Бебе Михаела ни е на късмет и ведро продължаваме напред! Термин АПРИЛ - Тема 13

• 29 737
  • 738
  •   1
Отговори
# 75
Хайде пак аз Simple Smile да се включа днес явно ми е ден за писане, ама не мога да не се похваля - и двата ми болнични от януари вече се появиха в сайта на НОИ.
Не помня кой писа че при него пише "липсва данни" в сайта. Но мисълта ми е че има два линка за проверка и при мен на единия - този за изплатените пише липсва данни, но на другия е "обработва се". Ето тук:
http://www.noi.bg/component/weblinks/weblink/31-nssi/64
Аз писах, че в другия "Липсват данни", на този който си дала ми го отваря.Много ти благодаря  newsm10

# 76
Много пишете, така като гледам и тази темичка ще скокне за има няма седмица  Crazy

За килимчетата и сайта на Родопска тъкан ... има много хубави попадения в този магазин  Wink

sisi_fashion - това с киселините е ужасно и аз вече последните дни е нетърпимо и през деня и през нощта .... Ужас! ... ходя и повръщам само..... дано да мине скоро,че не знам остава ли храна за бебко  #Crazy Снощи пих газирана сода, обикновена сода + Талцид и пак нищо не помогна Cry
  Честити 11 месеца - да ви е жив, здрав и с много щастлив живот!

за покупките аз и ММ сме много доволни,че хванахме два пъти промоцията в Чиполино, напълнихме 2-3 чанти с разни комплектчета и дрешки за бебо за около 130 лв  Mr. Green , а като ги изчислихме без намаленията излизат към 450-500 лв. общо за сега сме дали около 400 лв (дрешките, кошчето , одеалце и кремовете ми за мазане....) Не мога да се оплача,че сме пръснали много, но все пак не сме купили още количка,ваничка, козметика и др.

Рози страхотни новини, браво!

Аз според таблицата преди съм била с поднормено тегло, а вече съм с нормални килограми Simple Smile

# 77
Относно покупките, има ли привърженици на бебеносенето? Ако има, избрали ли сте вече слинг или ерго раница (кенгуруто не го споменавам, защото се счита за вредно за бебенцата)? Аз в началото си мисля да ползвам слинг шал, а после ергораница. Слинг една приятелка обеща да ми даде, а Ергораница ще ни подарят. Ако някой се интересува, може да обсъдим марки и варианти.

Има, има. Но мисля може би след като се роди бебо да купим. Хем не знам в Плд къде се продават, да ги видя на живо, хем и да ги видя така без бебе как ще разбера кой ми е удобен. Та още с ориентирам и чета, но 100% ще вземам.
Сега количката ми е на дневен ред, понеже ще е 3 в 1 и само си мисля " ако не сме я взели до изписването как ще приберем бебо до вкъщи? " Grinning.
Леле, вашите 45-дневни колко рано почват, моят чак началото на март....!
Не ми се нахвърляйте сега за въпроса, но какво мислите за къпането на бебето с яйце (жълтък) от домашни си кокошки (аз купени яйца не ям!) Вкарват ми такива мухи, защо според голяма част от вас не е ок?

# 78
Каква е ролята на жълтъка в случая?За пръв път го чувам този метод.

# 79
Каква е ролята на жълтъка в случая?За пръв път го чувам този метод.
Вместо шампоан...

# 80
Sisi , много съжалявам за повръщането, дано премине. От няколко места получавам добри отзиви за Bioanacid, макар на мен да ми мина преди да съм го пробвала.

Pokita, аз също бих искала да си взема ергораничка, но тъй като не вярвам да я ползвам супер активно, ми се иска нещо 2ра ръка. Преди време огледах целия olx, но не попаднах на добра оферта. Много хвалят Боба, Ada_smiles преди време много подробно беше обяснила за марките, но честно казано, не помня нищо. При мен има един проблем с тежестта на корема, след първото раждане имах смъкване на предната стена на влагалището, и ми беше препоръчано да не вдигам и нося бебето първите месеци. Така че в началото ще ползвам по-активно количката. За по-нататък имаме тази раница, много е удобна за планина и не само.

# 81
Привет в новата тема!
Някой в последните страници подхвана пак темата за количките, та да си питам и аз. Колебая се между 5 и всяко мнение ми е полезно. А вариантите са:
Tutis Zippy Sport
Tutis Zippy Natural
Adbor Zippy
Adbor S Line
Coletto Marcello
И за петте гледам вариантите 3 в 1.

