АСТМА -тема 30

• 73 491
  • 747
  •   1
Отговори
# 660
Здравейта мами може ли да ми кажете тестовете за алергия плащат ли се или се поемат от здравната каса? Възможно ли  вторичния преглад да се заплаща при  условие че не ми е изтекло направлението?

# 661
  • София
Да тестовете за алергии се плащат. Да вторичен преглед след изтекло направление се плаща.

# 662
Там е  въпроса че направлението ми не е изтекло още. А кой тестове се плащат преди 2 години влязохме в болница да ни тестват и не сме плаща ли нищо, но ни изследваха само за храни.

# 663
Здравейте мами!От дълго време не съм писала, но влизам в темата с конкретен въпрос и моля, ако може да ми дадете актуално инфо или от личен опит да споделите.
Искам да разбера, как стой въпроса с прием в детска градина на дете с астма и алергия.
Предварително ви благодаря!

# 664
  • София
лично при нас беше така :
взех направелние/протокол от личния лекар за Лекарска комисия, във II градска на Христо Ботев разгледаха документите и в рамките на няколко дни издадоха документ и с него в детската градина при директорката, имаше комисия в градината, която разглежда документите, одобриха ни и се записахме.

# 665
Благодаря за отговора!
Искам да ви попитам, предварителна среща с директор на детска градина имахте ли уговорена?
И какви документи представихте пред ЛК?
Още веднъж благодаря

# 666
  • София
Благодаря за отговора!
Искам да ви попитам, предварителна среща с директор на детска градина имахте ли уговорена?
И какви документи представихте пред ЛК?
Още веднъж благодаря

ами да, бях питала директорката, и тя каза донесете протокол от комисия, и тук ще разгледаме документите, защото те имат само няколко места, и ако има много желаещи не могат да приемат всички

иначе за комисията във 2ра градска носех амбулаторните листи от прегледите - имах доста защото често сме били с бронхиолит, преди да ни поставят диагноза астма.
Май и рецептурната книжка носех....  newsm78, но всъщност като се обадите там, ще ви кажат кога има комисия и какво трябва да носите.

Детето не са го преглеждали, тоест не е необходимо да го водиш с теб.

# 667
Благодаря за изчерпателното инфо.
При нас може би ще се очертае и друг проблем, ние идваме от чужбина и само тукашни документи имаме, с рецепти за предписани лекарства. Миналият септември бяхме в болница в БГ, заради бронхит, надявам се с вс. документи под ръка да имаме късмет.

Последна редакция: пт, 15 май 2015, 17:01 от bendjulita

# 668
  • София
успех, дано всичко е ок с док

# 669
Благодаря! Hug

# 670
  • София, Люлин-8
Ние пак се разбухахме яко от вчера сутринта. Д-рката каза, че леко сривка отляво. Знаех си че няма да остискаме до 22-ри за Мустаков. Сега е на пулмикорт, но не й давам никакви антихистамини заради тестовете.  Confused
Този път обаче веднага щом се разкашля почнах с Пулмикорта и доста по-леко мина. Е то още не е минало де ама поне спахме през нощта, което си е напредък. Simple Smile

Странното беше че до вчера сутринта в 6 докато не стана въобще не е кашляла нито веднуж и изведнъж като се събуди и стана нещо страшно.  newsm78

# 671
Здравейте, отскоро сме с рецептурна книжка за астма с алергична причина и ни изписаха пулмикорд инхалации за 10 дни и прахчета ефира по едно на ден за 3 месеца. Казаха ни, че лечението е превантивно за да не развие астма - детето ми е почти на 3 години. Понеже досега не съм се сблъсквала с тази диагноза, може ли с пулмикорда да се преодолее бронхит и упорита неспираща хрема. Също така ме интересува, тъй като ми се струва, че детето ми диша по дълбоко откакто ги взема - за страничните ефекти на тези лекарства - притеснява ме и сърцебиене.  По кое време на деня е добре да давам сашето ефира. При всяка кашлица ли оттук насетне трябва да правя инхалации с пулмикорд или само след нова среда с пулмолога? Малко объркано звуча, извинявам се за което, но ми е много объркано в главата и имам много въпроси. Благодаря предварително за отговора.  bouquet

# 672
Момичета, как стоят нещата със санаториумите в Сандански примерно. С ТЕЛК  е сина ми. От личната ли трябва направление да искам ?

# 673
  • на плажа
И синът ми е с пристъп. На вентолин през 4ч. го пуснах.Явно е вирус, защото майка ми вдигна температура днес. Омръзна ми. Последния пристъп беше преди два месеца, но го овладяхме само с хомеопатия.

# 674
Момичета, ние сме в Сандански в Санаториума вече ъ дни. Моля ви, дайте идея къде да заведа детето на минерален басейн на поносима цена. В Интерхотела е 15лв, което е много за мен. Мирото е в ремонт. Други идеи? В краен случай приемам и предложения за неминерален басейн на адекватна цена. Имаме още няколко дни, моля съдействайте!

Общи условия

Активация на акаунт