Проблем с кредити - дали да му вярвам?

• 42 305
  • 292
  •   1
Отговори
# 195
Нямам опит с подобна ситуация. Но нямам и никакви съмнения, че мъж, който не е стабилен, не става за глава на семейство. Не става дума да е вечен финансов стожер, аз самата никога не съм търсила такъв за себе си. Но който рискува семейни пари, без да знае половинката му къде отиват те, обикновено мисли, че има право да го прави, че това не е нейна работа, той подценява жена си и нейния принос в семейството. Такъв мъж не става за семейство. Нямам съмнения и трябва да бъде зарязан. Извинявам се за категоричността, може да има изключения. Но правилото е това

# 196
Фиктивният развод е най-доброто решение в случая, един вид застраховка срещу бъдещи проблеми, още повече, че щом мъжът ти е скрил от теб, че е теглил един куп кредити, със сигурност има и още много скрити неща, за които ти нищо не знаеш и които тепърва ще започнат да излизат наяве...
Аз изобщо не приемам обяснението, че е скрил за изтеглените кредити,защото не е искал да те тревожи излишно Naughty
Стискам палци да се справиш с това нелеко изпитание Peace

# 197
  • Плевен
Той как реагира като си тръгнахте с детето?  Иска ли да сте семейство, какво ти казва? И какъвто и да е срок не е нужен, щом не иска да ти каже към кого и колко е задлъжнял. Странно ми е, че си съгласна той да си плаща кредитите, а ти да поддържаш семейството.

# 198
Странно ми е, че си съгласна той да си плаща кредитите, а ти да поддържаш семейството.

Любов, прави чудеса.

# 199
Здравейте!
Предварително се извинявам, че пиша тук и моля, да преместите тази публикация в подходящата тема, тъй като аз не можах да я открия.
Ще се опитам да бъда кратка - имам нужда от съвет, защото ...сърцето ми се къса...
Със съпруга ми сме женени от почти 4 години. Имахме (до преди 2 месеца) хармоничен и изпълнен с хубави емоции брак. В последните седмици всичко започна да се срутва. Няма никаква конкретна причина, просто започна едно отдалечаване и отчуждение, което не мога да разбера. Веднага помислих за появата на друга жена, но той казва,че няма. Склонна съм да се съглася, тъй като не откривам нищо съмнително. За да не бъда обстоятелствена - решихме да се разделим за известно време, за да може той да премисли взаимоотношенията ни и аз се съгласих. Не знам дали не е грешка и дали това не е нож с две остриета, но не искам да го притискам, а просто да му дам свобода наистина да обмисли нещата.ГРЕША ЛИ?? И последно, той не иска да казваме на приятелите и колегите си за това.

# 200
  • София
Как да ти КАЖЕМ дали ГРЕШИШ? Ти сама знаеш - а за два месеца, ей-така, от нищото, не звучи достоверно. Бъди по-изчерпателна?
Ако наистина не знаеш нищо повече конкретно и си само в сферата на догадките, то ти даже не си направилаопит д аго протиснеш. Все пак сте женени.

# 201
  • Пазарджик
Кокосче, за четири години съвместно съжителство би трябвало да го опознаеш до толкова, че да имаш някакви догадки за поведението му. Не може просто така от нищото за един два месеца да се отдалечи и да се стига до раздяла. Твоите предположения какви са?

# 202
Истината е, че моята работа е свързана с много пътуване и отсъствие от къщи. Може би е започнало да му тежи, но не ми го е казвал. Ако това е причината веднага бих напуснала, колкото и да държа на нея - семейството ми е по-важно. Той обаче казва, че няма общо с работата ми. Просто...вече "не ме обичал така както преди". А само преди седмици имахме нови планове за бъдещето...Не знам какво, къде и кога нещо се е пречупило, но виждам един коренно различен човек и не мога да опиша болката си, съсипвам се и не знам как да реагирам адекватно в тази ситуация.

# 203
  • София
А само преди седмици имахме нови планове за бъдещето..
Сподели за тези планове, да не се окаже, че са били Само твои Планове?
Въпреки, че като женени, каквото и да е естеството на плановете (дете, деца, нова къща) не би следвало да е проблем... (освен з а нова къща, може би...)

