АСТМА -тема 30

• 73 471
  • 747
  •   1
Отговори
# 720
Днеска от 15 ч. сме при Мустаков стиснете по едни палци.  Heart Eyes
Peace стискаме  Hug
Бързо оздравяване на болничките!

Миналата година отидохме на Сандански кашлящи на 2 ден му мина всичко. Тази година си бяхме здрави на Трявна и здрави се върнахме, пупу.

# 721
Да сте наблюдавали такава температура след инхалация при вашите дечица  newsm78

Не мисля, че можеш да търсиш някаква връзка там  Rolling Eyes А тази доза Вентолин не е ли прекалено малка за вас? Оздравявайте бързичко  Hug

# 722
клемче, и на мен ми се струва, че няма връзка инхалацията и температурата  Thinking аз като е болен си правя цяла ампула пулмикорт на 12 часа; а вентолина при нас е 4мл, но ние сме на сироп  Peace
Бързо оздравяване!!! Hug

# 723
Здравейте,да се включа и аз в темата,но първо ще се представим.Малката е на 1.2г и е с диагноза астма  с преобладаващ алергичен компонент.Назначен и е пулмикорт(като за начало 3м) и от вчера е на вентолин(отново),защото от едни сополи го докара пак до пристъпи.Дадох и и урбазон сутринта,после сме на пулмолог,а личната каза,че трябвало да бъде и дизспансеризирана.И така при нас.Пожелавам по-малко болни дечица Simple Smile

# 724
Здравейте,да се включа и аз в темата,но първо ще се представим.Малката е на 1.2г и е с диагноза астма  с преобладаващ алергичен компонент.Назначен и е пулмикорт(като за начало 3м) и от вчера е на вентолин(отново),защото от едни сополи го докара пак до пристъпи.Дадох и и урбазон сутринта,после сме на пулмолог,а личната каза,че трябвало да бъде и дизспансеризирана.И така при нас.Пожелавам по-малко болни дечица Simple Smile

Как и даде Урбазон?На нас освен венозен досега друг не е изписван.

# 725
Беше ни изписан медрол,но тя го повръща и пулмоложката ми изписа солдесанил(урбазон на капки,който се купува от Гърция).При нужда 10капки,като и звъня преди това

# 726
Беше ни изписан медрол,но тя го повръща и пулмоложката ми изписа солдесанил(урбазон на капки,който се купува от Гърция).При нужда 10капки,като и звъня преди това

Благодаря за информацията.Аз съм пила Медрол,но не знаех че за толкова малки деца има също.Последните пъти единствено заради Урбазона ни вкарваха в болница,и ще е чудесно ако има и друга опция,защото още след първата инжекция се повлиява.

# 727
  • София, Люлин-8
Така минахме през Мустаков вчера ама бях скапана и затова не писах.
Та резултата е следния.

Диагноза: Астма бронхиална, Алергичен ринит и Медикаментозна алергия.
Имаме реакция към домашен прах и плесен (освен медикаментите).

От 1-ви започваме профилактика с Ериус и Назонекс, а при спазъм Пулмикорти и Вентолин.

Въпросите са ми следните, първо мога ли да му се доверя или да потърся и второ мнение?
Второ доколко един алерголог може да постави диагноза астма, не трябва ли пулмолог да го направи?  newsm78
И последно трябва ли да диспансеризирам детето?

# 728
  • София
Та резултата е следния.

От 1-ви започваме профилактика с Ериус и Назонекс, а при спазъм Пулмикорти и Вентолин.

Въпросите са ми следните, първо мога ли да му се доверя или да потърся и второ мнение?
Второ доколко един алерголог може да постави диагноза астма, не трябва ли пулмолог да го направи?  newsm78

Ние също ходихме при него заради честите бронхити и изписа същото + сингулар. Доверих се, но за назонекс-а не. Той е доста силен и е за деца над 6 г. не сме ходили на второ мнение. Не съм я диспансеризирала. А и незнам как и какво да направя.

# 729
Относно диспансеризирането вчера питах пулмоложката и тя ми каза,че вече мн малко лекари го правят,заради глобите,които им налагат.На 3м детето трябва да прави преглед и има контролни изследвания(май и снимка имаше,ама не съм сигурна).Попитах я длъжна ли съм,тя каза-не,само ако искам,като ме увери,че това не пречи на ТЕЛК-а(защото сега вадя документи за него).

# 730
А иначе малката сега е на пулмикорт,вентолин и флудитек.Тя имаше една суха кашлица и каза,че ако сега продължава така ще и включи и сингулар към пулмикорта

# 731
  • София
Та резултата е следния.

Аз бих потърсила и второ мнение.
Много ми е интересно, скоро се чудех, каква е разликата м/у алерголога и пулмолога. Чудя се бебока на какъв лекар да го заведа, че сле 18 дни антибиотици, нямапе и месец и пак направи свиркане в гърдите. Засега клоня към пулмолог...

# 732

Dalia, кой пулмолог ви е изписал Солдесанил и как го купувате от Гърция? И аз искам да купя, но нямам връзка.

# 733
  • София
Здравейтеее,
Ние от днес сме със пристъп + червено гърло и бистри сополи. Ходихме на преглед и сутрин и вечер инхалации с пулмикорт и другите лекарства по схема както до сега - сингулар, ериус и имунобор кидс и сега за гърлото тонзилотрен.

# 734
  • София

Dalia, кой пулмолог ви е изписал Солдесанил и как го купувате от Гърция? И аз искам да купя, но нямам връзка.

Аз имам мога да ти го продам. Ако си от София може да се видим лично.

Общи условия

Активация на акаунт