Почивка!

• 8 627
  • 75
  •   1
Отговори
# 60
На 9 месеца е. Рядко се случва да изляза, а ако изляза гледам да се прибера бързичко за да не натоварвам близките си. Който има деца да си ги гледа. Един път ми го казаха...  Laughing малко се засегнах тогава,но си е така. Не са ми отказвали помощ, но трябва наистина да не мога да се справя, че тогва да ги помоля. Не искам да чувам приказки - ние помагаме, а пък вие и т.н и т.н
При нас е весело Grinning

# 61
Честно казано, аз очаквах детето на е на поне година и половина, да е стопило лагерите на авторката, минало през колики, зъби, захранване, прохождане, първи стъпки в инатенето. А то се оказа само на девет месеца. Не ме разбирай погрешно, аз съм гуруто на мантрата "Всеки човек е различен!", но бая бързо след раждането ти е додяла грижата по детето.

Последна редакция: нд, 08 фев 2015, 19:05 от Касита

# 62
  • София
Честно казано аз очаквах детето на е на поне година и половина, да е стопило лагерите на авторката, минало през колики, зъби, захранване, прохождане, първи стъпки в инатенето. А то се оказа само на девет месеца. Не ме разбирай погрешно, аз съм гуруто на мантрата "Всеки човек е различен!", но бая бързо след раждането ти е додяла грижата по детето.

Напоследък в темите масово чета за момичета, които не могат да свикнат с новия живот след раждането на първото дете. Или отказват да приемат, че вече не могат да водат 100%-вия свободен живот, както преди.

# 63
Интересното е, че тази рутина, от която на повечето жени писва, после им се иска да си я върнат и да не са я губили, когато към задълженията им се прибави и едно, което им отнема средно по 9 часа на ден- ходенето на работа.

А точно.

Иначе и ние сме в чужбина и не разчитаме на баби и дядовци.

В къщи с едно дете/бебе си почивах пълноценно .В режим от ден първи , знаех кога ще спи, яде и кога сме на разходки и имах много време. На работа и преди и сега съм имала средно между 3 до 5 бебета /деца едновременно по 10-12 часа на ден . Голяма разлика .

С едно дете си почивах когато то спи ,учех когато спеше на обяд ,а с 3 на 4 месечна възраст си бях на ток постоянно. Сега освен нормалните грижи сме и  далече от къщи за по 9 часа 5 дни седмично ,което много ми орязва времето за всяко действие.

Детето пораства и освен разходките изисква време и за спорт, домашни всеки ден , организирани събития, участия в благотворителни мероприятия, доброволчески училищни фестивали с домашни печива и труд за набиране а средства за еди каква си мисия/кампания  и всяко нещо дърпа от времето ни.

Отделно ,че и ние всеки месец сме на обучения , на тийм семинари с нови методики ,баща й учи , а има и  извънредни неща като посещения на зъболекар, лекар, адвокат, оглед на къщи ,срещи с банката , със счетоводители и времето намаля прогресивно. Времето ми във форума значително намаля откакто работя и не съм домакиня само Simple Smile

С  Баща й се редуваме и нещата са по лесни ,но когато и двамата работим на пълна седмица нещата са в пъти по трудни за организация от времето когато беше бебе .

Другото за домашната работа. Аз съм супер организирана и свършвам всичко за 1 час дневно и за 2-3 часа през единия ден на уикенда. Къщата ми нескромно винаги е била като къща от списания , готвене за нас, домашни пюрета за детето ,изгладено , детето изведено ,напазарувано и т.н.