# 204
  • Бургас
Истината е, че моята работа е свързана с много пътуване и отсъствие от къщи. Може би е започнало да му тежи, но не ми го е казвал. Ако това е причината веднага бих напуснала, колкото и да държа на нея - семейството ми е по-важно. Той обаче казва, че няма общо с работата ми. Просто...вече "не ме обичал така както преди". А само преди седмици имахме нови планове за бъдещето...Не знам какво, къде и кога нещо се е пречупило, но виждам един коренно различен човек и не мога да опиша болката си, съсипвам се и не знам как да реагирам адекватно в тази ситуация.

Много неприятно, но поне мъжа ти е бил честен с теб и ти е казал какво чувства. Много е вероятно да е замесена жена. Може да не ти изневерява /все още/, но пък да е сериозно увлечен по друга. Поговорете си, питай каква е причината толкова рязко да се промени отношението му и чувствата му. Ако не ти даде ясен отговор и увърта, много вероятно е да има друга. Човек не спира да обича ей така от днес за утре. Трябва да има сериозна причина за това.

# 205
Всичко това
Цитат
Имахме (до преди 2 месеца) хармоничен и изпълнен с хубави емоции брак.
Цитат
последните седмици всичко започна да се срутва. Няма никаква конкретна причина, просто започна едно отдалечаване и отчуждение..................
Цитат
решихме да се разделим за известно време, за да може той да премисли взаимоотношенията ни и аз се съгласих.
-т.е. идеята за раздялата е негова?
Цитат
той не иска да казваме на приятелите и колегите си за това.
-срам го е, а и не знае дали с другата ще се получи, така че ако там нещата се провалят, вие да се съберете, без той да се чувства зле пред тях.
Цитат
Просто...вече "не ме обичал така както преди".
Цитат
.Не знам какво, къде и кога нещо се е пречупило, но виждам един коренно различен човек
ме кара да съм почти сигурна, че става въпрос за друга жена.
Сама пишеш, че не сте имали през тези 4 години търкания, скандали, противоречия, които да ви отровят живота.И все пак той "вече не те обича както преди".....Със сигурност акъла му е другаде, просто няма смелостта да сложи край, а лавира, докато нещата сами стигнат до логичния си завършек.Типично за мъжете.

# 206
И аз съм на мнение, че има друга жена. Така му е удобно, не ти дава отчет и си прави каквото иска. Характерно мъжко поведение.  При временната раздяла той къде живее, ако е при родителите си, говори с майка му.

# 207
 Благодаря за мненията!
Да, идеята за раздялата е негова и аз се собръзяваюм с това, защото вярвам,че ако човек обича, трябва да "пусне" другият и ако той се върне, значи обичта е истнска. Но съмнението ми, че греша като правя това е огромно. От друга страна не съм човек, който "ще се тръшне" да крещи и да настоява.

# 208
Да, идеята за раздялата е негова и аз се собръзяваюм с това, защото вярвам,че ако човек обича, трябва да "пусне" другият и ако той се върне, значи обичта е истнска.

След като те обича и не посочва конкретна причина, защо му е необходимо да се разделяте временно?

И ако се върне, може да е не от обич, а защото на него така му е удобно.

Той замисля ли се за твоите чувства в момента? Ей така ти изтърсва без обяснения, че иска почивка, да размисли, и ако му изнася обратно при теб.

# 209
  • Бургас
Благодаря за мненията!
Да, идеята за раздялата е негова и аз се собръзяваюм с това, защото вярвам,че ако човек обича, трябва да "пусне" другият и ако той се върне, значи обичта е истнска. Но съмнението ми, че греша като правя това е огромно. От друга страна не съм човек, който "ще се тръшне" да крещи и да настоява.

И като го пуснеш какво? Ако се върне ще го приемеш ли обратно? Особено ако не си на 100% наясно с причините му да иска временна раздяла. Ще приемеш ли човек, който е тръгнал подир друга, не са му се получили нещата и се връща пак при сигурното, т.е теб. Едва ли не му казваш "Иди, поживей си, пробвай се с другата и ако не се получи, ще те чакам обратно". Като вече не те обича прав му път. Егати. Ако мъжа ми ми каже такова нещо или говорим открито и търсим причините за повехналите ни отношения и чувства и работим в насока да спасим връзката си или се разделяме.
И аз мисля като Краси, че като типичен слаб мъж, се измъква и си върши нещата както на него му е угодно и дори не проявява грам уважение към теб.

Общи условия

Активация на акаунт