А за козметиката за бебета - шампоанче и евентуално нещо за овлажняване на кожата ( не знам още ще ползваме ли такова) + нещо ако се подсече, друго трябва ли?

Моето проучване, което беше доста задълбочено показва, че всички модели са над 10кг.-12кг. с което и да е от кошчетата. Всички марки и модели, които си изброила са горе-долу един и същи клас. Adbor са изключително здрави, удобни и с много екстри. В лятната количка гръбчето пада до долу, което е много удобно за бебето, когато спи. Нямам идея какъв ти е бюджета, но виж нещо с алуминиева конструкция. Шасито без нещо друго да ти тежи максимално малко. Олекотени са Bexa , ABC Design, както и Phil&Teds. За Mutsy знам, че също е лекичка, обаче лятното кошче било тесничко и късичко и като порасне детенцет няма място и е неудобно.

Много ми се искаше да имам нова количка, но ни дадоха една сега на Чико, 3в1, която вероятно ще се наложи да върнем юни месец. Все едно, де. Та на този модел на Чико единственото, което ме притеснява са гумите - 4х4 са, не са като на новите модели. Иначе шасито е супер леко, едва ли е повече от 6кг. Кошницата за кола и кошчето за новородено също са много лекички. Изглежда ето така:

На живо видях и новата на Чико - Urban, доста добре изглеждаше.

Смехорани, влизала съм в няколко магазина и честно да си кажа не съм обръщала внимание колко красиви са българските. Мернах някакви безумно скъпи комплкети за изписване, хубави бяха, но съм решила, че няма да купувам к-т за изписване... Скъпи са българските, защото според мен заради малкото количество, което се прави. Друго логично обяснение нямам. И аз съм се чудила как може едно бебшко боденце да струва 7лв., например. Такова, съвсем обикновено, едноцветно без нищо по-специално по него. Като цяло съм голям порддръжник на българското и при всяка възможност гледам да купувам български неща. С тази подробност, че гледам да са качествени и хубави. Имаме качествени и хубави неща факт е, не всичко ни е грозно и скъпо. Най-основното, което според мен също важи е, че българинът има още много да учи по отношение на маркетинг, ценообразуване и как наистина се печели. Предпочитат да стоят стоките и да продават 5 неща за деня по 10лв, вместо да продадат 15 за 6.50лв., например. Навън се печели от оборот. И да, тук при нас като видя "намаление" и прихвам да се смея. Намаление "my ass"... Ако една стока може да се продаде на 90% отстъпка, значи цената й е много под оставащите 10%. Няма тръговец, който да печели "на загуба". Отплеснах се...  Rolling Eyes

За козметиката  - след като миах през аптеката и видях с какво са пълни 95% от козметиките, дори и бебешките тотално ме отказаха. Пълни са с всякакви химии. А бочко като са написали, че нямат парабени да вземат да си махнат и другите гадости, дето са ги насложили вътре. За момента се мажа с натурален крем, приготвен от една мацка-козметичка и съм изключително доволна. Същото кремче ставало и за бебешко дупе - лично изпитано върху нейното бебе. Тъй като имам и по-голямо дете, на него например последния път му взех едно голямо шишие на Бюбхен, защото съставките му бяха добре. Пише, че е за бебета, ама какво от това? Нима като станат децата по-големи трябва да почнем да ги къпем с калпави продкти? Същото важи и за нас, възрастните.

За килограмите - 28-ма седмица и съм 59 и нещо. Стартирах на 51 и нещо. Всичкото килограм май ми е в дупето, гръдите (там имам чувството, че са поне 2-3 кила  Crazy) и корема. Да видим дали ще се окръгля като родя във фазата с кърменето, както беше предния път.  Thinking

За раждането за моемнта съм се насочила отново към Тина Киркова с избор на екип. Една приятелка чакам да роди всеки момент там при д-р Киров. Много хубави неща чета и чувам за него, та да видим. Ако имам късмет и все още е там, да сложа в екипа и акушерката, която ме израждаше с първото ще е чудесно.

За упокйите четох, четох и мисля, че мога да мина без окситоцин, а за спиналната/епидуралната все още съм в лека чуденка. Предния път всичко стана много бързо, леко и честно да си призная нямам никаква идея дали са ми сложили окситоцин. Вероятно, да, но чак накрая. А въпросната спинална изобщо не я усетих. Беше голям майтап - по моите изчисления вече съм към 9 и нещо разкритие и до този момент съм без системи и други. Качили са ме на масата да раждам и ме обръщат настрани, а едната асестра ми вика: "Свий се!", натискайки ми колената към челото. Аз, братче, едвам дишам, корема ми голям отпред - как да се свия? Анестезиологът се оказа много добър и ме цъкна без да разбера дори. 15мин след упойката на бял свят без каквито и да било разкъсвания и шевове се появи нашият син. Simple Smile

Sisi, за повръщането - вземи си хомеопатия, пий мента, маточина, джинджифил. Недей да смесваш храни - например: ако готвиш боб - без домати, ако ядеш баница - яж я без кисело мялко в допълнение; Знам колко е изнервящо и неприятно. Пожелавам ти да ти мине скоро!  Heart Eyes

Спомена се ергораница - какво е това? Иначе за слинг и аз много искам да опитам, казват, че ако намериш подходящия модел било много удобно. Защото има и такива, май тези с халките) дето не били много удобни... На мен ми обещаха един, който е като шал и се омотвал в различни варианти...

Последна редакция: пт, 06 фев 2015, 13:52 от chudesna

# 82
Сега се сетих като четох мнението на Чудесна за Бг търговците, на какво се натъкнах онзи ден : Детски магазин, с големи черни букви пише ЛИКВИДАЦИЯ, зад стъклената му витрина се виждат 3-4 голи кукли бебета. Влизаме - вътре мирише на нещо между котки и фасове, има от едната страна дрехи за момичета, от другата за момчета, по 10-15 бройки на някакви абсурдно високи цени, примерно за 1-3м чисто бяла блузка с копченца, жива камизолка - 17 лв, това с намалението...  #Crazy Питаме, за момченца размер 0 - ами ще зареждаме другата седмица!!! Ние шок и ужас, хем ликвидация, хем цените безбожни, хем ще правят зареждане.... newsm78
Ама тва с голите кукли на витринтата на магазина беше "най-яката" рекламна стратегия!  Laughing

# 83
  • София
...
За вълнен килим - ето от тук сме купували http://rodopska-takan.dir.bg/kilimi.htm и планираме да купим пак. На живо са значително по-хубави, отколкото в сайта. В Икеа също имаше сред разпродажбите даже намален вълнен килим (http://www.ikea.bg/textiles/rugs/Large-and-medium-rugs/51193/76323/). Сигурно имат и други. Зависи разбира се какво търсите като размер и стил.
Между другото икейският килим е една бройка останал и снощи съм заръчала на зетя да ми го вземе в обедната почивка, че работи близо до магазина. Дано да е успял. Laughing
Направо си е без пари за тоя размер и вълнен, а точно в него ми останаха очите последния път като ходих там. На всичкото отгоре съм изперкала с това тюркоазено, такъв латекс съм взела миналата седмица за спалнята, а днес съм с тюркоазени сенки.
Бременният мозък си дава отклонения явно hahaha

# 84
Елица, добре, че обзавеждам розова стая, та няма да се бием за килима със зет ти Twisted Evil

chudesna, мисля че си права за това, че БГ производителите има още да учат относно маркетинг и т.н...Също така, мисля, че има и качествени неща, аз бих предпочела да купувам български стоки, когато заслужават.

Сега си разгледах старите снимки с дъщеричката като бебе, толкова се умилих.... Ще видите после как необратимо върви времето, 4 години са се изтърколили като миг. Но да е жива и здрава каката! С това майчинство ще се опитам да изживея по-пълноценно всеки момент, че тогава бях малко ошашкана.

# 85
Здравейте, Рози благодаря за темичката   bouquet

Силки, честито ти бебче, бързо да се въстановява и да си я гушкате вкъщи.

Сиси, да ти е жив и здрав малкия голям мъж.

Покита, извинявай ама ме гризе любопитство, твойто ангелче Божидар ли ще се казва?

Момичета от известно време не съм писала, но нарочно, защото щях да сипя само огън и жупел и реших да ви го спестя и да пиша като се поуспокоя, тия хормони много зле (е не без причина де) паля от четвърт  Laughing като състезател от формула 1 съм.

Не знам по кои теми да се включа, много бързо минават  Laughing по-важно ми е аз да ви чета за да попия информация, че това бебе ще го гледат двама родители без грам опит с новородените. Най -големия страх преди това ми е да не родя по пътя, защото ще раждам на 110км и как да разбера, че контракциите са ми родилни, а не фалшиви, като при всички е различно  ooooh!