Всичко е въпрос на собствена организация. Мога да споделя моята ,но надали в твоето ежедневие би ти била полезна.
Ето ,ако ти се чете:
Скрит текст:

Ставам в 5и 45 , започвам работа в 9 .Пия кафе с мм в 6 ,а след това : приготвям пресен обяд за детето сутрин за кутията за храна в у-ще, приготвям моята кутия със салата , месо и зеленчуци/плодове  ,термос с чай , душ и грим , будене на детето , топла закуска , чай за нея, прическа ,зъби и тоалет и обличане за минусовите Т навън ,след което зареждам умната тенджера с продукти за да е готова вечерята в 6 когато се приберем .ММ излиза в 6 и 45 ,приготвя си обяда ,кафето и термос с чай и за него . В 7 и 30 хващаме автобус за градината й , в 7 и 45 я оставям и тя тръгва с учил. автобус за у-ще ,а аз чета книга или тренирам по малко във фитнеса ,след което душ и лек грим и започвам работа след час .
      На обедната почивка ,която е час всеки ден играем с детето когато няма у-ще ,водя я на мероприятия или до парка или пазарувам когато съм сама /чета книга /сърфирам форума /слушам музика /разговарям с колеги и т.н. Свършвам в 5 и 30 .
В 5 и 50 сме си всички у дома ,вечеряме, душ/вана , игра , разговори ,филм/форум  ,домашни ,отговори до е-майли ,съдомиялна, заготовка за храната утре сутрин и сън .До 8 детето е в леглото ,ние до 9 и 30 също

В момента правя три ястия за седмицата ,които ще охладя , замразя и наредя в стъклени кутии за обеди през седмицата  освен пресните неща всеки ден. Направих леща супа, мусака и пълнени чушки с кайма и ориз ,които две тави се пекат заедно във фурната ,а на котлона е лещата . Баща й пък прави кафето , салатата вечер и закуската сутрин уикендите.
Просто си улесняваме живота ,но не правим компромиси с това, което смятаме за правилно и добро  Peace

Дано ти е било полезно . Hug

Последна редакция: нд, 08 фев 2015, 21:08 от Анонимен

# 64
На 9 месеца е. Рядко се случва да изляза, а ако изляза гледам да се прибера бързичко за да не натоварвам близките си. Който има деца да си ги гледа. Един път ми го казаха...  Laughing малко се засегнах тогава,но си е така. Не са ми отказвали помощ, но трябва наистина да не мога да се справя, че тогва да ги помоля. Не искам да чувам приказки - ние помагаме, а пък вие и т.н и т.н
При нас е весело Grinning
Миличка, наистина е така - който си има деца да си ги гледа. Еми гледаме си ги де, какво повече искат от това. Но тези деца са и техни внуци, на които сега е момента да им се радват, докато са още малки и ги търсят. Като ги подхване тийна, едва ли ще им е до баби и дядовци, освен ако не ръсят парички.  Wink

# 65
Честно казано аз очаквах детето на е на поне година и половина, да е стопило лагерите на авторката, минало през колики, зъби, захранване, прохождане, първи стъпки в инатенето. А то се оказа само на девет месеца. Не ме разбирай погрешно, аз съм гуруто на мантрата "Всеки човек е различен!", но бая бързо след раждането ти е додяла грижата по детето.

Напоследък в темите масово чета за момичета, които не могат да свикнат с новия живот след раждането на първото дете. Или отказват да приемат, че вече не могат да водат 100%-вия свободен живот, както преди.

Това да не са същите момичета, които преди няколко месеца са правели тестове за ОВУ и са ревали, че тестът не показва 2 чертички пет дни преди закъснението на цикъла след само 2 секса без предпазване? Щото искат с "милото" да си имат "бебенце". И после разбират, че "бебенце" не значи само да се натокаш и да минеш два пъти със Стоке-то по стъргалото и всички да ви завиждат каква перфектна двойка с бебенце сте:)

Но както каза един човек- не сме длъжни на бабите и дядовците да им гледаме внуците. Тоест бабите и дядовците също имат някакво задължение. Ако някоя баба (или дядо, но жените са по-големи гаднярки) почне да ми се прави на примадона и в ключов и напечен момент ми заяви "който има деца, да ги гледа", все едно не ги гледам през останалото време...ами ще се замисля колко точно досег ще има такава баба до внуците.

# 66
Но както каза един човек- не сме длъжни на бабите и дядовците да им гледаме внуците. Тоест бабите и дядовците също имат някакво задължение. Ако някоя баба (или дядо, но жените са по-големи гаднярки) почне да ми се прави на примадона и в ключов и напечен момент ми заяви "който има деца, да ги гледа", все едно не ги гледам през останалото време...ами ще се замисля колко точно досег ще има такава баба до внуците.

