Бебе Михаела ни е на късмет и ведро продължаваме напред! Термин АПРИЛ - Тема 13

• 29 749
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
Да се запиша и аз в новата тема с това прекрасно заглавие  bouquet
За кг – Ако смятам тези, от който почнах са +10кг. Бях свалила с повръщането, но бързо си ги качих обратно като почнах да се храня нормално. Предния път качих +30кг за това сега съм много доволна. Може би, защото сега почнах от доста килограми и няма на къде повече да качвам… Но днес една приятелка, с която не съм се виждала от доста време (но знае че съм бременна) ме заби с въпроса : „Ооо ама ти кога роди?” #Crazy и с това вече се отказвам да се ядосвам. Дано в 9м ми проличи достатъчно, не да се обяснявам в магазините защо искам да си купя еди-какво си, като то е специално за бременни. Че за какво ми било на мен Crossing Arms.
За козметика – не съм се спряла на определена марка, няма да купувам нищо освен някое измивно за банята. С каката смених доста и скъпи, и евтини и не видях голяма разлика. Ако няма проблем с кожата няма да се изхвърлям на нищо скъпо.
За пазаруването – и ние нищо не сме купили,  така като гледам този месец няма и да купим. Много малко неща ни трябват и все отлагаме. Предпочитам първо да си събера багажа за болницата, че това май повече ме притеснява, но и за това е рано. По късно ще ви пусна една снимка какви ги майсторя за бебето и каката – ако не друго, поне играчки ще си имат Heart Eyes.
Естелитка – не си единствена с добри впечатления от държавна болница.  Аз съм с много добри впечатления от така страшната МД и всички около мен казват, че съм като ходеща реклама.  Разбира се има си минуси, но лошо отношение не съм срещнала – нито като родих, нито след това като бяхме с бебето. С тази бременност пак лежах там и отново бих казала същото.  А за Дяволов(малко закъсняло се включвам) – бях кажи речи срещу неговия кабинет като лежах там и видях доста бъдещи мамчета, които са му пациентки – само хубави неща мога да говоря и за това.
Покита – аз съм решила да взема слинг, но все още не съм се интересувала от марки и тн. Даже се чудя дали да не взема някой от продавалника да видя дали ще е за мен тая работа. И ако се получат нещата да си взема още 1-2бр. С предната ми бременност единствената ми излишна покупка се оказа кенгуруто, дано този път оцеля какво ми трябва и какво ще ми е удобно.
Силки – Да те поздравя и тук. Радвам се че сте добре и нещата са тръгнали в положителна насока. Пожелавам ви скоро да се гушкате вкъщи
Исках да се включа по още много теми, ама накрая ще трябва целия ми пост да е в скрит текст  Joy. Съжалявам ако съм досадила на някой  Blush

# 91
  • Пловдив
Силки,всичко ще е наред.Знам ,че е лесно някой да ти го каже,но е трудно да приемеш и повярваш,но все пак положителните настройка и мисли,ще докарат добри новини.Важно е човек да има вяра!

# 92
Силки,Всичко ще е наред,вяра силна вяра ти желая! Нашето талисманче,бързо ще дръпне,тя си е войн  Hug

# 93
  • Под кленовите дървета
Силки, добре дошла у дома Simple Smile Скоро и малката Михаела ще е с вас Hug

За жълтъка - metlichina, би ли споделила, защо вярваш, че животинска, необработена суровина, която е и домашна и да не говорим че може да попадне в устата на бебето (салмонелозата да не я споменавам, а), ще е по-добра от най-простия бебешки сапун? Въобще, кожата на бебето е достатъчно нежна и мека, ако заради това искаш да къпеш бебе с яйце, по-добре ползвай чиста вода и до там.

