Проблем с кредити - дали да му вярвам?

• 42 344
  • 292
  •   1
Отговори
# 165
Благодаря на всички за пожеланията и подкрепата. Бяха ми нужни, защото определено не ми беше лесно да го направя, но вече се преместихме - с детето сме при майка ми, сега остава до 1-2 седмици да изпразним квартирата, защото имаме много техника и мебели.

За съжаление, от негови приятели и близки получавам предимно лоша информация, че им дължи пари и т.н. и че най- вероятно залага.

Предстои среща с адвокат.

# 166
Браво! Действаш като отговорен родител! Не се отказвай! Hug

# 167
Family_girl,

Кураж!  Hug

Майка ти ще ти е опора и подкрепа; ще се справиш.

# 168
  • Бургас
Благодаря на всички за пожеланията и подкрепата. Бяха ми нужни, защото определено не ми беше лесно да го направя, но вече се преместихме - с детето сме при майка ми, сега остава до 1-2 седмици да изпразним квартирата, защото имаме много техника и мебели.
За съжаление, от негови приятели и близки получавам предимно лоша информация, че им дължи пари и т.н. и че най- вероятно залага.
Предстои среща с адвокат.

Искрено ти съчувствам  Tired Hug
То е ясно, че мъжа ти е неспасяем случай. Поне спаси себе си и детето.

# 169
     Family_girl, някъде напред в темата написа, че майка ти ще направи всичко възможно да те разведе. Ще трябва да се разведеш за твое и на детето добро, но не оставяй негативната нагласа на майка ти да ти влияе за човешките взаимоотношения със съпруга ти. Общо взето, не й позволявай да тя да взема решенията лично или чрез забрани/задължения, които ти налага. Случай мнението й, но си дръж очите отворени и мисли сама. Успех.

# 170
     Family_girl, някъде напред в темата написа, че майка ти ще направи всичко възможно да те разведе. Ще трябва да се разведеш за твое и на детето добро, но не оставяй негативната нагласа на майка ти да ти влияе за човешките взаимоотношения със съпруга ти. Общо взето, не й позволявай да тя да взема решенията лично или чрез забрани/задължения, които ти налага. Случай мнението й, но си дръж очите отворени и мисли сама. Успех.

Хърмаяни, много точно си описала ситуацията. Точно това е моето опасение - дали ще успея да се опазя от нейния негативизъм и очерняне, което е характерно за майка ми - за нея всичко е черно и бяло. И много обича да контролира хората и ситуациите.

А аз искам да запазя добри отношения с него, може би дори да дам още един шанс, ако видя че има смисъл (дори и  без брак, само за съвместно съжителство). Но дали пак ще го искам след 1 година при майка ми и постоянен натиск, се чудя...

# 171
  • София
И само да не тръгнеш да връщаш заемите му на приятелите му! Не търси зорлем повече инфо в тази посока - само ще ти докривее повече.

# 172
А аз искам да запазя добри отношения с него, може би дори да дам още един шанс.

Свършиха ли се мъжете на таз Земя?  newsm78

# 173
  • Бургас

Хърмаяни, много точно си описала ситуацията. Точно това е моето опасение - дали ще успея да се опазя от нейния негативизъм и очерняне, което е характерно за майка ми - за нея всичко е черно и бяло. И много обича да контролира хората и ситуациите.

А аз искам да запазя добри отношения с него, може би дори да дам още един шанс, ако видя че има смисъл (дори и  без брак, само за съвместно съжителство). Но дали пак ще го искам след 1 година при майка ми и постоянен натиск, се чудя...

И ти си майка. Ако детето ти се е обвързало с човек, който му причинява подобни беди, дали няма да направиш всичко, за да го откъснеш от този човек. Не познавам майка ти, но понякога не е лошо да имаш до себе си човек, който мисли трезво и най-важното - обективно. Ти малко или много обичаш мъжа си, а чувствата не винаги са добър съветник.  Гледай над нещата обективно, мисли повече с главата си вместо със сърцето и не се поддавай на манипулации.

# 174
Никъде не видях някой да е писал, че един ден - разведени или не - детето наследява всичко - приходи и разходи - имоти и/или кредити. Така че отиди спешно при адвокат и вземи мерки, за да не поеме един ден детето ти дълговете на безотговорния си баща.
А иначе или играе хазарт, или си има любовница, или наистина е тръгнал да прави някакъв бизнес, но явно не е достатъчно кадърен за това. Така че по-добре му кажи никога повече да не се пробва за нещо подобно.

# 175
Никъде не видях някой да е писал,
Скрит текст:
че един ден - разведени или не - детето наследява всичко - приходи и разходи - имоти и/или кредити. Така че отиди спешно при адвокат и вземи мерки, за да не поеме един ден детето ти дълговете на безотговорния си баща.
А иначе или играе хазарт, или си има любовница, или наистина е тръгнал да прави някакъв бизнес, но явно не е достатъчно кадърен за това. Така че по-добре му кажи никога повече да не се пробва за нещо подобно.

За наказание трябва да прочетеш отново темата.

Family_girl, един съвет - получавай си справките по законен начин. Успех!

# 176

Хах, надявам се, че не.  Simple Smile За съжаление, детето ми има само 1 баща.

cordelia, какво имаш предвид?

# 177
Скрит текст:

Хах, надявам се, че не.  Simple Smile За съжаление, детето ми има само 1 баща.
cordelia, какво имаш предвид?

Спомена, че си получила информация за задълженията чрез познати. Говори с адвоката си.

# 178
     miss july, съгласна съм изцяло с теб. Но от предния пост на Family_girl (пък и от този), останах с чувството, че майка й не е от най-обективните. Виждащите само в черно-бяло хора не са най-добрият съветник и способ за постигане на душевен мир.
     А този мъж изглежда е обичал детето си. Въпреки че порокът му го е направил безотговорен, не трябва да бъде отписван като баща и може би - като партньор (ако случаят се окаже инцидент с натрупване, а не трайна склонност към хазарт).

# 179
  • Бургас
    miss july, съгласна съм изцяло с теб. Но от предния пост на Family_girl (пък и от този), останах с чувството, че майка й не е от най-обективните. Виждащите само в черно-бяло хора не са най-добрият съветник и способ за постигане на душевен мир.
     А този мъж изглежда е обичал детето си. Въпреки че порокът му го е направил безотговорен, не трябва да бъде отписван като баща и може би - като партньор (ако случаят се окаже инцидент с натрупване, а не трайна склонност към хазарт).

Може пък да си е много обективна жената. Аз като майка бих била бясна на зет си, който е докарал дъщеря ми и внучето ми до просешка тояга до степен да останат на улицата /в случая добре, че е майката да има къде да отиде/. Нормално жената да мрази зет си. Ако Фемили ми беше дъщеря, този жив щях да го одера.
Честно казано бих смятала, че връзката им има бъдеще, ако не беше това нагло поведение на мъжа й. Не стига че са го спипали, а той продължава да мълчи и да не казва истината. За какъв оптимистичен край да си мисля тогава.

Последна редакция: пн, 09 фев 2015, 20:38 от miss july

Общи условия

Активация на акаунт