Ха-ха много яко.  Laughing Тъй де, дошли или взели да погледат детето 2-3часа и реват, че много помагали. Ами аджеба през останалите 21-22часа  кой го гледа бе? Да не би самичко да си се гледа, а ние да трием диваните от лежане?!
Моите помагачи ги наказвам с лишение от внуците им, ако преминат границата.  Mr. Green Ама милите те не могат да издържат без тях и бързо довтасват да ги търсят.  Laughing

# 67
  • Пазарджик
Аз непрекъснато се заканвам - "е, този път - край, слагам й хикса на бабата", ама не става, децата си я търсят, и двамата умират за нея. Лишавам тях, а не нея и така. Другите пък са възрастни и ми става мъчно. Абе не е лесно и това с лишаването от внуци.

# 68
Имах предвид, че в 99.99% от семействата по-старото поколение оказва някакъв натиск и влияние за раждането на внуци. Така че не може в последния момент да абдикират от всякакви задължения. То си е до нормална човещина и не е чак толкова тежко. Така де, ако от една страна ще се хвалят, че "две деца съм изгледала", то би следвало като им връчиш дете на произволна възраст, да могат да се справят без въпроси, драми и неразбиране.

Щото "гледане" на дете значи да го планирам, да изкарваме пари за него, да си променяме програмата и да будуваме нощем. Другото е лек бейбиситинг. За всяка жена, която е била майка, би трябвало да е съвсем леко задължение.

Изключвам бабите-примадони, има такъв вид, особено ако не си е изгледала децата сама.

# 69
Аз непрекъснато се заканвам - "е, този път - край, слагам й хикса на бабата", ама не става, децата си я търсят, и двамата умират за нея. Лишавам тях, а не нея и така. Другите пък са възрастни и ми става мъчно. Абе не е лесно и това с лишаването от внуци.
То лишаването не е за повече от 2-3 дни, максимум до 5дни и бабите или дядовците са на вратата ни. За толкова кратко време, децата няма как да усетят толкова осезаемо липсата им. Винаги има с какво да ги забаламосам и разсея, за да не мислят за тях. Wink

# 70
Хубаво е, когато бабите и дядовците искат да си видят внуците и се вълнуват от тях. При нас просто няма такова нещо. Така че наказания не помагат, защото няма да бъдат забелязани.

# 71
На 9 месеца е. Рядко се случва да изляза, а ако изляза гледам да се прибера бързичко за да не натоварвам близките си. Който има деца да си ги гледа. Един път ми го казаха...  Laughing малко се засегнах тогава,но си е така...

Разбира се, че е така. Прави са хората. Ти и мъжът ти сте родители на това дете и вие трябва да си го гледате. Другите са бонус, ако проявят желание.
Но не разбирам защо не можеш да излизаш, докато таткото го гледа, а трябва да е бързичко? Това ти е времето за почивка.

# 72
Е, на това му казвам добра организация. Благодаря на Barefoot Kontesа за подробното обяснение и на всички ви който си отделихте от времето за една непозната.  bouquet
Просто ми трябва явно добра организация. Още не съм влязла в ритъм  Laughing

Таткото е по цял ден е на работа, а като се върне няма как да изляза. Simple Smile
Не съм купонджийка. Обичам разходките сред природата с някоя приятелка, кино и т.н
Чакам да се постопли малко времето, че да ходим на разходка с бебо.

# 73
Таткото е по цял ден е на работа, а като се върне няма как да изляза. Simple Smile

Ами не излизай, като се видите и си почине, остави му детето и се пльокни във ваната с чаша вино за 1 час.
Почивен ден няма ли? Тогава излизай на кино и т.н. щом имаш нужда  Peace

# 74
Не мога да не споделя с вас колко добре се чувствам от вчера насам, мисля вече и за себе си. Почивам си повече и се чувствам свежарка.  smile3521

Общи условия

Активация на акаунт