Не мога да разбера, в 21 век още слушаме бабите за примитивни методи като орехова шума, сол, повиване, осоляване...а уж има толкова информация и то достъпна, навсякъде.

amy_lee, ти поне си сръчна в ръцете Simple Smile Иди си купи метър и седемдесет, два, чист, памучен плат, леко разтеглив. Режеш го на две по ширина и се получават две парчета плат 1.70х90см. Минаваш на вереф и слинга е готов Simple Smile
Аз категорично пак слинг ще ползвам Simple Smile

# 94
  • София
Силки, кураж! Добре поне, че са се съгласили да му дават кърма.
Дано скоро да мине двата кг и да си го приберете вкъщи! Simple Smile

ПП. Жълтъкът от яйце е чудесен за косата на мама обаче Sunglasses

# 95
 Всеки е чувал нещо, много бебета са къпани с жълтък...по всяка вероятност и почти всички ние тук в тази тема,пък сме станали на хора. Баба ми е къпана само с бебешка козметика.... по всяка вероятност,затова е по-здрава от мен  newsm78

# 96
  • София
Нямам информация за жълтъка, но не бих ползвала. По същата причина, поради която не бих мазала с мас или зехтин. Не си представям на какво ще мирише бебето и дрешките му. По-добре само вода, дето вика Жасмин Вени.
Иначе и мойта баба си миеше косата с жълтък и кисело мляко.

# 97
За раждането за моемнта съм се насочила отново към Тина Киркова с избор на екип. Една приятелка чакам да роди всеки момент там при д-р Киров. Много хубави неща чета и чувам за него, та да видим. Ако имам късмет и все още е там, да сложа в екипа и акушерката, която ме израждаше с първото ще е чудесно.
(...)
Спомена се ергораница - какво е това? Иначе за слинг и аз много искам да опитам, казват, че ако намериш подходящия модел било много удобно. Защото има и такива, май тези с халките) дето не били много удобни... На мен ми обещаха един, който е като шал и се омотвал в различни варианти...
chudesna, и аз съм се насочила към д-р Киров. Препоръчаха ми и акушерки, но още се чудя дали е необходимо и тях да избирам...? Ти коя искаш да избереш? Моля те пиши ми на ЛС как е минало раждането на твоята приятелка, дано всичко да е наред.   bouquet

Ето това е ергономична раница:
.
Разликата с кенгуру е в позицията на крачетата - трябва да са хубаво разкрачени, както когато гушкаш бебето без носилка. В темата за бебеносенето има много информация http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=816601.0

Rafi_11, хихи, не друго име сме избрали. Малко подвеждащо съм си кръстила лентичката, но не успях да измисля друго  Mr. Green

# 98
  • Под кленовите дървета
За косата на мама е супер, да Simple Smile ЗА маска за лице за суха кожа,също Simple Smile Но за бебе Sick

Всеки е чувал нещо, много бебета са къпани с жълтък...по всяка вероятност и почти всички ние тук в тази тема,пък сме станали на хора. Баба ми е къпана само с бебешка козметика.... по всяка вероятност,затова е по-здрава от мен  newsm78

Дааа...ама от поколението на баба ти от 10 деца раждани в семейство, да оживявали 3 до 5 годинка. Освен туберкулоза, детсли паралич и куп гадости, за които сега има ваксини, салмонелоза, дизентерия и какви ли не болести от необработени животински продукти са убивали децата. Не говоря точно за семейството на твоята баба де, да не се хванеш сега за думата Grinning
А и никога не съм го разбирала този аргумент с бабите. Бабите ни били по-здрави от нас, ама никоя не отива да живее като тях в гората, с козите и без интернет Laughing Те са по-здрави, защото сутрин от 5 на крак са били и са заспивали в 8-9 часа вечерно време, зиме, лете..

# 99
  • София
Аз за жълтъка като прочетох и зехтина и малко галетка и е готов бебока.Жасмин взе ми думите. Едно време на бременна жена са и викали с един крак в гроба, а на бебетата даже имена не са им слагали до 40 те дни че не се знаело.

Аз чакам да ми подарят ерго раничка. Ще видим.

Силки ще качва Мишенцето от на мама кърмицата!