За зодиите - термина ми е на 05.04, аз съм на 18.04, а таткото на 14.08 (лъвче). За мен комбинацията овен+лъв е най-добрата - първи път проверено, втори път затвърдено хи хи хи. Беба исках да се роди на 11.04 ама дано да не стане  Grinning бих била доволна на 01.04, макар че да си призная като ме налегнат всичките болежки , дискомфорт, нерви и видя милото как без проблем си обува чорапите и веднага ми се приискава началото на март да родя.

# 86
Момичета, здравейте! Heart Eyes
Първо искам да ви благодаря на всички за прекрасните пожелания, за подкрепата, за успокоението и за милите думи! Невероятни сте! Hug А заглавието е разкошно! Heart Eyes

Мен днес ме изписаха. Хем ми е хубаво, че се приключи с болничния престой, че вече не ми тежи коремът, че ми е едно леко, хем се чувствам ужасно, че се прибрах вкъщи без бебе на ръце, че тя е там сама, без мама...  Sad Но вярвам на персонала там и се опитвам да се успокоявам, че всичко ще е наред!
Аз съм добре. Не ме боли нищо вече. Е, случва са да ме понаболи леко, но не е нищо кой знае какво. Очаквах да е по- страшно това секцио.
Мишето я видяхме днес, заедно с татко й. Heart Eyes Разрешиха му и на него да я пипне, а той направо се разтопи. Оставила съм кърма, като се надявам, че ще стигне до понеделник, тъй като ми казаха, че ще отида чак тогава. Confused Направо ми се дорева като ми го казаха това. Sad Нищо ново иначе няма засега. Все още не е започнала да качва Sad, но в понеделник очаквам вече да ми съобщят, че поне нещичко е качила, дори и малко да е. Praynig

Лошото е, че сега трябва да организирам рожден ден на баткото, а въобще не ми е до празненства. Sad Ама не мога да го лиша него от това удоволствие, не е виновен за нищо. Колкото и да не ми се иска, ще трябва да се направи някакво парти поне за децата, пък ние със семейството ще се черпим, когато изпишат Михаела.

Хубавото е, че всичко ни е готово за нея. Бях с едно на ум през цялата бременност, тъй като хич не беше от леките, разкритие имах отдавна и т.н., та си бях подготвила всичко предварително. Само количка нямаме и леглото не е сглобено, но това лесно ще стане. По- големият ми проблем е изборът на количка, но нещо хич нямам желание да търся, разглеждам и купувам точно сега. Може да го свършим това и като я изпишат.

Ами, засега ще е това от мен. Когато имам новини ще се включа пак. Hug

# 87
Силки, радваме се, че си се прибрала сега се успокой почини си малко в къщи и не се притеснявай! Вярваме , че Мишето ще наддаде бързо и ще си дойде у дома ! Стискаме палци и прегръдки ви пращаме!

# 88
Силки   bouquet, вярваме, че нашето борбено талисманче ще те изненада с качени грамчета в понеделник Hug

# 89
оплакване 1:сутринта ,след като ходих да ми сложат инжекцията КС,минах да си купя баничка с боза(класика).като се прибрах,си направих и кафенце...звучи хубаво и си беше,ама за кратко.един час след това бях с нечовешки киселини и  Sick и растройство.търча към 00 и се чудя с кое да почна ooooh!                                                                                                                                                             оплакване 2:онзи ден,като тръгнах за преглед при Дяволов,минах през бакомата да си изтегля парички.до тук добре.вчера,обаче,тръгвам да приготвям картата да я дам на ММ иииииии Shocked Shocked ShockedНЯМА Я!аууууу,подкосиха ми се краката!викам си:оставила съм я в банкомата предния ден!и ни жива,ни умряла,много виновна,викам на ММ:трябва спешно да звънна в банката да блокират картата,че съм я оставила в банкомата.той ме погледа няколко минути как съм се спихнала от притеснение и ми казва:ама ти съвсем си изветряла-не помниш ли че ми я даде още след прегледа,да ходя да купувам инжекциите?!аз почти се напиках от облекчение,но и до сега ми се губи момента в който съм му я дала тая карта ooooh!бяло петно!това бременния мозък вярно функционира само колкото да подържа елементарни физиологични процеси!

Общи условия

Активация на акаунт