Медицинска стомана

• 1 659
  • 2
  •   1
Отговори
Здравейте ! По принцип нося само злато, но ми трябват обеци, за които в момента нямам възможност да отделя средства, за това съм се насочила към обеци от медицинска стомана, но не знам колко издържат- почерняват ли? чупят ли се лесно? Моля някой, който носи такива бижута да сподели

# 1
  • Пловдив
Аз имам една гривна от медицинска стомана и нито е потъмняла,нито се е счупила нито нещо друго и е станало,купувай смело.

# 2
Материалът е много добър за хора, които нямат силна алергия към метал и не им се дават пари за благородни метали.
Имай предвид, че високата цена не е гаранция за качество. 10 лв за чифт обици например е скъпичко. Малките чифтове (халкички или винт) и пръстените са по 2-3 до 5 лв. Купувала съм "маркова" халка от 2 части от стомана за 15 лв - ми няма разлика с тези от 3 лв, даже намерих почти същия модел сред евтините.
Стомана продават при часовникарите (не гарантирам за качество), по-отворени бижутерски магазини (по-скъпо е). Конкретен магазин - аз си купих скъпата халка от "На тъмно" преди 5 години.
Също имай предвид, че макар стоманата и хромираната бижутерия да се водят заместители на среброто, цветът им не е точно на сребро. Като сложиш стомана и сребро едно до друго, стоманата стои някак по-матова и е една идея по-тъмносребриста. Хромираната бижутерия (тази със синьо-зелените преливки седеф) на цвят е същата, но стои една идея по-лъскаво.

Общи условия

Активация на акаунт