Зимата навън притихва, Декемврийски бебо се усмихва!

• 42 307
  • 767
  •   1
Отговори
# 615
Днес бяхме на консултация и новите мерки са: 62см и 6120гр. Сложиха й поредните 2 ваксини - поплака доста в кабинета, но в момента, в който излязохме от кабинета се успокои и доста поспа навън. Не съм слагала нищо на убоденото място, нито съм давала нещо, няма температура.

Док каза в края на 5ти месец да започна захранването с по една лъжичка картофено или морковено пюре. Аз мислех да почна от края на 6ти месец, но ще видим.

Докато се разхождахме и аз установих, че космонавтчето вече е прекалено дебело, въпреки че под него беше само с едно боди и ританки. Ще трябва да измислям нещо друго, че не ми се купува още едно по-тънко, може би някоя по-дебела блузка и панталонче newsm78...

Последна редакция: чт, 26 мар 2015, 23:12 от Lady-Godiva

# 616
  • на брега на морето
Ирайн, той като се задави тогава с карфиол, май не беше съвсем сварен. Пък и нали карфиолът е такъв рошав, на трохи, може би заради това...Иначе нямам спомен с нещо друго да се е задавял. Той и сега като яде някой път се случва да се задави, ама щото бърза да лапа и не дъвче някой път. Като го потупам се оправя.
А относно това, че само смучели, може някои така да правят. Но Кирил си изяждаше парчетата. Аз му режех на парчета нещата, да са му удобни да ги хваща сам. И той си ги налапваше, отхапваше, "гризкаше" и много хубаво си ги изяждаше. Аз му слагах по малко и после ако решах досипвах. Така установих, че повече яде. Не обичаше да му "натоваря" чинията още от начало. И до ден днешен не харесва да му е препълнена много чинията. Предпочита да си изяде и ако още иска- да му досипя. Е, като захранвах гледах да не се тъпче много, че да не се отбие. Сега си яде колкото си иска, разбира се. Grinning Hug

# 617
  • Sofia
LAdy-Godiva, Браво за мерките и теглилките!

Аз вече купих якенце, след седмица-две космонавтът отпада изцяло според мен. Няколко пъти съм го претопляла и борбата с пъпките после е чудовищна, тъй че - якенце.

Мелина, твоят човек си е направо с навици като за голям Simple Smile Браво, дано и на мен ми се получи добре Simple Smile

# 618
А с какво пюре е най добре да се започне захранването-плодово или зеленчуково,на нас лекарката ни каза плодово,мисля че е рано според мен в четвъртия месец но ще се доверя на лекарката

# 619
Ние ще започнем с картофено и то след седмица, щом станем на 4 м.

# 620
  • София
Деси, съветвам те да прочетеш различни статии в интернет(например в кърмаческите блогове или тук из форума) и да вземеш сама решение. 
4 месеца, лично за мен, е рано. Освен ако няма някакъв стомашен проблем, който го налага.
Казват, че се започвало със зеленчуково, защото свиква на сладките плодови и после не иска по-блудкавите зеленчуци.Но пък вероятно с плодово ще е по-лесно, защото ще е по-вкусно.
Аз не знам дали си въобразявам, но ядох снощи до Огнян и той сякаш ме гледаше много мазно и една плюнка му се проточи от устата  hahaha Той постоянно се плюнчи, та може би си въобразявам, че му се е дояло.

Забелязвате ли вече как стават по осъзнати? По едни дребни жестове... Някак се закача с мен, "ловува" чат пат като му дам да суче. Гали ме  hahaha  Онзи ден нещо смешно направи, не помня вече, но с баща му много се смяхме, той половин минута ни гледаше ту единия, ту другия как се смеем и накрая увиси джуката и ревна.Явно разбра, че смеем на него  Laughing

# 621

накрая увиси джуката и ревна.Явно разбра, че смеем на него  Laughing

Ирайн, разсмя ме с това  Laughing порастват, определено - аз забелязвам Кали да се "закача" - поглежда ме хитро и пуска една тънка усмивчица и когато се засмея, се бута в гърдата ми все едно се засрамва и се крие, и така по няколко пъти.

Аз също смятам, че 4 месеца е рано, макар че имам познати, които са почналу и от 3 мес. Въпрос на личен избор, но е хубаво да е информиран  Peace

# 622
накрая увиси джуката и ревна.Явно разбра, че смеем на него  Laughing

Е тази физиономия ми е любима...адски ми е сладичък като го направи Андриян.И на племенницата ми много се радвах на времето така.

