АСТМА -тема 30

• 74 138
  • 747
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Аз си  го купих от интернет - мисля, че аптеки Рамус, не помня. Беше около 35 лв.

# 601
  • София
Здравейте!

Преди няколко дни писах по темата, но май не ми се изпрати съобщението, защото нещо бутнах флашката, без да искам...
 В какво се изразява пристъпът у децата ви?
Питам, защото оставам с впечатление, че децата са ви малки, а моят петгодишен син го водих на пулмолог преди време и лекарката каза, че изследване  с балон за обема въздух в белите дробове се прави след 6 години...

# 602
Момичета, искам да питам нещо - синът ми е на 8 год. и от 2013 е с диагнозата астма, основно на монтелукаст е. Всеки път като го водя на пулмолог искам направление от личната, а тя пък ме пита не е ли диспансеризиран. Пулмоложката пък нищо не казва за диспансеризация.......

Как става тази диспансеризация и какво ми спестява, освен ходенето за направления?

Шоколад, при сина ми пристъпите се изразяват в суха спастична кашлица, която постепенно става все по на често - кашля, кашля все едно не може да се изкашля и започва да диша по-повърхностно и учестено......абе да не ти се случва Simple Smile

# 603
Шоколад, при сина ми пристъпите се изразяват в суха спастична кашлица, която постепенно става все по на често - кашля, кашля все едно не може да се изкашля и започва да диша по-повърхностно и учестено......абе да не ти се случва Simple Smile

И при дъщеря ми така за почва.
Аз намалих и спрях вентолина. 1 ден бяхме направили х3, после 1 ден х2 и вчера само веднъж. Пулмикорта също съм го спряла. Rolling Eyes Днес я пуснах на градина и предупредих, че кашля от астмата/алергията. Кашля си отхрачващо, но не давам нищо този път. Дано не греша. Confused По колко време отхрачват вашите деца след спазъм?

# 604
  • София
А защо си спряла Пулмикорта? На мен така ми се накара пулмоложката, понеже и аз го бях спряла миналото лято (както ни бяха казали), а детето направи няколко спазъма.
Сега си му давам Симбикорта всеки ден и засега от 1-2 седмици е спокоен.
Аз Вентолина спирам също постепенно, но само ако сме го ползвали повече от 5 дни, иначе - от раз. Но това е за инхалаторния, за сиропа - тазм задължително постепенно.

# 605
Ами на нас ни е изписан "при нужда" Пулмикорта, а не за постоянно инхалиране. Rolling Eyes И аз го спирах от раз Вентолина преди, но четох тук, че се спирал постепенно и затова.

# 606
Синът ми започва да отхрачва на около 4тия ден ( като дотогава е на инхалации с вентолин) и отхрачва може би седмица, не съм обръщала внимание. Обикновено му даваха амбрекс уж да подпомогне, но последния път лекарката каза без сиропи.....
За да отхрачи сам, аз го карам да вдиша и издиша дълбоко 3-4 пъти и сам се откашля, или пък го потупвам по гръбчето. Отделно ни карат да правим упражнения като - прави балончета със сламка в чаша вода и надува разни свирки, балони и др. Simple Smile

при спазъм, на мен вентолина лекарката винаги ми го дава по схема под час.

# 607
  • София, Люлин-8
enigmata И ние седмица отхрачваме.  Peace

От маса време си тъпча детето с Вентолин, по лекарско предписание и никой не ми е казал, че трябва постепенно да се спира. Аман значи от тези докторя  #Cussing out
Добре, че чета по форумите.  ooooh!

Какво става ако се спре рязко повтаря спазъма ли?

# 608
И при нас спазъма се изразява в същото,само че винаги тръгва от сопол,на другия ден започва да прокашля и на третия вече свири-тогава включвам Вентолина и до ден,два започва да отхрачва и отхрачва около 5,6 дни още.Тогава спира и сопола.

