Зимата навън притихва, Декемврийски бебо се усмихва!

• 42 040
  • 767
  •   1
Отговори
# 690
Аз още от начало съм му сложила бебешка възглавница, по едно време слагах и кърпичка, че повръщаше. Но тя е съвсем тънка, може би някъде сантимер или 2..

# 691
Аз точно днес поръчах 2 възглавнички тип клин, че много повръща малкия и смятам с тях да откарам до годинката поне.Главата му винаги трябва да е на по-високо, за да не се задави, ако детето е с рефлукс! #2gunfire

# 692
Златанова, тя е със специален пълнеж и дупка по средата - на Theraline.

http://www.theraline.com/us/babypillow.htm

Такава е. Има и други, но не намерих да се продават тук.

# 693
И мен ме интересува въпроса за яслите,изобщо незнам кога трябва да подаваме документи

# 694
  • Варна
Ние не слагаме никаква възглавничка. Simple Smile

Кърма замразявам в пликчета на NUK. Simple Smile

А относно яслите, за кой град става дума? Аз за Варна вече подадох. Ако някой го интересува нещо, да пита. Simple Smile

# 695
  • Бургас
Ами ако ще си ползвате двете години майчинство, догодина ще се подават документи.
За кг не помня кой коментираше, че не може да се очаква да се обръщат, сядат и т.н. като са 10 кг... Ами и аз не съм очаквала за расте така Зорница, ама на 3м и половина е към 7 700. Изцяло е на кърма, нито АМ е пила, нито съм я захранила. Не мога гладна да я държа, давам й когато иска...още не се обръща.  За сравнение баткото на нейната възраст беше  поне 1кг по-малко и се обърна от корем на гръб на 4м и половина, а от гръб на корем на 5м и 20д.
А посещението при ортопед на всички ли се полага или е по преценка на личния лекар, да знам дали да искам направление

# 696

А относно яслите, за кой град става дума? Аз за Варна вече подадох. Ако някой го интересува нещо, да пита. Simple Smile

Габи, аз много бих се радвала ако споделиш каква е процедурата,къде се подават документ и какви? Hug

# 697
  • София
Съни, по преценка е, но е хубаво да се види.
Различното на прегледа е ехофрафът, иначе другото и педиатърът го прави.
Племенникът ми беше доста дебел, но си се обръщаше, беше много див и чак правеше нещо като лазене на 3-4 месеца.
Огнян е с около 2кг по-лек и не може. Или не иска  Laughing
Аз мисля 2-те години да ползвам, та догодина ще подавам.
Щом детето тръгне на ясла, майчинството се прекратява.

# 698
Дарин започна да се обръща от корем по гръб като беше около 5 кг, а сега като е 6 ввче го мързи и забива главата Simple Smile . На 11- ти става на 4 м. Уча го от гръб по корем да се обръща, ама още сме много далече от цента  Laughing. Смятам, че всяко дете се развива индивидуално и не бива да се сравнява с другите.
Напоследък имам близък, който работо в ясла и категорично с ММ решихме, че две години ще си го гледам, а третата или ще го оставям до обяд и ще работя по 4 часа или ще си го гледам изцяло.
Относно ортопедите- педиарърката ни даде направление на 3- тия месец. Ортопедът ме изненада неприятно като ми каза, че другия месец трябва да правим ренген заради фамилна обремененост. Аз съм била в ортопедични гащи 6-7 месеца като бебе. И се надявам преди Великден да имам възможност да го заведа и на друг за второ мнение.
Моят малчуган започна да се изправя сам в седнало положение като е леко надигнат. Отделно е много жилав и се опъва и някой ден ще удари земята. А бе въобще ще ми разкаже играта. И продължава да спи след всяко хапване. Вашите малчовци така ли са?

# 699
  • на брега на морето
Бобо определено не спи след всяко хапване. Суче и пак иска да играе, ако сме вкъщи. Ако се е нахранил и веднага след това излезем с количката - откъртва. Спи максимум час и пак е кокорко след това. Но те доста го сърбят венците напоследък, все гледа нещо да ръфа. А пък ако баткото и таткото са вкъщи-спи двойно по-малко. Хаха, защо ли. CrazyHug

# 700
  • Бургас
И ние спим след всяко хранене, поне час, а навън от хранене до хранене. Днес напр. яде в 15ч, излязохме към 16 и заспа, прибрахме се в 19ч още спеше, а яде в 20ч

# 701
  • Варна
Оо Вили почти не спи денем  Tired Вчера да е спал 2 часа, от което час и половина навън. Всичко му е тооолкова интересно, че само се кокори и оглежда. Вече тръгвам с лятната количка, поне да може да си гледка като е буден, иначе в коша му е скучно само мен и баща си да вижда.
Аз също подадох документи да ясла, ако се освободят някъде места март 2016 г., защото ще трябва да почвам работа, понеже не получавам майчинство.
Възглавница не слагам на бебо.
На ортопед ще го водя този или другия месец.
И Вили по едно време се обръщаше от корем по гръб, ама май вече го премързява. Когато го сложа по корем, само лицеви опори прави  Laughing

# 702
И при нас има тенденция за сън веднага след ядене, а по време на самото ядене пълним памперса. На разходка с количката също спи много.

# 703
  • София
Последните дни Огнян спи почти непрекъснато. След сън, преди сън. Сложа го диграемз рой се разцивка и докато го погледна и той заспал пак.

# 704
  • Prague Czech Republic
Кевин   В къщи спи по много малко  Grinning Когато сме на разходка спи си  доста,:hug:
              Цвети защо не получаваш майчинство?

Общи условия

Активация на акаунт