На мен също от известно време ми прави впечатление,че Андриян доста заглежда храната на масата и оглежда всичко в чиниите.Мисля да поизчакам още месец и да започвам със зеленчуково пюренце.Мисля да започна с картоф.

# 623
Salvadore, не се ли консултираш първо с педиатър за захранването,или сама си преценяваш кога да започнеш и с какво

# 624
  • Варна
Същите неща прави и Вили - с галенето, търкането в гърдата, пък щом някой яде и го приближим към масата, не отлепя поглед от чинията, с интерес гледа като поднасяш храната към устата  Sunglasses Скоро ще купя столче и ще го слагам с нас на масата да свиква.

# 625
  • Варна
Един малко закъснял пост за активните гимнастики - т.к. бебчетата пораснаха вече и не им е интересно само да гледат играчките, аз съм ги свалила по-ниско с по една допълнителна връзка, за са може да ги стига и да си играе с тях, сменям и играчките редовно слагам и допълнителни.

# 626
И Дари много взе да се закача, с поглед, с усмивка, с ръчичка. Като не му обръщам внимание, ме гледа в очите и не мърда; щом усети, че го поглеждам, веднага реагира да си покаже какво иска. И това с джуката е много сладо. Heart Eyes

# 627
Ех, бебчетата ви са по-големки и вече правят доста маймунджалъци!Нямам търпение и моето да се научи! Hug
Моето от скоро започна да се усмихва и това е нещото, което ни радва най-много! HugИма най-чаровната усмивка...каза мама гарга!
Мисля, че венците го сърбят ужасно, защото все гледа да засмуче нещо - но всички гризалки му идват твърди и лапа най-много краката на една плюшена играчка, също и блузата или кожата ми, ако го държа в мен.
Започна да си прехапва долната устна и явно и с нея да си успокоява венците.Дано не му остане като навик!
Като го съблека, явно е запомнил как мама му надига крачетата, за да избърше дупето, и сега сам си ги вири.Гледа ме в очите и ги вири нагоре, още малко и дупцето си ще вдигне!Иска да ми покаже, че може, миличкото!Много е смешен! JoyКато облечем панталончето и краката пак са изпънати!

Вие като правите гимнастиката, събличате ли детето голичко? newsm78
Защото ние правим упражненията няколко пъти на ден и не го събличам!Масажчето му е вечер след банята, но не изпълнявам всички движения - дали е проблем?!

# 628
  • София
Аз на голо му правя гимнастиката, защото иначе дрешките ограничават движенията.А и е по-лесно като е намазан със зехтин.
Но не мога да му разкрача краката, той си ги стяга и по никакъв начин не мога да ги разтворя  Tired
Днес щях да ходя на една лекция на някакъв ортопед, но времето е ужасно, а не съм шофьор и трябваше с метро....ама не мога да го разнасям в тоя дъжд.
Искаше ми се да питам за гънката на дупето.Пък почвам май да си внушавам, че си криви другия крак в глезена  Crazy 
Следващата консултация е чак в края на Април, май ще го заведа на още един преглед при ортопед преди това. Макар, че преди 2 седмици в болницата го прегледа педиатър-ортопед и каза да се следи гънката, но нищо повече не каза и се чудя.Гледа му там рефлексите, но не му отскачаше кракът.Каза, че на толкова малко бебе нервната система е недоразвита и трудно се проверява.Не знам дали не го каза за мое успокоение , като видях, че кракът не реагира на чукчето  newsm78
Златанова, може да не го сърбят венците, те просто обичат да лапат всичко сега. Предполагам, че трябва да е подуто и зачервено, за да изпитва дискомфорт и да иска да го чеше. 
Дядо Фройд твърди, че сега са в оралния си период и обичат да смучат, да лапат  Laughing

# 629
И аз не съм съвсем сигурна за венците, но смятам, че са те. Дари също не харесва друго в устата си, освен ръцете си или моя пръст. Вечер обаче става страшно - дъвче настървено, плаче неистово, не се успокоява. Четох в една група във ФБ, че някои мами препоръчват Дентинокс гел, други Дентокинд, да се натъркат венците с ракия/мастика/течен аналгин/хексалгин/нурофен/панадол... Или да се даде Нурофен/Панадол да пие една доза или по-малко.
Ние ходихме най-накрая на ортопед на 4 мес. Незнам дали да съм доволна - изобщо не му гледа гънките. Прегледа с ехото, опипа ТБ стави, опъна краката надолу да ги мери, после дали стъпва. Каза често да му правя крачетата на жабка като упражнение и да го нося на хълбок като маймунче. Следващ преглед на 7м.

Общи условия

Активация на акаунт