# 100
Като малка и аз съм пробвала маска за косата да си правя с мляко и яйце, с бира, с коприва, че ми е много тънка и се едно имам 5 косъма , но нямаше ефект или поне не забелязах... но не бях и редовна правила съм я 2-3 пъти ..... Laughing  Но за бебо в никакъв случай няма да си правя експерименти  Naughty

# 101
  • София
Силки   Hug
Надявам се да те зарадват в понеделник. Всички сме с теб и малката.

Като казахте намаления и дрехи - един от малкото магазини, в които влизам напоследък е lc waikiki. Сега пак имат огромна разпродажба и най-сетне успях да хвана чувалчето, което искам за изписването. Беше намалено от 30 на 16лв.
Хубави са им дрехите, и дамски си купувам от тях често.
Но до там:)
Специално за дрехи за мен си ми е много трудно и бях подготвена със здрави нерви за бебешкото пазаруване:)WinkWink

Накарахте ме да се замисля за козметиката и все повече се убедих, че най-добре да изхарча мострите на себамед и после да го мислим.
А това с яйцето ме разби - звучи ми малко като търкането със сол...
Мен са ме мазали със зехтин навремето, като прасенце съм била, само ябълката в устата ми е липсвала:) Ама това е било преди 25 години, 26 почти. Както jasmine каза, сега има толкова информация, продукти... Едно време са нямали избор. Въпреки че и нашите са от София, са били откъснати, баща ми е търсил с връзки АМ, сещате се. Аз по-скоро предпочитам да не ползваме нито олио, нито сапуни, когато може...

За слинговете - аз съм си харесала раниците на Боба, доста хора ми ги препоръчаха и сигурно по-натам ще си харесам някоя от продавалника. Но за тях трябва да е по-голямо бебчето, така че има време.

Ох, подстригана, боядисана, наядена, доволна.... Направо мъркам от кеф. Ако не беше заваляло щях да съм и разходена, ама на:) baby_neutral

# 102
Рози, честито за удоволствието което си си създала. Аз смятам да го направя др. седмица Simple Smile

# 103
  • Под кленовите дървета
А за Бг фирмите, има една фирма САЛИ-М (може и без М), от нея, от склада съм поръчвала бебешки дрешки и чаршафи на едро и сега си чакам чаршафите да ми ги пратят от Бг. Те наистина бяха качествен памук, 4 години не избеляха и не мръднаха от пранета. Бодитата на САЛИ ги носиха 4 бебета, ама то колко се носи едно боди Simple Smile

Аз за жълтъка като прочетох и зехтина и малко галетка и е готов бебока.Жасмин взе ми думите.
Значи рецептата е: взимаш един или два броя бебе, във няколко литра вода разбиваш едно-две яйца, 20 мл. зехтин, сол на вкус, слагаш орехова шума за подправка и мариноваш 20 минути Wink Ако е лято и температурата на въздуха е към 36 градуса, те сами се варят.

# 104
Смехорани реално това,което казваш е точно така, ние също се занимаваме с търговия ,но такова чудо никога не сме праили.Това да надуваш изкуствено цената,само защото знаеш,че това което продаваш,може да се продаде на висока цена е най-голямата глупост.Ние търсехме за детската стая комплект пердета и чаршафи и всичко,подобно на тези комплекти на Мадъркер,но тук в BG единствено в един магазин ми казаха,че има и те бяха на такава цена,че се отказах.Реших да си поръчам онлайн.
От тук съм си купила само ваничката и столчето за кола.А и пелени бархетни и тензуени.То грозотия ,грозотия на високи цени ............аман. #2gunfire

Да ви споделя за моите прословути чаршафи.Не можах да си харесам .Всички детски чаршафи са някакви шарени.Аз не харесвам такива и ви бях питала къде да търся платове да си шия.Ходих намерих магазините,където ми казахте и там същата работа.Няма детски платове,които да са изчистени и да не са изкрящо лилаво,зелено розово и синьо.Е избрах си в крайна сметка едни готови в един сайт,но ми се вижда скъпо за 2 комплекта чаршафи и един обиколник 160лв.
Маце аз наитина съм зле с кг.,но после дано да ги сваля.Ще съм на диета и повече спорт и така.До тук съм +21 .Така че.............
Васе благодаря за разяснението.
Чудесна и аз ще раждам там,но се чудя за този избор на екип.Говорих вчера с лекарката ми и тя каза,че това ще го обсъждаме другия месец,т.е. в 9-ти.Обясни ми ,че всички акушерки там са много мили и няма значение при коя ще си.

Общи условия

Активация на акаунт