че го запичаха. Като почна да захранвам пак ще пиша в движение... Hug

# 614
  • София
Мои познати са захранвали по ЗВБ и са ми казвали, че никога не са се задавяли децата, докато ядат някой цял плод/зеленчук. А и в началото те май повече смучат и ближат,не ръфат  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт