МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 100 055
  • 729
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Sharky напомни ми за почти идентична ситуация, но без помощ от свекърва, а сътворена лично от моя милост. Близначките са били на 10 тина месеца, сутринта станах и ги оправих, но при смяната на памперсите ги оставих за малко уж на въздух без нови. И лекичко съм полегнала с идеята, че половинката е вкъщи, тъй като беше уикенд и всеки момент ще се появи в стаята. След няма и минутка според мен се събуждам от ужасените викове на таткото. При което скачам и заварвам ситуация в която близначките, които бяха в едно легло си играят и мажат по чаршафите и налепените преди месец нови тапети съвсем кротки и съсредоточени. Оказа се че съм поспала повечко, таткото е простирал, а тъй като те са си имали интересно занимание, не са ревнали да ме събудят. Така че уикенда започна с къпане на два броя бебета, пране на всички чаршафи и смяна на тапети, добре че имаше останали ролки....

# 616
  • Sofia
Извинявам се предварително, че ще задам въпрос, свързан с раждането Embarassed Забелязали ли сте третото раждане да е с по-голяма кръвозагуба? Питам, защото лекар, който ме следи, ми каза, че с всяко следващо раждане матката по-трудно се прибира, по- трудно контрахира и е по-голям риска от атония и следродови кръвотечения Tired

# 617
  • Асеновград
Третото раждане ми беше най леко и бързо.На практика и трите са ми нормални и без усложнения , но третото приключи за два часа от изтичането на водите /без контракции/ до излизането на малкия..Нямам впечатление за усложнения след него, в смисъл съвсем нормален възстановителен период.  newsm78 А имайки в предвид възрастта ми гинеколога ми се натискаше за секцио за да се застрахова.

# 618
  • София
Мен за сефте ме кюртираха под упойка след третото раждане. И ме позакърпиха малко външно, по мое желание (раждах в частна клиника), та усещането първата седмица беше като след първораждане (трудно сядах Embarassed). Но не съм кървила повече. Е, по-трудно се прибра - всъщност тя и сега е с уголемени рамери, колкото на 3-месечна бременност е.

# 619
Извинявам се предварително, че ще задам въпрос, свързан с раждането Embarassed Забелязали ли сте третото раждане да е с по-голяма кръвозагуба? Питам, защото лекар, който ме следи, ми каза, че с всяко следващо раждане матката по-трудно се прибира, по- трудно контрахира и е по-голям риска от атония и следродови кръвотечения Tired
Това със сигурност не е така.Аз имах атония и голяма кръвозагуба след първото раждане.А третия път и матката ми се прибра най-бързо и аз най-бързо се възстанових.Всичко е индивидуално и не е свързано с поредността на ражданията.

# 620
  • Sofia
Това със сигурност не е така.Аз имах атония и голяма кръвозагуба след първото раждане.А третия път и матката ми се прибра най-бързо и аз най-бързо се възстанових.Всичко е индивидуално и не е свързано с поредността на ражданията.
Дай Боже да е така. При мен първото беше секцио и там всичко си беше като за операция ( нормално възстановяване и т.н), второто е нормално, но след раждането имах повече кръвозагуба от нормалното. Правиха ми ревизия, кюретираха ме и всичко спря. Имам един шев и нямам епизиотомия. Според лекарката е било от това единично цепване, което съм имала. Според друг доктор матката е била атонична заради голямото бебе Crazy Човек така и не може да разбере къде е истината, но беше доста страшничко..
Благодаря ви, че ме разбирате и отговаряте.  Hug

# 621
  • Варна
От тия истории дето в момента ти иде да се гръмнеш, а после си спомняш с усмивка и аз имам доста. Даже и точно от тия с памперса. Като родих голямата щерка бях задочничка и ходех до университета за оправяне на документи, изпити, очни. При едно такова ходене оставям таткото да гледа бебето, тогава на около 8м. Отивам, свършвам каквото имам и веднага се връщам. Сварвам от стаята с бебето се носи музика, таткото щрака на компа в другата стая. Подозрителна идилия. Влизам при малката и я сварвам с махнат памперс блаженно украсяваща леглото си и себе си със съдържанието му. Направо ми причернява и излитам към съседната стая. Питам мъжа ми знае ли какво прави бебето. Аз му пуснах музика и то си играе ми отговаря. Като видя с какво си играе хич не му стана добре.

# 622
janin4eto_87 и мен ме предупредиха, че може да има повече кръвозагуба, но всичко беше в норма. Единствено повече ме болеше първите 2 дни , докато кърмех и матката се свиваше. С всяко следващо раждане ме болеше повече. Даже след първото не помня да ме е боляло (явно е била търпима болка), но след второто и третото беше ужас.

# 623
Оле, дано не е чак толкова болезнено, но то важното е с бебо всичко да е наред, другото минава. Буквално всеки момент очаквам и при мен да настъпи събитието с раждането на третото бебе (може днес, може тия дни)... Стискайте палци всичко да мине наред с раждането!

# 624
  • Бургас
Здравейте, да се включа и аз при вас с три броя - кака на 6,5 г., среден на 4,5 г. и бебка на 6 месеца.
Жанинче, при мен /три нормални раждания/ третото си беше с най-обилно кръвотечението, за малко ми се размина кюртажа. Полежах след раждането няколко часа /7-8 ч./  докато понамалее кръвотечението и ме качат при беба.
Също докторката на смяна в родилното ми даде хапче /цитросепт или нещо друго, не помня че не бях много на себе си/ и система ми бяха включили. Доколкото ме информираха това било нормално и се е случило заради бързото раждане.
Вярвам, че всичко при теб ще мине добре  Hug

# 625
  • Sofia
Оле, дано не е чак толкова болезнено, но то важното е с бебо всичко да е наред, другото минава. Буквално всеки момент очаквам и при мен да настъпи събитието с раждането на третото бебе (може днес, може тия дни)... Стискайте палци всичко да мине наред с раждането!

Стискаме палци Hug

# 626
  • София
А защо кюртажът ви притеснява  newsm78? Аз за себе си знам, че вадя големи цели плаценти (не че съм ги виждала), но мисля, че кюртажът третия път беше превантивен, да се доизчисти, ако има някакви остатъци.

# 627
  • Sofia
А защо кюртажът ви притеснява  newsm78? Аз за себе си знам, че вадя големи цели плаценти (не че съм ги виждала), но мисля, че кюртажът третия път беше превантивен, да се доизчисти, ако има някакви остатъци.
Не ме притеснява, в никакъв случай. При мен беше с диагностична цел, защото нямаше как да знаят откъде е кървенето..Направиха го както за да ме изчистят, така и да огледат матката и белега от секциото ( може би се е притеснявала, че там може да има проблем). Все пак е 5 мин, изтърпява се Simple Smile

# 628
  • offshore & overseas
Ах, тези романтико-идилични майчино-деЦки истории! Crazy Всяка майка на породени, 2, 3 или повече (в т.ч. деца с разлика по-голяма или равна на 3 г.), може да издаде сборник със забавни истории. Включително и аз, но в момента не ми изскача ни една. Крем Здраве или Бочко у нас също добре вървят, и за ядене, и за мазане - Николчето пък най одобрява Бюбхен против подсичане. Скоро си беше похапнал добре от него (на практика го изяде целия). Аз пък, преди да го спася, го снимах - воала:
Скрит текст:
"Smash photography"
Седя си аз пред компютъра и се опитвам да работя, а от кухнята до мен долита съмнително примляскване. След 5 минути най-сетне ставам да видя за какво иде реч. И установявам, че иде реч за най-вкусния крем против подсичане - този на Бюбхен. По принцип подобни случки ме изваждат от равновесие, но тази я приех с нетипично за мен спокойствие. Явно остарявам. Което е добре и зле същевременно, но най-вече е забавно.
Единственият въпрос, който си зададох, беше, сега като си е хапнал кремчето, полага ли му се и обяд?

Относно т.нар. „кюртаж” след раждане, то не е кюртаж, а се нарича „ревизия на матката” и вече е рутинна процедура след нормално раждане (напоследък на всяка родилка се прави, поне такова е моето впечатление). Използва се пълна упойка и няма нищо страшно.

Моето трето раждане беше превъзходно, макар и леко стресиращо, т.к. беше много преждевременно. Все пак, ако е показателно, трето нормално раждане, след две цезарови, имаше засилено кървене, но го овладяха светкавично. Лохиите ми бяха с продължителност 7 дни, както обикновено. Коремът ми се сви веднага (а беше толкова голям, колкото с Калина преди да тръгна да раждам (тя се роди 2,450 кг.) и почти колкото с Люся (която се роди 3 кг. без малко).

Последна редакция: пт, 26 юни 2015, 11:46 от Мяуче

# 629
  • На село (близо до Лондон)
Леко раждане на тези които им предстои  bouquet.

След третото ми раждане имах доста болки докато се прибираше матката, докато кърмех. Доста по-болезнено беше от другите, с първото даже не съм забелязала да ме боли.

Иначе истории много от едната още имам белег на ръката. В къщи съм с децата тогава на 7г, 4 и 1.5г, средното се учи да кара колело пред къщата, когато "бебето" рашава да затвори външната врата и ние остваме без ключ на вън, а отвътре "бебето" ни вика и реве. Наложи се да счупя прозорец откъм кухнята с камък. Порязах се, 4г се развика, че съм станала на зомби и изпадна в изтерия! Изчистих стъклата от прозореца и успях да помуша 7г през малкото прозорче да отиде на отвори вратата.

Голям зор и после дружно ги закарах до болницата, кървящи и плачещи деца, за да ми шият ръката Crazy.

Вчера играят футбол и тримата на двора, вече по-големи на 11, 7 и 4г. Аз съм в къщи излизам да ги викам за вечеря, нещо подозрително ми се държат. 7г ми дете почва да се извинява, но 4г казва не е той виновен...докато разбера, че най-голямият е счупил прозорец с шут по топката. Пак прозорци ще сменяме....

Общи условия

Активация на акаунт