# 609
  • София, Люлин-8
И при нас протича едно към едно както го е описала princes86

# 610
  • София
Момичета, искам да питам нещо - синът ми е на 8 год. и от 2013 е с диагнозата астма, основно на монтелукаст е. Всеки път като го водя на пулмолог искам направление от личната, а тя пък ме пита не е ли диспансеризиран. Пулмоложката пък нищо не казва за диспансеризация.......

Как става тази диспансеризация и какво ми спестява, освен ходенето за направления?

Синът ми кашля всяка година от януари до края на март-през този период има моменти, когато кашля на всяка минута и половина(аз си записвам честотата и броя) за около 2-3 дена..имам чувството, че ще си изкашля вътрешностите. Това е при суха кашлица, а когато е влажна, започва да се дави със секрети, да повръща, да посинява, защото те са жилави, а той не може да ги повърне....викали сме и бърза помощ, защото мислех, че ще ми се задуши в ръцете-тупах го, обръщах го, в устата му бърках..не стана....
Всеки път ни изписват сума ти лекарства-антибиотик, капки за уши, очи, нос, вентолин, пулмикорт, ериус...къде-що има дупка..изписват и лекарство и резултатът след 3 години лекарства е-киста на единия бъбрек, а е само на 5... Оттогава не вярвам така безрезервно на лекарите, и винаги го водя поне на 3-ма, за да потвърдят дали е чист, или не. Последното боледуване беше ужасно-кашля, кашля, а педиатърката твърди, че е чист-мжът ми го водеше, защото мен ме хвана срам всеки ден да сме й пред кабинета. Заведохме го на друг лекар-пулмолог. Прегледа го много обстойно, пак каза, че е чист...беше петък, в събота реших да го заведа на още една пулмоложка, която, забележете, каза, че е чист-само някакви наченки имало, но иначе е чист и изписа... Laughing антибиотик, вентолин сироп, пулмикорт инхалации, ефира (най-малко 5 месеца да се пие) и разбира се, ериус....Е, мили майки, кажете ми-това не е ли пре-пре-презастраховане...аз не можех да повярвам.
Наясно съм, че лекарствата спасяват животи, но не искам само и само да не ходя всеки ден пред кабинета, за да проследяват настинката, лекарите да ми тъпчат всеки път детето с какво ли не, без това  да е необходимо, само за да се застраховат, че няма да стане нещо по-лошо...
Моя приятелка единият й син беше с доказана астма и е минавал през комисия от телк и т.н-само инхалации с вентолин са правели. Нито са пили, нито са използвали нещо друго. Сега детето е на 14 и го е израснал, но тогава само това е било лечението. Мисля, че е имал и помпичка в училище, ако започне да се задушава... но сега е добре и тича, без да се задъхва..а и всяка година са ходели на море сутрин да диша йодните изпарения......

# 611
Това с дишането на йодните изпарения е нож с две остриета. Ако детето е алергично към влага, плесени или нещо друго, което го има сутрин там, може да получи спазъм и усложнения. Сестра ми като малка имаше астма, която с пубертета израстна и винаги отивахме на море и на третия ден се връщахме, защото тя получаваше пристъп, а не е като да не сме висели сутрин да дишаме йодните изпарения. За съжаление и нейното и моето дете са с астма.

# 612
Момичета имам въпрос,който не е съвсем по темата,но има известна връзка.Малкия ми син от бебе много се поти,но по време на спазъм е направо кошмар,направо вода се лее от главата му.Но от няколко дни( и в момента е с пристъп) след цяла нощ потене сутрин като му изсуша възглавницата има петна сол по нея по ръбовете на мокрото което е било.Това нормално ли е,преди не съм виждала такова нещо.

# 613
Ели, без да се филмираш, но ако ще проверяваш нещо, можете да направите потния тест, щом толкова чак се поти. На мен не ми се струва нормално  Rolling Eyes А като го цункаш соленичък ли е?

# 614
Ами да солен е,но нали потта си е солена така или иначе?Къде правят тези потни тестове?

Общи условия

Активация на акаунт